Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei
Luxe groepsreis Namibië, 2 weken
vanaf
€ 4559,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Culinair, Luxe, Natuur
Duur van de reis: 16 dagen
Reisperiode: Vertrek donderdag
Aantal personen: Minimaal 2, maximaal 6 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Luxe groepsreis Namibië, 2 weken

De kleinschalige luxe groepsreis Namibië voert u in 16 dagen langs alle bekende hoogtepunten van Namibië. U bezoekt o.a. de Fish River Canyon en Lüderitz waar u Kolmanskop kunt gaan verkennen. U kunt de rode duinen van Sossusvlei beklimmen, verblijft in Swakopmund, ziet eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein en overnacht in de buurt van Vingerklip. Een bezoek aan het prachtige Etosha National Park mag natuurlijk niet ontbreken. U reist in een internationale groep van maximaal 6 personen met een Engelstalige gids en overnacht in luxe accommodaties. Het vervoer is per comfortabel voertuig met airco (zie foto's). Inclusief 13x ontbijt en 12x diner. Het maximale aantal deelnemers voor deze reis in een internationale groep is 6 personen.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

U vertrekt vandaag vanuit Europa.


Dag 2

Aankomst Namibië; Windhoek

Dag 2

Aankomst in Windhoek. Nadat u door de douane bent gegaan, wordt u opgewacht en naar uw eerste accommodatie in Windhoek gebracht. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht en naar eigen inzicht besteden.
Verblijf: Olive Grove Guesthouse of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Afstand: 50km / Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3

Windhoek - Kalahari

Dag 3

Als we Windhoek verlaten, reizen we naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari-woestijn. De Kalahari is een uitgestrekte halfwoestijn van door de wind geblazen zand dat wordt vastgehouden door een dunne mantel van doornstruiken. De Kalahari bedekt 3 Afrikaanse landen; Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Bij gebrek aan permanent oppervlaktewater is de Kalahari een uitdagende plek om te leven, behalve voor degenen die zich hebben aangepast en niet alleen overleven, maar zelfs gedijen! De Bosjesmannen noemen de Kalahari "de ziel van de wereld", een emotionele beschrijving voor dit gebied! Geniet van de mogelijkheid om de rode duinen, dieren in het wild en planten te ervaren, als u in de middag een natuurrit beleeft in deze weidsheid.
Verblijf: Intu Africa Zebra Lodge, inclusief ontbijt en diner en natuurrit in aangepast voertuig.
Afstand: 260km / Reistijd: ±3,5 uur


Dag 4

Kalahari - Fish River Canyon

Dag 4

We rijden verder naar het zuiden door dorre en uitgestrekte rotsachtige vlaktes. Bij een bezoek aan het unieke Garas-kokerboombos wordt u verwelkomd door eigenzinnige door de mens gemaakte sculpturen van schroot. Ze vormen een bijzonder contrast met het serene, tijdloze landschap met kokerbomen die zijn genesteld tussen enorme rotsblokken. Het lijkt wel of deze rotsen op een mysterieuze manier zijn gestapeld en het gebied wordt dan ook toepasselijk aangeduid als "the Giant's Playground". We gaan verder naar onze lodge, gelegen in de directe nabijheid van de Fish River Canyon. Hier kunt u het gebied te voet verkennen. Tijdens een optionele begeleide natuurrit in de late namiddag leert u meer over de kokerbomen, het ruige landschap en de indrukwekkende rotsformaties.
Verblijf: Canon Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner
Afstand: 450 km / Reistijd: ±6 uur


Dag 5

Fish River Canyon - Lüderitz

Dag 5

Onze ochtend begint aan de rand van de Fish River Canyon. De Fish River Canyon ligt in het noordelijke deel van de Nama Karoo en is de op een na grootste kloof ter wereld, met een gigantisch ravijn dat in totaal ongeveer 160 km lang is, 27 km breed en bijna 550 meter diep. De Fish River is de langste rivier in het binnenland van Namibië. We vervolgen onze reis langs de Naute-dam, waar we kort stoppen bij de Naute Kristall-kelder en -distilleerderij om optioneel enkele van de unieke likeuren te proeven of gewoon te genieten van een heerlijk kopje koffie. Verderop gaan we richting het kustplaatsje Lüderitz. Op weg naar Lüderitz stoppen we bij Garub, een uitkijkpunt voor de wilde paarden van de Namib-woestijn.
Verblijf: The Nest Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner
Afstand: 420 km / Reistijd: ±5,5 uur


Dag 6

Lüderitz; Kolmanskop

Dag 6

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de spookstad Kolmanskop. Kolmanskop is een verlaten diamant mijnstadje in het Sperrgebiet National Park. Ooit een weelderige en decadente stad, gebouwd om lang mee te gaan ... tot de diamanten opraakten. Tegenwoordig is Kolmanskop bekend als een spookachtig monument voor het bloeiende verleden en biedt het bezoekers unieke fotomomenten uit een vervlogen tijdperk. Bij onze terugkeer naar de stad bezoeken we Diaz Point. Hier staat een groot kruis bovenop een klif met uitzicht op de barre Atlantische Oceaan ter nagedachtenis aan de eerste Portugese ontdekkingsreizigers. Terug in Lüderitz verkennen we deze kleine, historische stad.
Verblijf: The Nest Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner, bezoek aan Kolmanskop en Lüderitz stadstour.
Afstand: 50 km / Reistijd: ±1 uur


Dag 7 en 8

Lüderitz - Sossusvlei

Dag 7 en 8

Na een vroege ontbijt reizen we over uitgestrekte vlaktes langs het Tiras-gebergte naar onze lodge in de Namib-woestijn. We overnachten in de omgeving van Sesriem, de toegangspoort tot Sossusvlei, de Dode Vlei en de Sesriem-kloof. Hier liggen enkele van de hoogste zandduinen ter aarde hoog boven de woestijnvlaktes. De volgende ochtend vereist een vroege start. Bij zonsopgang betreden we het Namib Naukluft National Park, als de eerste zonnestralen de bergen van zand in een verscheidenheid van abrikoos, rood en oranje schilderen. Het contrast met de heldere blauwe horizon is verbluffend en betovert uw zintuigen.  Vergeet niet om dit geweldige landschap vast te leggen op film. Daarna bezoeken we Sesriem Canyon, een bijzonder natuurverschijnsel in het hart van de Namib-woestijn.
Verblijf: Sossusvlei Lodge of gelijkwaardig, inclusief: 2x ontbijt, 2x diner en bezoek naar Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon
Afstand; Dag 7: ±470 km   Reistijd: ±7 uur
Afstand; Dag 8: ±120 km   Reistijd: ±3 uur


Dag 9 en 10

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 9 en 10

Vandaag vervolgen we onze reis naar de kleine nederzetting Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park. Hier voelt het alsof u bent aangekomen in het midden van nergens. Het is hier het de moeite waard om te genieten van een kopje koffie met de heerlijkste appeltaart in Namibië, voordat we via de desolate, glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei naar de Atlantische Oceaan reizen. Als we het kustplaatsje Walvisbaai bereiken, bezoeken we de ondiepe lagune waar veel Afrikaanse flamingo’s te vinden zijn. Met palmen omzoomde straten en promenades aan zee is Swakopmund een bohemien mix van Duitse architectuur en Afrikaanse ritmes, een ontspannen houding met adrenaline-activiteiten, mistige ochtenden en woestijnwarmte. Geniet van het ontspannen tempo van deze idyllische kustplaats, of verken de ruige, zinderende woestijn tijdens een dagtocht. U kunt diverse optionele activiteiten ondernemen, waaronder extreme avonturen, zoals skydiven boven de woestijn, quad rijden of zandboarden op de duinen.
Verblijf: Strand Hotel, inclusief ontbijt diner en 1x ‘marine cruise’ inclusief champagne en oesters
Afstand; Dag 9: ±350 km   Reistijd: ±5 uur
Afstand; Dag 10: ±80 km   Reistijd: ±1,5 uur


Dag 11

Swakopmund – Damaraland; Vingerklip

Dag 11

Via lange maar interessante en schilderachtige wegen rijden we verder naar het noorden. We rijden langs de Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2,579 m), naar Damaraland, een van de dunst bevolkte gebieden in Afrika. In deze ruige, rotsachtige omgeving leeft de ongrijpbare woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn. Onder begeleiding van een lokale Damara gids bezoeken we Twyfelfontein, een UNESCO-erfgoedsite waar Bosjesmannen zo'n 6.000 jaar geleden meer dan 2.500 tekeningen hebben gegraveerd en geverfd! Na een bezoek aan het nabijgelegen museum van de Damara gaan we verder naar het Versteende Woud - een geologisch fenomeen dat de creatie en metamorfose van hout tot steen beschrijft van eeuwenoude bomen. Hier zien we ook de Welwitschia mirabilis plant - de oudste levende woestijnplant op aarde.
Verblijf: Vingerklip Lodge, inclusief ontbijt en diner
Afstand: ±520 km   Reistijd: ±7 uur


Dag 12

Damaraland; Vingerklip - Etosha National Park

Dag 12

Na een rustige start en goed ontbijt vertrekken we vandaag naar het Etosha National Park, beroemd vanwege de goed wildstand. Zodra we ons verblijf hebben bereikt, dat nét buiten het park ligt, maken we een eerste safari in het park. Samen met onze gids bezoeken we de verschillende waterdrinkplaatsen rondom Okaukuejo kamp om op zoek te gaan naar wild. Indien er voldoende tijd is kunt u ook een optionele safari in een open 4x4 voertuig boeken.
Verblijf: Etosha village, inclusief ontbijt en diner
Afstand; Dag 12: ±220 km   Reistijd: ±2,5 uur


Dag 13 en 14

Etosha National Park

Dag 13 en 14

De komende 2 dagen zijn helemaal gewijd aan de overvloedige flora en fauna van het Etosha National Park, dat een uitgedroogde zoutwoestijn omringt, bekend als de Etosha Pan. Het park is de thuisbasis van 4 van de Big Five - olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Populaire dieren zoals giraffe, blauwe gnoes, zebra's, hyena's, leeuwen, luipaarden, diverse antilopensoorten zoals koedoes, gemsbokken, elanden, maar ook enkele van de bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn en cheeta zijn allemaal hier te vinden.
Verblijf: Onguma, inclusief ontbijt en diner
Afstand; Dag 13: ±300 km   Reistijd: ±7 uur
Dag 13: ±300 km game drive
Dag 14: ±200 km game drive


Dag 15

Etosha National Park – Windhoek - vertrek

Dag 15

Na het ontbijt reizen we terug door het midden van het land richting de hoofdstad. Als de tijd het toelaat, kunnen we onderweg stoppen bij de beroemde houtbewerkersmarkt in Okahandja of de ambachtelijke markt in de hoofdstraat in Windhoek om een ​​laatste paar souvenirs op te halen. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht.
Indien uw intercontinentale vlucht vóór 19h00 vertrekt dient u 1 nacht extra in Windhoek te overnachten.
Afstand: ±540 km   Reistijd: ±6,5 uur


Dag 16

Aankomst Europa

Dag 16

Inspiratie voor nog meer groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-Afrika, Botswana en Oost-Afrika.
Wilt u ook een Big 5 safari? Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.
Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar Mozambique, Mauritius of Zanzibar