Madagascar reizen Madagascar reizen Madagascar reizen
Noord en Oost Madagascar
vanaf
€ 1930,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Culinair, Cultuur, Natuur, Strand, Duiken
Duur van de reis: 18 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: Geen minimum aantal - maximaal 8 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Noord en Oost Madagascar

Deze rondreis op Madagascar brengt u naar het groene en weelderige noorden. Uw reis begint in Diego Suarez waar u een volle dag excursie heeft naar de adembenemende Emerald Sea. Ga op zoek naar de bijzondere rode vari maki en groene gecko. De watervallen van Montagne d'Ambre zijn een lust voor het oog, evenals de rode tsingy vlaktes van het Ankarana National Park. U sluit uw reis af met enkele dagen strand op het tropisch eilandjes Nosy Komba en Nosy Be. U overnacht in comfortabele accommodaties, inclusief ontbijt en diner. Uw privé chauffeur, die basis Engels spreekt, rijdt u veilig rond over de soms erbarmelijke wegen. U kunt deze reis verlengen met een bezoek aan het prachtige Masoala schiereiland, dat uniek is omdat hier de oceaan en het regenwoud bij elkaar komen.


Dag 1

Vertrek Europa - aankomst Antananarivo

Dag 1

U komt aan in Antananarivo, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van uw vlucht bij uw accommodatie.
Verblijf: Le Combava, inclusief ontbijt
Dag 1; Afstand ±10km      Reistijd; ±0,5 uur


Dag 2 en 3

Antananarivo - Diego Suarez

Dag 2 en 3

U vliegt van Antananarivo naar Diego Suarez. Deze kustplaats is stevig verankerd in een enorme baai. Met invloeden uit het Midden-Oosten en van de voormalige bezettingen van Franse en Engelse zeetroepen, heeft Diego Suarez een unieke geschiedenis. De culturele rijkdom is nog steeds zichtbaar dankzij de inwoners, die sommige tradities levend houden. De "Antakarana", inwoners uit het noorden, staan ​​bekend om hun legendarische gastvrijheid. Bij een bezoek aan het meest noordelijke deel van Madagascar hoort ook een uitstapje naar de Emerald Sea. Zelfs vanuit de ruimte zijn de kleuren van de Emerald Sea goed zichtbaar. ‘Mer d 'Eméraude’ is een idyllische lagune die beroemd is om zijn smaragdblauwe tint. U kunt genieten van een boottocht met een visser, zwemmen in het heldere water, snorkelen en kitesurfen. Het prachtige witte zand van de verlaten stranden geeft het ondiepe, warme water in de baai een heldere turquoise kleur. Kleurrijke visjes, schildpadden en roggen zwemmen rond de maagdelijke eilandjes die verspreid liggen in het water. De baai van Diego staat op de lijst van de 10 mooiste baaien ter wereld.
Verblijf: Suarez Hotel, inclusief ontbijt en diner
Dag 2; Reistijd ±1 uur
Excursies: ‘Mer d 'Eméraude’ bezoek; een boottocht van de 3 idyllische baaien en picknick


Dag 4 en 5

Diego Suarez - Montagne d'Ambre National Park

Dag 4 en 5

Na het ontbijt reist u vanuit Diego Suarez met uw privé gids naar "la Montagne des Français" bij Ramena. Een plaats vol koloniale historie. Samen met uw gids gaat u op zoek naar baobabs, waarvan er twee soorten endemisch zijn voor de regio. U hebt ook kans om vogels, hagedissen of zelfs maki's en kameleons te zien. Na een niet al te lange rit komt u aan bij het Montagne d'Ambre National Park. Dit park bestaat uit een vulkanisch massief, met regenwouden, watervallen en buitengewoon mooie landschappen. U kunt hier schitterende wandelingen maken langs spectaculaire watervallen en verschillende kratermeren. In het Montagne d'Ambre National Park leven 7 verschillende soorten lemuren, waarvan u er hopelijk een paar zult zien, evenals prachtige kikkers, gekko's, kameleons en meer dan 70 vogelsoorten. In de avond maakt u een wandeling op zoek naar zeldzame nachtdiertjes.
Verblijf: Nature Lodge, inclusief ontbijt en diner
Dag 4; Afstand ±60km      Reistijd; ±1,5 uur
Excursies: Bezoek en wandeltochten aan "la Montagne des Français" bij Ramena en Amber Mountain National Park


Dag 6 en 7

Montagne d'Ambre National Park - Ankarana National Park

Dag 6 en 7

De komende 2 dagen brengt u door bij Ankarana; een natuurreservaat met ondergrondse rivieren en absoluut magische landschappen. Onderweg maakt u een wandeltocht bij de 'Red Tsingy'. Het Ankarana gebied heeft een zeer rijke en diverse flora en fauna, met talloze lemuren en zeldzame vogels. De kalkstenen rotspunten (Tsingy’s) worden doorkruist met diepe canyons, bossen en ondergrondse rivieren. Door deze rivieren is het grootste grottennetwerk van Afrika ontstaan, die onderdak bieden aan enorme kolonies vleermuizen. De meren en rivieren in het gebied zijn heilig voor de lokale bevolking, daardoor mag u er niet in zwemmen of baden. U kunt het gebied verkennen via de ongelooflijke wandelpaden. Onderweg ziet u bijzondere planten en bomen zoals de ‘vazaha’ boom, diverse soorten lemuren, reptielen, vogels en ander wild. Bezoek het labyrint aan grotten, waar 14 soorten vleermuizen, inheemse blinde garnalen en zelfs krokodillen op u wachten. Vanuit enkele uitzichtpunten hebt u een geweldig uitzicht over de honderden kalksteennaalden.
Verblijf: Ankarana Lodge, inclusief ontbijt én diner
Dag 6; Afstand ±120km      Reistijd; ±4 uur
Excursies: Bezoek en wandeltochten aan de 'Red Tsingy' en Ankarana National Park


Dag 8 en 9

Ankarana National Park - Ankify - Nosy Komba

Dag 8 en 9

U heeft vandaag een boottransfer vanaf Ankify, een klein dorpje aan de westkust op het vasteland van Madagaskar. U vertrekt vanmorgen naar Ambanja voor een bezoek aan een van de meest exclusieve cacao plantages op Madagascar. 90% van de geproduceerde cacao is bestemd voor de Europese en Japanse markt. Van hieruit gaat u naar Ankify. Een kleine haven maakt het mogelijk om naar Nosy Komba te varen voor uw verblijf van twee nachten. Aan de uiterste noordkant wordt het dorp Doany begrensd door een koraalrif. Jardin Vanille bij de kleine nederzetting Anjiabé is de perfecte plaats voor ontspanning en rust. Uw kamer ligt aan zee en heeft vrij uitzicht over de baai. U kunt uw ontbijt en avondeten laten serveren op uw eigen veranda, maar het restaurant dat hoger op de heuvel is gelegen biedt fantastische vergezichten.
Verblijf: Jardin Vanille, inclusief ontbijt én diner
Dag 8; Afstand ±160km      Reistijd; ±6 uur (inclusief ferry tocht)
Excursies: Bezoek en rondleiding van Millot plantage inclusief lunch


Dag 10 t/m 12

Nosy Komba - Nosy Be

Dag 10 t/m 12

U heeft vandaag een boottransfer vanaf Nosy Komba naar Nosy Be. Nosy Be en Nosy Komba, beter bekend als de parfum eilanden, zijn prachtige tropische pareltjes met palmbomen, mooie stranden en bougainvillea. Uw verblijf, Loharano hotel - midden in de natuur gelegen op korte loopafstand van een idyllisch strand - is ideaal om uw geweldige reis in Madagaskar af te sluiten. Loharano heeft 10 bungalows met in totaal 24 kamers. Uw ruime kamer is voorzien van alle luxe comfort en gemak, en beschikt over een grote veranda met een prachtig uitzicht op het zwembad en de tuinen. De stijlvolle interieurs zorgt voor een ontspannen en informele levensstijl. U kunt hier heerlijk uitrusten en genieten van de zon en de steeds wisselende kleuren van de zee. Als u wilt, kunt u het Lokobe reservaat bezoeken, of een dagexcursie per boot naar de eiland Nosy Tanikely maken, waar u ook prima kunt duiken en snorkelen. Paardrijden, quad biken, vissen en duiken behoren ook tot de mogelijkheden.
Verblijf: Loharano Hotel, inclusief ontbijt én diner
Dag 10; Afstand ±30km      Reistijd; ±2 uur (inclusief ferry tocht)


Dag 13 en 14

Nosy Be - vertrek - Europa

Dag 13 en 14

In de loop van de dag vertrekt uw vlucht terug naar Europa, waar u de volgende dag aankomt. U kunt er ook voor kiezen om uw reis te verlengen naar het Masoala National Park aan de oostkant van Madagascar. Indien u het Masoala National Park bezoekt vliegt u op dag 14 naar Antananarivo voor een overnachting voordat u doorvliegt naar Masoala.
Dag 13; Afstand ±30km      Reistijd; ±1 uur


Dag 13

Verlenging van de reis; Nosy Be - aankomst Antananarivo

Dag 13

U komt aan in Antananarivo, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van uw vlucht bij uw accommodatie.
Verblijf: Le Combava, inclusief ontbijt én diner
Dag 13; Afstand ±10km      Reistijd; ±0,5 uur


Dag 14 t/m 16

Antananarivo - Maroantsetra - Tampolo Marine Park

Dag 14 t/m 16

U komt aan in Maroantsetra na uw charter vlucht vanuit Antananarivo, waarna onze agent u zal ontvangen en u een boottransfer heeft naar uw verblijf. Onderweg stopt u ook om Nosy Mangabe te verkennen. Dit kleine, onbewoonde eilandje ligt voor de kust in de baai van Antongil en is gehuld in tropisch regenwoud en omzoomd met goudgele zandbaaien. U wordt met een bootje naar het eiland gebracht om de inheemse planten en dieren te bekijken. Daarna vertrekt u naar het Masoala schiereiland, een van de laatste plekken op aarde waar het regenwoud en de zee elkaar ontmoeten en tevens het grootste park op Madagaskar. De komende dagen kunt u volop wandelen in dit prachtige, ongerepte gebied. Naast veel orchideeën heeft u een kans om reptielen, zeldzame vogels en natuurlijk lemuren te zien. De laatste dag kunt u naar eigen inzicht besteden met nog een laatste wandeling in het regenwoud, een kanotocht, snorkeltrip of een dagje aan het strand. Tussen juli en september kunt u voor de kust ook bultrugwalvissen zien!

Uw verblijf, Masoala Forest Lodge, is klein en eenvoudig, en alleen bereikbaar per boot. Het is gebouwd op een kleine open plek in het primaire regenwoud van Masoala, boven een idyllisch strand. Het kamp bestaat uit vijf tenten in Meru-stijl op een verhoogd dek en onder een palmdak. Elke tent is voorzien van twee bedden en een tafel met een kan water. In een gezamenlijk toiletblok op enkele meters afstand vindt u toiletten, en (koude) douches.
Verblijf: Masoala Forest Lodge, inclusief maaltijden en geplande excursies
Dag 14; Reistijd; ±4 uur (2 uur per vlucht en 2 uur per boot)
Excursies: Bezoek Nosy Mangabe, verkennen van Tampolo Marine Park en picknick lunch op de strand 


Dag 17 en 18

Masoala National Park - Maroantsetra - Antananarivo

Dag 17 en 18

U heeft vandaag een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Antananarivo en uw internationale vlucht terug naar Europa.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëBotswana en Oost-Afrika.
Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.
Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar