Namibië reizen Namibië reizen Namibië reizen
Puur Namibië groepsreis
vanaf
€ 3669,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 16 dagen
Reisperiode: Vertrek iedere 2de woensdag
Aantal personen: Min. 4, max. 8

Boek deze reis Vraag offerte aan

Puur Namibië groepsreis

De Puur Namibië groepsreis voert u in 15 dagen langs alle bekende hoogtepunten van Namibië. U kunt de rode duinen van Sossusvlei beklimmen, verblijft in Swakopmund, ziet eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein en bezoekt het prachtige Etosha National Park. U reist in een internationale groep van maximaal 8 personen met een Engelstalige of Duits sprekende gids en overnacht in comfortabele accommodaties. Het vervoer is per comfortabele voertuig met airco (zie foto's).


Dag 1 en 2

Amsterdam - Windhoek

Dag 1 en 2

U vertrek vanuit Europa en kom aan in de ochtend van dag 2 in Windhoek. Nadat u door de douane bent gegaan, wordt u opgewacht en naar uw eerste accommodatie in Windhoek gebracht. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht en naar eigen inzicht besteden.
Verblijf: Olive Grove Guesthouse of gelijkwaardig
Inclusief ontbijt.
Afstand: 50km / Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3

Windhoek - Kalahari

Dag 3

Vanmorgen ontmoet u uw gids, die u komt ophalen bij uw verblijf, en de rest van uw reisgezelschap. Onderweg naar het zuiden bezoekt u de bijzondere Kalahari woestijn, waar u de voor Namibië zo kenmerkende kokerbomen en rode zandduinen kunt bewonderen. De bomen danken hun naam aan het feit dat de San-jagers pijlkokers uit de stam van deze boom maken. De Kalahari is een dor en droog gebied, waar echter toch veel wild leeft. 
Verblijf: Camelthorn Kalahari lodge of gelijkwaardig
Inclusief ontbijt en lunch.
Afstand: 250km / Reistijd: ±3,5 uur


Dag 4 en 5

Kalahari - Sossusvlei

Dag 4 en 5

Vandaag vertrekt u naar het Namib Naukluft National Park, 's werelds oudste woestijn. De volgende ochtend moet u vroeg op om ’s werelds hoogste zandduinen bij Sossusvlei  en Deadvlei te bezoeken. De duinen zijn absoluut spectaculair en bieden prachtige fotomomenten. Er wordt ook gestopt bij Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden is uitgesleten door de Tsauchab rivier.
Verblijf: Namib Desert Lodge
Inclusief ontbijt, lunch en diner.
Afstand: 350km / Reistijd: ±5 uur


Dag 6 en 7

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 6 en 7

U verlaat tijdelijk de droge woestijn voor een bezoekje aan het strand bij Swakopmund. In dit pittoreske kustplaatsje vindt u nog talloze Duitse aandenkens, zoals de zo typische vakwerkhuizen en zelfs een heuse Konditorei. Op dag 7 in Swakopmund heeft u een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt invullen. Onze gids zal u helpen met tips en excursies.
Verblijf: Atlantic Villa Guesthouse of gelijkwaardig
Inclusief: 2x ontbijt
Afstand: 350 km / Reistijd: ±6 uur


Dag 8

Swakopmund - Twyfelfontein

Dag 8

Onderweg naar Twyfelfontein wordt gestopt bij Cape Cross in de beroemde ‘Skeleton Coast’. Hier bevindt zich de grootste kolonie pelsrobben van het zuidelijk halfrond. De route gaat verder via Uis en Brandberg, de hoogste berg van Namibië, naar Twyfelfontein, in het hart van Damaraland. De naam ‘Twyfelfontein’ komt van de bron die hier door boeren werd ontdekt, maar die toch minder betrouwbaar bleek dan men dacht.
Verblijf: Twyfelfontein Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, lunch en diner, bezoek aan Cape Cross en Brandberg gebied, en bezoek aan Twyfelfontein
Afstand: 440 km / Reistijd: ±6,5 uur


Dag 9

Twyfelfontein - Palmwag

Dag 9

De route gaat verder via Bergsig naar de Kunene regio. Het Palmwag natuurreservaat maakt deel uit van het Torra conservancy. In deze spectaculaire wildernis leeft een van de grootste populaties roofdieren buiten het Etosha Park. Met een beetje geluk treft u hier ook woestijnolifanten, die zich hebben aangepast aan de moeilijke omstandigheden waarin ze leven.
Verblijf: Palmwag Lodge of gelijkwaardig
Inclusief: 1x ontbijt, 1x lunch, 1x diner
Afstand: 150 km / Reistijd: ±3 uur


Dag 10 en 11

Palmwag - Etosha National Park

Dag 10 en 11

U vertrek vandaag naar wat ongetwijfeld het hoogtepunt van uw reis zal zijn, het Etosha National Park. Een groot deel van het park wordt in beslag genomen door een enorme zoutpan, met daaromheen ‘bushveld’. Het park heeft een goed wildstand, met grote kuddes zebra’s, gemsbokken, springbokken en andere antilopensoorten en een gezonde populatie olifanten en leeuwen. 
Verblijf:
Dag 10; Okaukuejo kamp of gelijkwaardig
Dag 11; Namutoni kamp of gelijkwaardig
Inclusief:   2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner, alle game drives in het park en entreegelden.
Afstand dag 10: 380km / Reistijd dag 10: ±7 uur en volle dag game drive in het park op dag 11


Dag 12

Etosha National Park - Waterberg gebied

Dag 12

De reis gaat verder in de richting van het Waterberg Plateau. Okonjima – plaats van de bavianen - ligt verscholen in deze "Omboroko Mountains" en is veel meer dan alleen maar een lodge. Het is ook de thuisbasis van de Africat Foundation. Deze organisatie heeft als doel het opvangen en de rehabilitatie van gevangen gehouden katachtigen en roofdieren zoals cheeta’s, luipaarden, leeuwen, karakal, wilde honden en hyena’s. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met dit unieke project.
Verblijf: Okonjima Plains Camp
Inclusief: 1x ontbijt, 1x lunch, 1x diner en , alle game drives in het park en entreegelden
Afstand: 300km / Reistijd: ±5 uur


Dag 13

Waterberg gebied- Windhoek

Dag 13

Vandaag gaat u terug naar Windhoek via Okahandja waar u een kijkje neemt bij een van de grootste lokale kunstmarkten in Namibië. U komt in de middag in Windhoek aan en kunt vanavond op eigen gelegenheid de stad verkennen en een restaurant naar uw keuze uitzoeken voor diner.
Verblijf: Olive Grove Guesthouse
Inclusief: 1x ontbijt en 1x lunch
Afstand: 300km / Reistijd: ±4 uur


Dag 14 en 15

Windhoek - Amsterdam

Dag 14 en 15

Vanmorgen kunt u nog de stad verkennen. In de middag heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Europa.
Inclusief: Transfer naar Windhoek luchthaven.
Afstand: 50 km / Reistijd: ±0,5 uur

Inspiratie voor nog meer groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-Afrika, Namibië en Oost-Afrika.
Wilt u ook een Big 5 safari? Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.
Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar Mozambique, Mauritius of Zanzibar