Kenia reizen Kenia reizen Kenia reizen
Livingstone Safari
vanaf
€ 2029,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 8 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Livingstone Safari

Deze reis biedt u een unieke kans om twee van Kenia's minder bekende nationale parken te bezoeken; het Buffalo Springs reservaat dat ten zuiden van de Uaso Nyiro rivier ligt en het Samburu National Park, aan de noordkant van de rivier. Deze parken zijn minder druk dan de bekende Masai Mara en bieden mede daardoor uitstekende safari mogelijkheden. U vindt hier diersoorten die zeldzaam zijn in de zuidelijke parken, zoals Grevy zebra's, netgiraffes en gemsbokken. U bezoekt daarnaast het mooie Lake Nakuru waar u naast het vele wild ook héél veel vogelsoorten zult zien. De reis is inclusief vervoer met privé gids en alle maaltijden en entreegelden. U kunt kiezen uit budget, middenklasse of luxe accommodaties.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.


Dag 1

Amsterdam - Nairobi

Dag 1

Na aankomst in Kenia heeft u een transfer naar uw accommodatie in Nairobi, waar u kunt uitrusten van uw vlucht. 
Budget verblijf: Eka Hotel, inclusief ontbijt
Middenklasse verblijf: Southern Sun Mayfair Hotel, inclusief ontbijt
Luxe verblijf: Ole Sereni Hotel, inclusief ontbijt


Dag 2 en 3

Nairobi - Buffalo Springs Reserve

Dag 2 en 3

Na ontbijt ontmoet u uw chauffeur/gids, die u een korte introductie geeft over uw reis. Dan vertrekt u naar het Buffalo Springs Reserve, waar u na een picknick lunch onderweg uw eerste safari zult meemaken. Het gebied bestaat uit een droog laagland, met acacia bossen langs de rivier. U vindt hier bijzondere diersoorten, zoals de gerenuk antilope en de bedreigde Grevy zebra. De bomen langs de rivier zijn ideaal voor luipaarden, en het is dan ook niet uitzonderlijk om deze majestueuze dieren te zien rusten tussen de takken.
Budget verblijf: Ashnil Samburu Camp, inclusief alle maaltijden
Middenklasse verblijf: Samburu Simba Camp, inclusief alle maaltijden
Luxe verblijf: Elephant Bedroom Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 4 en 5

Buffalo Springs - Samburu National Park

Dag 4 en 5

Vandaag steekt u de Uaso Nyiro rivier over naar het Samburu National Park. De komende dagen zijn gevuld met safari's in dit bijzondere park. Samburu is een ruig en droog gebied dat nog vrijwel ongerept is. De wildstand in het park buitengewoon. Veel dieren komen drinken bij de rivier, waar u ze dan ook makkelijk kunt spotten. Naast de Big 5, veel antilopen soorten, nijlpaarden en Grevy zebra's komt in Samburu ook de Somalisch of netgiraffe voor.
Budget verblijf: Sopa Samburu Lodge, inclusief alle maaltijden
Middenklasse verblijf: Samburu Game Lodge, inclusief alle maaltijden
Luxe verblijf: Larsen Tented Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 6

Samburu National Park - Lake Nakuru

Dag 6

Na een laatste safari in Samburu vertrekt u naar Lake Nakuru. Het gebied rondom het meer heeft een grote ecologische diversiteit. Zo treft u hier meer dan 550 plantensoorten, 56 verschillende zoogdieren en meer dan 450 vogelsoorten aan. In het juiste seizoen kleurt het water van het meer roze van de flamingo's. Andere dieren die u kunt zien zijn neushoorns, pelikanen en buffels.
Budget verblijf: Merica Hotel, inclusief alle maaltijden
Middenklasse verblijf: Flamingo Hill Camp, inclusief alle maaltijden
Luxe verblijf: Sarova Lion Hill, inclusief alle maaltijden


Dag 7 en 8

Lake Nakuru - Amsterdam

Dag 7 en 8

Helaas is er een einde gekomen aan uw safari in Kenia. Na ontbijt wordt u naar het vliegveld van Nairobi gebracht, waar uw reis eindigt of waar vandaan u verder reist voor een verlenging op Zanzibar.
Inclusief ontbijt en lunch