Buffels in Zuid-Afrika Buffels in Zuid-Afrika Buffels in Zuid-Afrika
Hoogtepunten van Kenia
vanaf
€ 2350,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 11 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: Geen minimum aantal

Boek deze reis Vraag offerte aan

Hoogtepunten van Kenia

Bij deze 11-daagse privé safari rondreis door Kenia bezoekt u maar liefst 5 verschillende natuurparken, waar u volop kunt genieten van de prachtige natuur en het vele wild dat voorbijtrekt. U bezoekt niet alleen Amboseli National Park en de wereldberoemde Masai Mara, maar ook het minder bekende Samburu National Park, waar u dieren ziet die niet in andere parken voorkomen, zoals bijv. de girafgazelle. Het luxe mini safarivoertuig waarin u reist met uw privé chauffeur heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten. U kunt bij deze reis kiezen voor budget of standaard accommodaties, bestaande uit comfortabele lodges of luxe tenten. 

U kunt deze reis verlengen met een verblijf aan de kust van Kenia of op Zanzibar.


Dag 1

Europa - Nairobi

Dag 1

Bij aankomst in Nairobi wordt u door onze agent ontvangen en naar uw hotel gebracht om uit te rusten van uw vlucht.
Verblijf: Crown Plaza Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt


Dag 2 en 3

Nairobi - Amboseli

Dag 2 en 3

De rit naar het Amboseli National Park voert u langs een aantal traditionele Masai dorpjes. Na de lunch maakt u uw eerste safari in het park. Amboseli is beroemd vanwege de grote populatie olifanten, maar u vindt hier ook luipaarden en cheeta's, giraffes, hyena's en buffels en natuurlijk nijlpaarden. Het smelt en regenwater dat van de machtige Kilimanjaro afkomt voedt een drietal moerassen in het park, waar de dieren komen drinken. Rondom de moerassen zult u dan ook gegarandeerd véél wild zien.
Budget verblijf: Kibo safari Camp, inclusief alle maaltijden
Standaard verblijf: Ol Tukai Lodge, inclusief alle maaltijden


Dag 4

Amboseli - Ol Pejeta Wildlife Conservancy

Dag 4

Het is tijd om afscheid te nemen van Amboseli, terwijl u bij helder weer nog een laatste blik kunt werpen op de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Uw volgende bestemming is het Ol Pejeta Wildlife Conservancy. Dit privé wildreservaat is opgericht om de zeer bedreigde neushoorns en chimpansees op te vangen, maar u kunt hier nog veel meer wild zien. Na een lunch onderweg maakt u na aankomst een safari in het reservaat en bezoekt u de opvang van chimpansees en neushoorns.
Budget verblijf: Naro Moru River Lodge, inclusief alle maaltijden
Standaard verblijf: Serena Sweetwater's Tented Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 5 en 6

Ol Pejeta - Samburu National Park

Dag 5 en 6

Na een laatste ochtendsafari in Ol Pejeta gaan we naar het Samburu National Park. Het Samburu National Park is minder bekend, maar zeker niet minder mooi dan andere reservaten in Kenia. Tijdens uw safari's hier zult u dieren zien die niet voorkomen in de parken in het zuiden. In het semiwoestijnachtige gebied leven o.a. gemsbokken en de bijzonder girafgazelle, die een hele lange nek heeft om blaadjes van de struiken te kunnen eten. Water wordt aangevoerd door de Ewaso Ng'iro rivier die door het park stroomt en waar dan ook veel dieren te vinden zijn.
Budget verblijf: Samburu Sopa Lodge, inclusief alle maaltijden
Standaard verblijf: Samburu Intrepids Club, inclusief alle maaltijden


Dag 7

Samburu National Park - Lake Nakuru

Dag 7

Uw volgende bestemming is het Lake Nakuru National Park. Dit is een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 400 soorten vogels, waaronder flamingo's en pelikanen. Natuurlijk is er ook genoeg ander wild te zien, waaronder leeuwen, neushoorns, buffels, bavianen, giraffen, zebra's en diverse antilopensoorten. Na een lunch bij uw verblijf aan Lake Elementaita maakt u een middagsafari in het park. Naast het wild dat u ziet zult u zeker ook genieten van het mooie landschap; het meer met de omringende heuvels levert fraaie plaatjes op. Uw verblijf ligt aan het nabij gelegen Lake Elementaita.
Budget verblijf: Sentrim Elementaita Lodge, inclusief alle maaltijden
Standaard verblijf: Sunbird Lodge, inclusief alle maaltijden


Dag 8 en 9

Lake Nakuru - Masai Mara

Dag 8 en 9

Het Masai Mara National Park is een van Afrika's beroemdste safaribestemmingen. Het is wereldwijd bekend vanwege de hoeveelheid wild dat er zich ophoudt en de jaarlijkse migratie van meer dan 2 miljoen gnoes, zebra's en Thomson gazellen. Over de schijnbaar eindeloze vlakte zwerven het hele jaar door dieren op zoek naar voedsel. De Mara is een van de beste plekken ter wereld om roofdieren te zien, die geen kans onbenut laten om een maaltijd te verschalken. De komende dagen worden besteed aan safari's in dit prachtige gebied. U heeft ook de mogelijkheid om een optionele ballonvlucht te maken of een lokale Masai nederzetting te bezoeken.
Budget verblijf: Azure Mara Haven, inclusief alle maaltijden
Standaard verblijf: Basecamp Mara of Ilkeliani Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 10 en 11

Masai Mara - Nairobi - Europa

Dag 10 en 11

Helaas is het einde van uw reis in zicht. Na nog een laatste ochtendsafari wordt u terug naar Nairobi gebracht op tijd voor uw vlucht terug.
Inclusief ontbijt