Kenia reizen Kenia reizen Kenia reizen
Kenia Zuid Safari reis
vanaf
€ 2027,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 8 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Kenia Zuid Safari Reis

De besneeuwde top van de machtige Mount Kilimanjaro vormt het decor tijdens uw safari's in het Amboseli National Park. Naast dit prachtige park, waar u van dichtbij werkelijk enorme kuddes olifanten kunt zien, bezoekt u ook Tsavo. Tsavo bestaat uit 2 delen, Tsavo West en Tsavo East, die samen het grootste nationale park van Kenia vormen. Tsavo West is meer bergachtig en natter dan Tsavo East, dat voor het merendeels uit vlakke en droge savanne bestaat. Het opstuivende zand kleurt de olifanten hier rood! Samen vormen de 2 parken een divers gebied met een overweldigende hoeveelheid wild. De reis is inclusief vervoer met privé gids en alle maaltijden en entreegelden. U kunt kiezen uit budget, middenklasse of luxe accommodaties.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.


Dag 1

Amsterdam - Nairobi

Dag 1

Na aankomst in Kenia heeft u een transfer naar uw accommodatie in Nairobi, waar u kunt uitrusten van uw vlucht. 
Budget verblijf: Eka Hotel, inclusief ontbijt
Middenklasse verblijf: Southern Sun Mayfair Hotel, inclusief ontbijt
Luxe verblijf: Ole Sereni Hotel, inclusief ontbijt


Dag 2 en 3

Nairobi - Amboseli

Dag 2 en 3

Na ontbijt ontmoet u uw chauffeur/gids, die u een korte introductie geeft over uw reis. Dan vertrekt u naar het Amboseli National Park, waar u na een picknick lunch onderweg uw eerste safari zult meemaken. Vanaf Observation Hill heeft u een mooi overzicht over het park. In het moerasachtige gebied leven o.a. olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden, zebra's, luipaarden, giraffes en antilopensoorten zoals koedoes. Het park heeft ook een groot aantal vogelsoorten, waaronder pelikanen.
Budget verblijf: Kibo Camp (oudere tenten), inclusief alle maaltijden
Middenklasse verblijf: Kibo Camp (nieuwere tenten), inclusief alle maaltijden
Luxe verblijf: Tawi Lodge, inclusief alle maaltijden


Dag 4

Amboseli National Park - Tsavo West

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u vandaag naar het Tsavo West National Park. Dit park staat bekend om het uitbundige vogelleven en de grote zoogdieren die hier leven. Zo kunt u hier zwarte neushoorns, buffels, olifanten, luipaarden, nijlpaarden en leeuwen bewonderen. Tijdens de aanleg van de spoorlijn tussen Tsavo West en East werden meerdere spoorwegarbeiders gedood door 2 leeuwen; een van de toegangspoorten heet daarom nu 'Man Eaters Gate'. Onderweg naar uw accommodatie en in de middag heeft u een safari in het park.
Budget verblijf: Ngulia Safari Lodge, inclusief alle maaltijden
Middenklasse verblijf: Kilaguni Serena Lodge, inclusief alle maaltijden
Luxe verblijf: Finch Hattons, inclusief alle maaltijden


Dag 5 en 6

Tsavo West - Tsavo East

Dag 5 en 6

Het Tsavo East National Park is een van de oudste parken in Kenia. Door de ruige en droge omgeving kunt u het wild dat hier leeft uitstekend zien. Het landschap bestaat uit open savanne zonder veel vegetatie. Heel kenmerkend is de kleur van de aarde, waardoor de olifanten rood kleuren. De komende 2 dagen heeft u alle gelegenheid om het park te verkennen tijdens uw ochtend en middag safari's.
Budget verblijf: Lion Hill Lodge, inclusief alle maaltijden
Middenklasse verblijf: Ashnil Aruba Camp, inclusief alle maaltijden
Luxe verblijf: Galdessa Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 7 en 8

Lake Nakuru - Amsterdam

Dag 7 en 8

Helaas is er een einde gekomen aan uw safari in Kenia. Na ontbijt wordt u naar het vliegveld van Nairobi gebracht, waar uw reis eindigt of waar vandaan u verder reist voor een verlenging op Zanzibar.
Inclusief ontbijt en lunch