Herero Vrouwen In Namibië Herero Vrouwen In Namibië Herero Vrouwen In Namibië
Groepsreis Namibië, 2 weken
vanaf
€ 2820,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Culinair, Luxe, Natuur
Duur van de reis: 15 dagen
Reisperiode: Vertrek zaterdag
Aantal personen: Minimaal 2, maximaal 6 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

2-Weekse groepsreis Namibië

Bij deze groepsreis in Namibië ontdekt u in 15 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Kalahari, Sossusvlei, Swakopmund, Erongo en Twyfelfontein. U gaat op zoek naar neushoorns en woestijnolifanten in een privé reservaat en maakt safari’s in het beroemde Etosha National Park. Onderweg terug naar Windhoek bezoekt u tot slot het Waterberg gebied. Het vervoer is per comfortabel voertuig met airco (zie foto's) met Engelstalige gids/chauffeur. U verblijft onderweg in comfortabele accommodaties. Uw internationale reisgezelschap bestaat uit maximaal 6 personen. Inclusief 12x ontbijt en 8x diner.

Ga naar kleinschalige groepsriezen voor nog meer inspiratie.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

U vertrekt vandaag vanuit Europa.


Dag 2

Aankomst Namibië; Windhoek

Dag 2

Aankomst in Windhoek. U wordt opgehaald en naar het Elegant Guesthouse gebracht. Na het inchecken hebt u tijd om u op te frissen voordat u uw gids ontmoet en een korte stadstour door Windhoek maakt. Windhoek heeft enkele markante gebouwen, zoals de Christ Church en het Tintenpalast (parlementsgebouw). Vanavond gaat u dineren in Joe's Beerhouse (voor eigen kosten).
Verblijf: Elegant Guesthouse of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Afstand: 50km / Reistijd: ±1 uur


Dag 3

Windhoek - Kalahari

Dag 3

Na een korte briefing reizen we via Rehoboth naar Mariental. Onze eindbestemming is Bagatelle Kalahari Game Ranch, een boerderij midden in de imposante rode zandduinen van de zuidelijke Kalahari. Geniet van de rust van de woestijn en het eindeloze uitzicht op de duinen. We raden u aan om de volgende ochtend te beginnen met een wandeling met de San Bushmen, de oorspronkelijke bewoners van Namibië, die u meer zullen leren over de flora en fauna van het gebied en hun traditionele manier van leven (optioneel).
Verblijf: Bagatelle Kalahari Game Ranch, inclusief ontbijt en diner.
Afstand; Dag 3: ±300 km   Reistijd: ±4,5 uur


Dag 4

Kalahari – Namib woestijn; Sossusvlei

Dag 4

Na een ontspannen ontbijt gaan we richting Sesriem via Mariental en Maltahöhe. Sesriem is de toegangspoort tot de bekende zandduinen van de Namib-woestijn bij Sossusvlei. Hier rijzen enkele van de hoogste zandduinen ter aarde hoog op boven de woestijnvlaktes. In de middag heeft u tijd om te ontspannen bij ons verblijf, Elegant Desert Lodge, of om de omgeving te voet te verkennen. U kunt ook een optionele natuurrit boeken. U sluit de dag af met een heerlijk diner.
Verblijf: Elegant Eco Tenten kamp, inclusief ontbijt en diner
Afstand: ±450 km   Reistijd: ±6 uur


Dag 5

Namib woestijn; Sossusvlei - Namib Naukluft Park

Dag 5

Bij zonsopgang gaan de poorten van het Namib Naukluft Park open en gaan we naar het Sossusvlei-gebied. Als u een van de duinen beklimt wordt u beloond met een indrukwekkend uitzicht over het hele landschap. We rijden met het 4x4-voertuig naar de Sossusvlei, een droge kleipan die zich alleen na voldoende regenval vult met water. Vervolgens bezoeken we Sesriem Canyon, die gedurende miljoenen jaren is gevormd door de Tsauchab rivier. We vervolgen onze reis naar de kleine nederzetting Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park. Hier voelt het alsof u bent aangekomen in het midden van nergens. Tijdens onze stop hier kunt u genieten van een kopje koffie met de heerlijkste appeltaart van Namibië. De eindbestemming van de dag is Rostock Ritz Desert Lodge.
Verblijf: Rostock Ritz Desert Lodge, inclusief ontbijt en diner
Afstand; ±250 km   Reistijd: ±4 uur


Dag 6

Namib Naukluft Park - Swakopmund

Dag 6

Via de desolate, glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei reizen we naar de Atlantische Oceaan. Swakopmund is nog steeds de thuisbasis van vele afstammelingen van de late kolonisten en staatsambtenaren uit het Duitse koloniale tijdperk. In het stadscentrum vindt u prachtige oude Duitse koloniale gebouwen en heuse ‘Konditoreis’ waar u niet alleen kunt genieten van de Duitse gastvrijheid, maar ook beroemde Duitse taarten kunt bestellen. Ga vanavond dineren bij een van de vele restaurants die Swakopmund te bieden heeft - mis de zeevruchten niet! U verblijft bij Organic Square Guesthouse, op slechts vijf minuten lopen van de Atlantische Oceaan.
Verblijf: Organic Square Guesthouse, inclusief ontbijt.
Afstand; ±250 km   Reistijd: ±3,5 uur


Dag 7

Swakopmund

Dag 7

Met de door palmen omzoomde straten en promenades aan zee is Swakopmund een typische mix van Duitse architectuur en Afrikaanse ritmes, een ontspannen houding met adrenaline-activiteiten, mistige ochtenden en woestijnwarmte. Maak een wandeling door de stad, boek een quadbike tocht, een catamarantrip of een woestijnsafari om de de "Little Five" te zien (allemaal optioneel). 
Verblijf: Organic Square Guesthouse, inclusief ontbijt.


Dag 8

Swakopmund – Cape Cross - Erongo; Spitzkoppe

Dag 8

In de ochtend heeft u een rit naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na een bezoek aan het Cão Cross rijden we terug naar Swakopmund.Vandaag verlaten we de Atlantische kust en reizen naar het binnenland. We bezoeken allereerst de 700 miljoen jaar oude granieten pieken van de Spitzkoppe. Vanaf hier gaan we verder naar het Erongo gebergte. Onze bestemming is Otjohotozu Guestfarm. Tijdens een begeleide natuurrit bij zonsondergang geniet u van het prachtige landschap en leert u meer over de fauna en het ecosysteem van Namibië. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner.
Verblijf: Otjohotozu Guestfarm, inclusief ontbijt en diner.
Afstand; ±400 km   Reistijd: ±6 uur


Dag 9

Erongo; Spitzkoppe – Damaraland; Grootberg

Dag 9

U heeft vandaag een lange dag voor de boeg, dus een vroege start is nodig. De route voert ons via de Brandberg, de hoogste berg van Namibië, naar het Petrified Forest. Hier stoppen we om de 260 miljoen jaar oude versteende boomstammen te bekijken. Daarna bezoeken we de beroemde rots gravures en tekeningen bij Twyfelfontein. Hier hebben de voorouders van de San Bosjesmannen zo'n 6.000 jaar geleden meer dan 2.500 tekeningen gegraveerd en geschilderd! De dag eindigt bij Grootberg Lodge, die zich op de top van een plateau bevindt en een spectaculair uitzicht biedt over de vallei van de Klip rivier.
Verblijf: Grootberg Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Afstand; ±500 km   Reistijd: ±7 uur


Dag 10

Damaraland; Grootberg

Dag 10

Damaraland is een van de dunst bevolkte gebieden van Afrika. In deze ruige, rotsachtige omgeving leeft de ongrijpbare woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn. Na een vroeg ontbijt maakt u een safari met een gids en spoorzoeker op zoek naar de zeldzame woestijnolifanten, waarvan bekend is dat ze iets kleiner zijn in vergelijking met de olifanten in Etosha. Tijdens de rit geniet u van het unieke landschap van Damaraland en leert u meer over de lokale bevolking en hun leefomstandigheden. Met een beetje geluk ziet u de aan de woestijn aangepaste olifanten en zelfs zwarte neushoorns.
Verblijf: Grootberg Lodge, inclusief ontbijt en diner


Dag 11 en 12

Damaraland; Grootberg – Etosha National Park

Dag 11 en 12

De reis brengt u vandaag naar het Etosha National Park, dat werd opgericht in 1907 en het beroemdste nationale park van Namibië is. We zullen het grootste deel van onze tijd doorbrengen bij de watergaten waar olifanten, neushoorns, giraffen en verschillende soorten antilopen komen drinken. Als we geluk hebben zien we zelfs leeuwen en luipaarden. Om nachtdieren te zien, kunt u deelnemen aan een avondsafari met een parkwachter (optioneel) of u kunt wachten op dieren die komen drinken bij de verlichte waterput van Okaukuejo kamp. Etosha is de thuisbasis van 4 van de Big Five - olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Er leven daarnaast een groot aantal verschillende dieren waaronder giraffen, gnoes, zebra's, hyena's, diverse antilopensoorten zoals koedoes, gemsbokken, elanden, en ook enkele bedreigde diersoorten zoals zwarte neushoorns en cheeta’s.
Verblijf: Dag 11; Okaukuejo kamp, inclusief ontbijt
Verblijf: Dag 12; Mushara Bush camp, inclusief ontbijt en diner
Afstand; Dag 11: ±350 km   Reistijd: ±4,5 uur
Afstand; Dag 12: ±150 km game drive


Dag 13

Etosha National Park - Waterberg

Dag 13

Na een goed ontbijt verlaten we het park en rijden naar Otjiwarongo. Onderweg passeren we het diepe meer van Otjikoto, waar Duitse soldaten hun wapens in de Eerste Wereldoorlog hebben laten zinken. Dichtbij Grootfontein ziet u de Hoba-meteoriet, de grootste bekende intacte meteoriet ter wereld. In de middag komen we aan bij het Waterberg Wilderness privé-natuurreservaat waar u zult overnachten in Waterberg Plateau Lodge. Maak een wandeling langs een van de goed gemarkeerde paden en verken de omgeving, neem deel aan een neushoornrit (optioneel) of geniet van het adembenemende uitzicht over de uitgestrekte savanne.
Verblijf: Waterberg Plateau Lodge, inclusief ontbijt en diner
Afstand; ±400 km   Reistijd: ±5,5 uur


Dag 14

Waterberg – Windhoek - vertrek

Dag 14

De reis van vandaag brengt ons terug naar het startpunt van de tour, Windhoek, waar u tussen 14h00 en 15h00 uur aankomt. Onderweg stoppen we in Okahandja waar u eventueel met de hand gesneden souvenirs, manden en sieraden kunt kopen op de grote handwerkmarkt. U wordt afgezet op de luchthaven voor uw vlucht terug of bij verlenging van de reis in een lodge naar keuze in Windhoek.
Afstand; ±300 km   Reistijd: ±4,5 uur


Dag 15

Aankomst Europa

Dag 15

Inspiratie voor nog meer groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-Afrika, NamibiëBotswana en Oost-Afrika.
Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.
Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar Mozambique, Mauritius of Zanzibar