Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht
Northern Experience groepsreis, 26 dagen
vanaf
€ 0,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 26 dagen
Reisperiode: Contact ons voor meer informatie
Aantal personen: min. 6, max. 12

Boek deze reis Vraag offerte aan

Northern Experience groepsreis;
Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Victoria watervallen

De Northern Eperience groepsreis brengt u van Kaapstad tot bij de machtige Victoria Falls. De route gaat vanuit Kaapstad noordelijk naar Namibië. Hier bezoekt u o.a. de Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund en het Etosha National Park. Vandaar reist u via de smalle Caprivi strook naar de unieke Okavango Delta en Chobe National Park in Botswana. De reis eindigt ten slotte in Zimbabwe, waar u de Victoria watervallen kunt bewonderen! Uw internationale groep bestaat uit maximaal 12 personen. U verblijft bij deze reis in comfortabele accommodaties. Inclusief 23x ontbijt, 15x lunch en 10x diner. Het vervoer vindt plaats per comfortabele minibus, onder begeleiding van een Engels sprekende gids/chauffeur.

Ga naar kleinschalige groepsreizen voor nog meer inspiratie.
U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MozambiqueMauritius en veel andere bestemmingen.


Dag 1

Europa - vertrek

Dag 1

U vertrekt vandaag vanuit Europa.


Dag 2

Aankomst - Zuid-Afrika; Kaapstad

Dag 2

Na aankomst in Kaapstad wordt u naar uw hotel gebracht, waar u zich kunt opfrissen na uw vlucht. De rest van de dag kunt u zelf indelen, ’s avonds ontmoet u uw gids en de rest van uw groep tijdens een welkoms diner en ontvangt u meer informatie over de reis.
Verblijf: 
Radisson Blu Hotel & Residence,  inclusief ontbijt en welkomsdiner
Afstand: ±20 km   
Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3

Kaapstad

Dag 3

We brengen deze hele dag door in Kaapstad met bezoeken aan Tafelberg, de Compagnie Tuinen, het levendige centrum met Greenmarket Square en de pittoreske Bo-Kaap wijk met vele gekleurde huisjes. In de middag wordt een wijnboerderij bezocht in de wijk Constantia, inclusief wijnproeverij. U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, waar diverse straatmuzikanten de toeristen vermaken.
Verblijf: 
Radisson Blu Hotel & Residence,  inclusief ontbijt, lunch en wijnproeverij
Afstand: ±50 km 
Vertrek: ±08h00 


Dag 4

Kaapstad

Dag 4

Vandaag staat een bezoek aan Kaappunt op het programma. Via Sea Point, Clifton en Camps Bay rijden we eerst naar Houtbaai, waar u een optionele boottocht naar Seal Island kunt maken (weersafhankelijk). Dan gaan we verder naar Chapman's Peak, een spectaculaire route langs de kust. U heeft voldoende tijd om rond te wandelen in het Cape Point National Park. Na de lunch gaat de rit via Simon's Town naar Boulders Beach, waar u de mogelijkheid hebt om een bezoek te brengen aan de pinguïns. 
Verblijf: 
Radisson Blu Hotel & Residence, inclusief ontbijt
Afstand: ±250 km   
Reistijd: ±4 uur
Vertrek: ±08h00     


Dag 5

Kaapstad - Cederbergen; Clanwilliam

Dag 5

De ochtend begint met een bezoek aan het strand voor een laatste blik op Tafelberg over de baai. Na de lunch vertrekken we richting de Cederbergen, waar we overnachten bij Clanwilliam. In de omgeving van dit dorpje wordt rooibos thee verbouwd, en u zult een proeverij meemaken van deze gezonde en heerlijke thee.
Verblijf: 
Clanwilliam Hotel, inclusief ontbijt en diner
Afstand: ±230 km   
Reistijd: ±4 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 6 en 7

Cederbergen; Clanwilliam - Namibië; Oranje Rivier

Dag 6 en 7

De route gaat verder langs de Westkust naar de Oranje rivier. We passeren enkele magnifieke bergketens en in de lente kunt u de spectaculaire bloemenpracht van de Namaqualand regio zien. De Oranje rivier vormt de grens met Namibië. De volgende dag reizen we alleen per kano. U kunt heerlijk relaxen met de voetjes omhoog terwijl de rivier u stroomafwaarts brengt – wel even opletten bij de stroomversnellingen!
Verblijf: 
Felix Unite Camp Provenance, inclusief ontbijt, lunch
(1 x lunch onderweg op dag 6 en 1x lunch pakket tijdens kanotocht) en 1x diner
Afstand op dag 6: ±470 km   
Reistijd: ±5,5 uur
Vertrek op dag 6: ±07h00  


Dag 8

Oranje Rivier - Fish River Canyon

Dag 8

We stoppen voor de lunch bij Ais-Ais, wat ‘brandend water’ betekent. Er zijn hier warmwaterbronnen met water van ongeveer 60°C. Onze accommodatie ligt vlakbij de Fish River Canyon, de 2e grootste canyon ter wereld. Het uitzicht over de canyon is onvoorstelbaar mooi, vooral als de ondergaande zon de rotsen kleurt!
Verblijf: 
Cañon Roadhouse, inclusief ontbijt en diner 
Afstand: ±220 km   
Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek: ±08h00  


Dag 9 en 10

Fish River Canyon - Sossusvlei

Dag 9 en 10

De rit naar het Namib Naukluft Park brengt ons verder het binnenland van Namibië in. De rode zandduinen bij Sossusvlei en Deadvlei kunnen wel 300m hoog worden. Een beklimming van de duinen valt niet mee, het is ploeteren door het losse zand. Dit gebied is kurkdroog, slechts eens in de zoveel jaren valt er genoeg regen om de ‘vlei’ vol te laten lopen. We stoppen ook bij Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden is uitgesleten door de Tsauchab rivier.
Verblijf:
Agama River Camp, alle maaltijden (2x lunch pakket)
Afstand op dag 9: ±600 km 
Reistijd op dag 9: ±7,5 uur 
Vertrek op dag 9: ±07h00
Afstand op dag 10: ±230 km   
Reistijd op dag 10: ±3,5 uur
Vertrek op dag 10: ±06h00  


Dag 11 en 12

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 11 en 12

De Namib-Naukluft woestijn is een eeuwenoud gebied, waar enkele van ’s werelds meest bijzondere planten en dieren leven. Ondanks de droogte gedijen hier gemsbokken, springbokken en Hartmann’s Mountain zebra’s. In het gebied staat een Welwitschia plant met een geschatte ouderdom van meer dan 1500 jaar! Swakopmund is een charmant kustplaatsje, dat wat verkoeling brengt na de hitte van de woestijn. U kunt verschillende activiteiten ondernemen, zoals een dolfijnsafari, of een tocht de duinen in op zoek naar kleine diertjes. 
Verblijf: 
Hotel A La Mer, inclusief ontbijt en 1x picknick lunch onderweg op dag 11
Afstand op dag 11: ±300 km   
Reistijd: ±4,5 uur
Vertrek op dag 11: ±09h00  


Dag 13

Swakopmund - Erongo; Spitzkoppe: Omaruru

Dag 13

We laten de Atlantische kust achter en gaan weer landinwaarts naar Spitzkoppe, een gebied met bijzondere rotsformaties met prachtige kleuren. U kunt een wandeling maken om de rotsen te bewonderen en enkele fraaie rotstekeningen en -gravures te bekijken. Dan rijden we door naar Omaruru, dat ooit een missiepost was. Nu is het dorpje een centrum voor lokale artiesten en handwerklieden.
Verblijf: 
Omaruru Guest House, inclusief ontbijt en 1x picknick lunch onderweg op dag 13
Afstand: ±310 km   
Reistijd: ±4 uur
Vertrek:   ±08h00 


Dag 14

Erongo; Spitzkoppe: Omaruru - Kamanjab

Dag 14

We stoppen vandaag in Omaruru eerst bij een kleine wijnkelder voor een wijnproeverij (ja, er wordt écht wijn geproduceerd in Namibië!). In de buurt van ons volgende verblijf bezoeken we een Himba dorp; een culturele ervaring waarbij u meer leert over een van de laatste traditionele stammen van Namibië, de Ova-Himba.
Verblijf: 
Oppi Koppie Restcamp, inclusief ontbijt en diner 
Afstand: ±330 km   
Reistijd: ±4,5 uur
Vertrek:  ±07h00 


Dag 15 t/m 17

Kamanjab - Etosha National Park

Dag 15 t/m 17

De komende dagen brengen we door in het Etosha National Park. We maken safaritochten in de hoop enkele van de Big 5 te zien, evenals giraffen, zebra’s, en de talrijke antilopensoorten die in het park leven. We verblijven bij kampen in het park, waar u ’s avonds bij de watergaten kunt kijken welke (nacht)dieren komen drinken.
Verblijf: 
K
ampen in Etosha National Park, inclusief ontbijt, 3x picknick lunch
Afstand op Dag 15: ±280 km   
Dag 16: ±100 km game drive
Dag 17: ±150 km game drive
Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek op dag 15: ±08h00 


Dag 18

Etosha Nationa Park - Rundu; Okavango Rivier

Dag 18

De reis gaat verder naar het oosten langs de Caprivi strook naar Rundu. De middag brengen we door bij onze accommodatie aan de oever van de Okavango rivier. U kunt eventueel optionele activiteiten ondernemen, zoals paardrijden of een boottochtje maken op de rivier, of gewoon lekker luieren bij het zwembad.
Verblijf: 
Kaisosi River Lodge, inclusief ontbijt en picknick lunch onderweg
Afstand: ±440 km   
Reistijd: ±5,5 uur
Vertrek: ±08h00 


Dag 19 en 20

Namibië: Rundu; Okavango Rivier - Botswana; Okavango Delta west

Dag 19 en 20

We verruilen vandaag Namibië voor het westelijke gedeelte van de Okavango Delta in Botswana. De rivier eindigt hier in de Kalahari woestijn in plaats van de kust te bereiken, een uniek fenomeen. Per mokoro, een traditionele kano, verkennen we het netwerk van kanalen. De variatie aan wild en vogels is verbluffend en we stoppen bij een afgelegen eilandje voor een wandeling met gids om olifanten, waterbokken en ander wild te spotten in dit paradijs. 
Verblijf: 
Guma Lagoon Camp, inclusief alle maaltijden (2x lunch pakket)
Afstand op dag 19: ±380 km   
Reistijd: ±5 uur
Vertrek op dag 19: ±08h00 


Dag 21

Botswana; Okavango Delta west - Namibië; Caprivi

Dag 21

De Caprivi is een smalle strook in het noorden van Namibië langs de grens met Botswana. In tegenstelling tot de rest van Namibië is dit gebied weelderig groen met moerassen, savannes en Mopane bossen. Onderweg doen we een game drive in het Mahangu Nationale Park.
Verblijf:
Camp Kwando, inclusief ontbijt en 1x lunch pakket onderweg
Afstand: ±390 km   
Reistijd: ±5,5 uur
Vertrek: ±08h00   


Dag 22 en 23

Namibië; Caprivi - Botswana; Chobe National Park

Dag 22 en 23

We rijden door de Caprivi naar Kasane in Botswana, nabij het Chobe National Park. Dit park is het op een na grootste nationale park in Botswana en heeft een van de grootste aantallen olifanten van het hele Afrikaanse continent. In de middag kunt u uitrusten of een extra optionele excursie doen. De volgende dag beginnen we met een game drive en 's middags maken we een bootsafari op de Chobe rivier, een van de beste manieren om het wild én de mooie zonsondergang te zien. 
Verblijf: 
Chobe Safari Lodge, inclusief ontbijt, 1x picknick lunch onderweg en diner op dag 22
Afstand op Dag 22: ±270 km   
Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek op dag 22: ±09h00  


Dag 24

Botswana; Chobe National Park - Zimbabwe; Victoria Falls

Dag 24

De machtige Victoria Falls worden door de lokale Kololo stam ‘Mosi oa Tunya’ genoemd, oftewel ‘Rook die dondert’. Vandaag neemt uw gids u mee voor een tour naar dit indrukwekkende schouwspel. De rest van de dag kunt u zelf invullen met optionele activiteiten in de omgeving van de watervallen.
Verblijf: 
A'Zambezi River Lodge, inclusief ontbijt  
Afstand: ±90 km   
Reistijd: ±1,5 uur
Vertrek: ±09h00


Dag 25 en 26

Zimbabwe; Victoria Falls - Europa

Dag 25 en 26

Na ontbijt neemt u afscheid van de groep. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar huis. Hopelijk neemt u een stukje van Afrika mee terug in uw hart.
Afstand op dag 25: ±30 km   
Reistijd: ±0,5 uur

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië en Oost-Afrika.

Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar