Namibië reizen Namibië reizen Namibië reizen
Northern Experience groepsreis
vanaf
€ 3196,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 26 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 4, max. 12

Boek deze reis Vraag offerte aan

Northern Experience groepsreis

De Nothern Eperience groepsreis brengt u van Kaapstad tot bij de machtige Victoria Falls. De route gaat vanuit Kaapstad noordelijk naar Namibië. Hier bezoekt u o.a. de Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund en het Etosha National Park. Vandaar reist u via de smalle Caprivi strook naar de unieke Okavango Delta en Chobe National Park in Botswana. De reis eindigt ten slotte in Zimbabwe, waar u de Victoria watervallen kunt bewonderen! Uw internationale groep bestaat uit maximaal 12 personen. U verblijft bij deze reis in comfortabele accommodaties. Inclusief 21x ontbijt, 18x lunch en 12x diner.


Dag 1

Amsterdam - vertrek

Dag 1

U vertrekt vandaag vanuit Amsterdam.


Dag 2

Aankomst - Kaapstad

Dag 2

Na aankomst in Kaapstad wordt u naar uw hotel gebracht, waar u zich kunt opfrissen na uw vlucht. De rest van de middag kunt u zelf indelen, ’s avonds ontmoet u uw gids en de rest van uw groep en ontvangt u meer informatie over de reis.
Verblijf: The Townhouse hotel,  inclusief ontbijt


Dag 3

Kaapstad

Dag 3

We brengen deze hele dag door in Kaapstad met bezoeken aan Tafelberg, de Compagnie Tuinen, het levendige centrum met Greenmarket Square en de pittoreske Bo-Kaap wijk met vele gekleurde huisjes. U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, waar diverse straatmuzikanten de toeristen vermaken.
Verblijf: The Townhouse hotel,  inclusief ontbijt


Dag 4

Kaapstad

Dag 4

Vandaag staat een bezoek aan Kaappunt op het programma. Via Sea Point, Clifton en Camps Bay rijden we eerst naar Houtbaai, waar u een optionele boottocht naar Seal Island kunt maken (weersafhankelijk). Dan gaan we verder naar Chapman's Peak, een spectaculaire route langs de kust. U heeft voldoende tijd om rond te wandelen in het Cape Point National Park. Na de lunch gaat de rit via Simon's Town naar Boulders Beach, waar u de mogelijkheid hebt om een bezoek te brengen aan de pinguïns. 
Verblijf: The Townhouse hotel,  inclusief ontbijt en lunch


Dag 5

Kaapstad - Cederbergen

Dag 5

De ochtend begint met een bezoek aan het strand voor een laatste blik op Tafelberg over de baai. Na de lunch vertrekken we richting de Cederbergen, waar we overnachten bij Clanwilliam. In de omgeving van dit dorpje wordt rooibos thee verbouwd, en u kunt een proeverij meemaken van deze gezonde en heerlijke thee.
Verblijf: Clanwilliam Lodge, inclusief alle maaltijden
Afstand: 230 km


Dag 6 en 7

Cederbergen - Oranje Rivier

Dag 6 en 7

De route gaat verder langs de Westkust naar de Oranje rivier. We passeren enkele magnifieke bergketens en in de lente kunt u de spectaculaire bloemenpracht van de Namaqualand regio zien. De Oranje rivier vormt de grens met Namibië. De volgende dag reizen we alleen per kano. U kunt heerlijk relaxen met de voetjes omhoog terwijl de rivier u stroomafwaarts brengt – wel even opletten bij de stroomversnellingen!
Verblijf: Felix Unite Camp Provenance, inclusief alle maaltijden
Afstand: 470 km


Dag 8

Oranje Rivier - Fish River Canyon

Dag 8

We stoppen voor de lunch bij Ais-Ais, wat ‘brandend water’ betekent. Er zijn hier warmwaterbronnen met water van ongeveer 60°C. Onze accommodatie ligt vlakbij de Fish River Canyon, de 2e grootste canyon ter wereld. Het uitzicht over de canyon is onvoorstelbaar mooi, vooral als de ondergaande zon de rotsen kleurt!
Verblijf: Cañon Roadhouse, inclusief alle maaltijden
Afstand: 220 km


Dag 9 en 10

Fish River Canyon - Sossusvlei

Dag 9 en 10

De rit naar het Namib Naukluft Park brengt ons verder het binnenland van Namibië in. De rode zandduinen bij Sossusvlei en Deadvlei kunnen wel 300m hoog worden. Een beklimming van de duinen valt niet mee, het is ploeteren door het losse zand. Dit gebied is kurkdroog, slechts eens in de zoveel jaren valt er genoeg regen om de ‘vlei’ vol te laten lopen. We stoppen ook bij Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden is uitgesleten door de Tsauchab rivier.
Verblijf: Agama River Camp, inclusief ontbijt, lunch en 1x diner
Afstand: 600 en 230 km


Dag 11 en 12

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 11 en 12

De Namib-Naukluft woestijn is een eeuwenoud gebied, waar enkele van ’s werelds meest bijzondere planten en dieren leven. Ondanks de droogte gedijen hier gemsbokken, springbokken en Hartmann’s Mountain zebra’s. In het gebied staat een Welwitschia plant met een geschatte ouderdom van meer dan 1500 jaar! Swakopmund is een charmant kustplaatsje, dat wat verkoeling brengt na de hitte van de woestijn. U kunt verschillende activiteiten ondernemen, zoals een dolfijnsafari, maar een dagje strand is ook aanlokkelijk.
Verblijf: hotel A La Mer, inclusief ontbijt en 1x lunch
Afstand: 295 km


Dag 13

Swakopmund - Damaraland

Dag 13

We volgen de barre Atlantische kustlijn om Cape Cross te bezoeken – de grootste broedplaats van Kaapse pelsrobben ter wereld. Daarna gaan we weer landinwaarts naar Spitzkoppe, een gebied met bijzondere rotsformaties met prachtige kleuren. U kunt een wandeling maken om de rotsen te bewonderen en enkele fraaie rotstekeningen en -gravures te bekijken. Dan rijden we door naar Omaruru, dat ooit een missiepost was. Nu is het dorpje een centrum voor lokale artiesten en handwerklieden.
Verblijf: Omaruru Guest House, inclusief ontbijt en lunch
Afstand: 460 km


Dag 14

Damaraland - Kamanjab

Dag 14

We stoppen vandaag in Omaruru eerst bij een kleine wijnkelder voor een wijnproeverij (ja, er wordt écht wijn geproduceerd in Namibië!). In de buurt van ons volgende verblijf bezoeken we een Himba dorp; een culturele ervaring waarbij u meer leert over een van de laatste traditionele stammen van Namibië, de Ova-Himba.
Verblijf: Oppi Koppie Restcamp, inclusief alle maaltijden
Afstand: 330 km


Dag 15 t/m 17

Kamanjab - Etosha National Park

Dag 15 t/m 17

De komende dagen brengen we door in het Etosha National Park. We maken safaritochten in de hoop enkele van de Big 5 te zien, evenals giraffen, zebra’s, en de talrijke antilopensoorten die in het park leven. We verblijven bij kampen in het park, waar u ’s avonds bij de watergaten kunt kijken welke (nacht)dieren komen drinken.
Verblijf: kampen in Etosha National Park, inclusief ontbijt, lunch en 1x diner
Afstand: 280, 100 en 150 km


Dag 18

Etosha - Kavango Rivier

Dag 18

De reis gaat verder naar het oosten langs de Caprivi strook naar Rundu. De middag brengen we door bij onze accommodatie aan de oever van de Kavango rivier. U kunt eventueel optionele activiteiten ondernemen, zoals paardrijden of een boottochtje maken op de rivier, of gewoon lekker luieren bij het zwembad.
Verblijf: Kaisosi River Lodge, inclusief ontbijt en lunch
Afstand: 435 km


Dag 19 en 20

Kavango Rivier - Okavango Delta

Dag 19 en 20

We verruilen vandaag Namibië voor het westelijke gedeelte van de Okavango Delta in Botswana. De rivier eindigt hier in de Kalahari woestijn in plaats van de kust te bereiken, een uniek fenomeen. Per mokoro, een traditionele kano, verkennen we het netwerk van kanalen. De variatie aan wild en vogels is verbluffend en we stoppen bij een afgelegen eilandje voor een wandeling met gids om olifanten, waterbokken en ander wild te spotten in dit paradijs. 
Verblijf: Guma Lagoon Camp, inclusief alle maaltijden
Afstand: 380 km


Dag 21

Okavango Delta - Caprivi

Dag 21

De Caprivi is een smalle strook in het noorden van Namibië langs de grens met Botswana. In tegenstelling tot de rest van Namibië is dit gebied weelderig groen met moerassen, savannes en Mopane bossen. In de middag doen we een game drive in het Mahangu Nationale Park.
Verblijf: Camp Kwando, inclusief alle maaltijden
Afstand: 385 km


Dag 22 en 23

Caprivi - Chobe

Dag 22 en 23

We rijden door de Caprivi naar Kasane in Botswana, nabij het Chobe National Park. Dit park is het op een na grootste nationale park in Botswana en heeft een van de grootste aantallen olifanten van het hele Afrikaanse continent. In de middag kunt u uitrusten of een extra optionele excursie doen. De volgende dag beginnen we met een game drive en 's middags maken we een bootsafari op de Chobe rivier, een van de beste manieren om het wild én de mooie zonsondergang te zien. 
Verblijf: Chobe Safari Lodge, inclusief ontbijt, 1x lunch en 1x diner
Afstand: 265 km


Dag 24

Chobe - Victoria Falls

Dag 24

De machtige Victoria Falls worden door de lokale Kololo stam ‘Mosi oa Tunya’ genoemd, oftewel ‘Rook die dondert’. Vandaag neemt uw gids u mee voor een tour naar dit indrukwekkende schouwspel. De rest van de dag kunt u zelf invullen met optionele activiteiten in de omgeving van de watervallen.
Verblijf: A'Zambezi River Lodge, inclusief ontbijt en lunch
Afstand: 90 km


Dag 25 en 26

Victoria Falls - Amsterdam

Dag 25 en 26

Na ontbijt neemt u afscheid van de groep. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar huis. Hopelijk neemt u een stukje van Afrika mee terug in uw hart.

Inspiratie voor nog meer groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië en Oost-Afrika.
Wilt u ook een Big 5 safari? Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.
Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar