Header9 Header9 Header9
Hoogtepunten van Kenia
vanaf
€ 2124,00

Contact opnemen Optie nemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur
Duur van de reis: 11 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 2, max. 6 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Hoogtepunten van Kenia groepsreis

Bij deze 11-daagse safari reis in Kenia bezoekt u maar liefst 5 verschillende natuurparken, waar u volop kunt genieten van de prachtige natuur en het vele wild dat voorbijtrekt. Het luxe 4x4 safarivoertuig waarin u reist heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten. Naast de vele game drives is ook een culturele excursie naar een Masai dorp ingesloten. U overnacht in comfortabele lodges of tenten. Uw internationale groep bestaat uit maximaal 12 personen en wordt begeleid door een Engels sprekende gids. Enkele hoogtepunten van deze reis: Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park, Masai Mara National Reserve.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.


Dag 1

Amsterdam - Nairobi

Dag 1

Bij aankomst in Nairobi wordt u door onze agent ontvangen en naar uw hotel gebracht om uit te rusten van uw vlucht.
Verblijf: Ole Sereni Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt


Dag 2

Nairobi - Amboseli

Dag 2

De rit naar het Amboseli National Park voert u langs een aantal traditionele Masai dorpjes. Na de lunch heeft u uw eerste safari. Amboseli is beroemd vanwege de grote populatie olifanten, maar u vindt hier ook luipaarden en cheeta's, giraffes, hyena's en buffels.
Verblijf: Amboseli Kibo Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 3

Amboseli National Reserve

Dag 3

In de ochtend en middag onderzoeken we het Amboseli park verder. De stroompjes die van de Kilimanjaro komen creëren een moerasland dat veel wild aantrekt, vooral in de droge periode. We eindigen de dag met een bezoek aan een Masai dorp om een indruk te krijgen van hun traditionele manier van leven.
Verblijf: Amboseli Kibo Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 4

Amboseli - Aberdares

Dag 4

We rijden vandaag naar het Aberdares National Park in centraal Kenia. Dit park bestaat uit 'Tree-Hotels' met uitzicht op watergaten waar u vanaf veranda's uitstekend het wild kunt bekijken dat komt drinken. Abedares bestaat voor het grootste deel uit regenwoud en is minder bekend bij toeristen. Als u geluk heeft ziet u de bijzondere, maar schuwe bongo antilope. 's Avonds verlicht een spotlight de omgeving, zodat u ook bijzondere nachtdieren kunt zien!
Verblijf: The Ark of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 5

Aberdares - Ol Pejeta

Dag 5

Onderweg naar Ol Pejeta hebben we ook een safari, die we na een relaxte lunch voortzetten. Ol Pejeta Conservancy is een conservatie project dat zich richt op het beschermen van bedreigd wild. Het is het enige park waar de Big 5 én chimpansees te zien zijn, naast een groeiende populatie neushoorns.
Verblijf: Serena Sweetwater's Tentend Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 6

Ol Pejeta - Lake Nakuru

Dag 6

Na een laatste ochtendsafari in Ol Pejeta gaan we naar het Lake Nakuru National Park. Dit is een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 400 soorten vogels. Natuurlijk is er ook genoeg ander wild te zien, waaronder leeuwen, neushoorns, buffels, bavianen, giraffen, zebra's en diverse antilopensoorten. We eindigen de dag met een safari in het park.
Verblijf: Flamingo Hill Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 7 t/m 9

Lake Nakuru - Masai Mara

Dag 7 t/m 9

Het Masai Mara National Park is een van Afrika's beroemdste safaribestemmingen. Het is wereldwijd beroemd vanwege de hoeveelheid wild die er zich ophoudt en de jaarlijkse migratie van meer dan 2 miljoen gnoes, zebra's en Thomson gazellen. De komende dagen worden besteed aan (wandel)safari's in dit prachtige gebied.
Verblijf: Mara Eden Safari Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 10 en 11

Masai Mara - Nairobi - Amsterdam

Dag 10 en 11

Helaas is het einde van uw reis in zicht. Na een ochtendsafari rijden we naar Nairobi voor een afscheidsdiner. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug.
Inclusief ontbijt en lunch