Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei

Beste reistijd Namibië

Een geslaagde reis naar Namibië is een reis die goed gepland is. Een belangrijke vraag daarbij is wat de beste reistijd is voor Namibië. Maar houd bij het plannen van de reis ook rekening met de vliegtijd en het reisadvies voor Namibië dat door de overheid wordt afgegeven. Namibië is een erg droog en dor land, met enkele grote woestijnen. In de woestijngebieden zoals de Namib Naukluft (Sossusvlei) en de Kalahari kan het zeker in de zomermaanden december, januari en februari heel erg heet worden. Het is niet ongewoon dat het hier overdag meer dan 40 graden wordt. Bovendien valt er in dit jaargetijde de meeste regen, waardoor sommige onverharde wegen veranderen in een modderpoel. De zomer – onze winter – is dan ook niet de beste reistijd om op reis naar Namibië te gaan. De dagtemperaturen in de wintermaanden juni, juli en augustus zijn een stuk aangenamer, hoewel het ook in dit jaargetijde in de woestijn meer dan 30 graden kan zijn. Wel koelen de nachten sterk af, met soms zelfs vorst. Een nadeel van de wintermaanden is dat dit ook de drukste periode is in Namibië. Wil je die vermijden dan is de beste reistijd in Namibië het voor- of het najaar.

Route In Namibë


Reisadvies Namibië

Er is geen specifiek reisadvies voor Namibië, u kunt met een gerust hart op vakantie gaan naar het land. Namibië is veilig en kent weinig criminaliteit. De meeste inwoners van Namibië leven in en rond de hoofdstad Windhoek en hier is daardoor wel sprake van enige criminaliteit, met name in de townships. Wij raden u dan ook af op eigen gelegenheid een township te bezoeken. Het land is dunbevolkt en u zult onderweg maar weinig dorpjes en stadjes tegenkomen. Dat betekent natuurlijk niet dat u niet alert of voorzichtig moet zijn. Voor uw eigen veiligheid is het altijd verstandig niet te koop te lopen met uw eigendommen en uw bagage en waardevolle spullen altijd goed op te bergen. Berg bijvoorbeeld uw paspoort en andere papieren op in een kluisje als dit aanwezig is in uw hotelkamer. Laat uw spullen nooit ergens onbeheerd achter, gelegenheid maakt de dief!

Lokale Bevolking In Namibië


Hoe lang is het vliegen naar Namibië?

Het internationale vliegveld van Namibië ligt bij de hoofdstad Windhoek. Er zijn diverse grote luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Windhoek, maar vanuit Amsterdam is KLM de enig maatschappij die op dinsdag, vrijdag en zondag rechtstreeks naar Windhoek vliegt. Er wordt wel een tussenlanding gemaakt in Angola, maar u hoeft niet over te stappen. De totale vliegtijd naar Namibië bedraagt bij deze vlucht ongeveer 12 uur, inclusief de tussenlanding. Kiest u voor een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u uit Brussel, dan heeft u altijd een vlucht met een overstap. De totale vliegtijd zal afhangen van uw aansluiting. Wij adviseren u graag over de beste mogelijkheden.