Leeuwen in boom Leeuwen in boom Leeuwen in boom
Groepsreis Tanzania en Zanzibar
vanaf
€ 2349,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 16 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 2, max. 7 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Groepsreis Tanzania en Zanzibar

Gnoes, gnoes en nog meer gnoes, zover als het oog reikt en dan nóg verder ....  Onze kleinschalige groepsreis naar Tanzania en Zanzibar brengt u van de helling van Mount Meru naar de baobab bomen van het Tarangire National Park en de Ngorongoro Krater. Vandaar gaat de reis verder naar wat misschien wel het mooiste wildreservaat in de wereld is; de Serengeti! Hier verblijft u in een verplaatsbaar mobiel kamp, wat uw kansen vergroot om de grote trek van gnoes en zebra's mee te maken. Het 4x4 safarivoertuig waarin u reist heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten. Na afloop van deze indrukwekkende safari kunt u heerlijk bijkomen aan het strand op Zanzibar of nog een optionele excursie maken om dit specerijen eiland te ontdekken. Uw internationale groep bestaat uit maximaal 7 deelnemers, en u heeft een gegarandeerde zitplaats aan het raam.

U kunt deze reis ook maken als een privé rondreis tegen een meerprijs.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

Dag 2

Aankomst Tanzania

Dag 2

Uw avontuur in Tanzania begint zodra u arriveert in Kilimanjaro. Uw gids haalt u op van het vliegveld en brengt u naar uw hotel nabij het Arusha National Park. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht aan het zwembad in de mooie tuin van uw verblijf.
Verblijf: African View Lodge of gelijkwaardig, inclusief diner (tenzij u een late vlucht heeft)
Afstand: ±40 km     Reistijd: ±1 uur


Dag 3

Arusha Forest Reserve

Dag 3

Op de hellingen van Mount Meru wordt de beste Arabica koffie verbouwd - een van de grootste exportproducten van Tanzania. 95% procent van deze aromatische bonen komen van kleinschalige plantages die in handen zijn van lokale boeren. We bezoeken een van deze koffieboeren en u maakt een wandeling over de plantage. Hierbij leert u meer over het dagelijkse leven van de Meru boeren, die u allerlei interessante feitjes kunnen vertellen over het oogsten en de verwerking van de bonen. Aansluitend maakt u een wandeling in het Arusha Forest Reserve, waar u de imposante zwartwitte franjeapen kunt zien spelen in de bomen.
Verblijf: African View Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 4

Arusha - Tarangire

Dag 4

Vandaag vertrekken we naar het Tarangire National Park, waar we voor de lunch zullen aankomen. In het droge seizoen is de Tarangire rivier is de enige bron van water voor de dieren. Het park staat bekend om de grote troepen olifanten die er leven, maar er is ook genoeg ander wild te zien. Zo leven er in park zo'n 25.000 gnoes en 30.000 zebra's! Heel bijzonder zijn de baobab bomen die hier groeien, de grootste heeft een omvang van wel 11 meter. Kijk goed uit onder de bomen in het park, er kunnen pythons in zitten .... Als de avond valt reizen we via een slingerende weg naar de hooglanden, waar vandaan u een fraai uitzicht heeft over Lake Manyara op de bodem van de Rift vallei. 
Verblijf: Endoro Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden (verblijf in standaard kamer, upgrade naar chalet kamer mogelijk tegen meerprijs)
Afstand: ±300 km     Reistijd: ±9 uur (inclusief game drives)


Dag 5 en 6

Tarangire National Park - Serengeti National Park

Dag 5 en 6

Via het Ngorongoro Conservation gebied rijden we naar wat ongetwijfeld het hoogtepunt van de reis zal zijn, de Serengeti! De route loopt door de bossen langs de rand van de Ngorongoro krater en dan naar beneden naar de open vlakte van de Serengeti. Onderweg kunt u genieten van het panorama van de krater, de machtige vulkanen in de verte en de leegte van de savanne, met slechts her en der een 'kopje' (heuvel). De Serengeti is een paradijs voor grazers. De eindeloze vlaktes strekken zich uit zover het oog reikt, afgewisseld met rivieren waar gigantische krokodillen liggen te wachten. Enorme kuddes gnoes, zebra's en gazelles trekken voorbij in een eeuwig ritme, op de voet gevolgd door leeuwen en hyena's op zoek naar prooi. U heeft een grote kans om olifanten, buffels, giraffen en nog vele andere diersoorten te zien. Met een beetje geluk ziet u zelfs een cheeta of luipaard, rustend in een boom. We brengen hier twee dagen door met safari's in het gebied. 
Verblijf: Serengeti View Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Dag 5; Afstand: ±170 km     Reistijd: ±3 uur


Dag 7

Serengeti National Park - Ngorongoro krater

Dag 7

In de ochtend maken we een laatste safari in de Serengeti en gaan dan op pad naar de Ngorongoro krater, een absoluut uniek gebied! De kansen om wild te zien zijn fenomenaal; de wildstand in de krater is uitstekend en u zult daarnaast genieten van de mooie omgeving. De krater wordt wel eens vergeleken met Noa's ark omdat de diversiteit aan dieren zo groot is. De omgeving bestaat uit grasland, moerassen, zoutpannen en een zoetwater meer. Door het gebrek aan struiken en bossen zijn de dieren uitstekend te spotten. Wees niet verbaasd als u ook koeien ziet, de lokale Masai stammen hebben het recht om hun vee hier te laten grazen. In de middag dalen we af in de krater voor een safari.
Verblijf: Endoro Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden (verblijf in standaard kamer, upgrade naar chalet kamer mogelijk tegen meerprijs)
Afstand: ±170 km     Reistijd: ±8 uur (inclusief game drives)


Dag 8

Ngorongoro krater - Zanzibar

Dag 8

U hoeft vandaag niet vroeg uit de veren maar kunt het rustig aan doen. In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Arusha gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Daar aangekomen heeft u een transfer naar uw verblijf, dat aan de oostkust van het eiland is gelegen.
Verblijf: Bahari View Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
(Upgrade naar luxer verblijf mogelijk tegen een meerprijs)
Afstand: ±180 km     Reistijd: ±4 uur (inclusief Zanzibar transfer) 


Dag 9 t/m 14

Zanzibar

Dag 9 t/m 14

De komende dagen kunt u bijkomen van uw safari op het mooie eiland Zanzibar, een parel in de Indische Oceaan. Zanzibar staat bekend als het specerijen eiland en ter afwisseling kunt u diverse excursies maken om het eiland te ontdekken. Tijdens een begeleide tour leert u meer over de verschillende specerijen en het tropische fruit dat wordt geteeld. Bij een bezoek aan Stone Town, de historische hoofdstad van het eiland, kunt u ronddwalen door de wirwar aan straatjes. U kunt gaan zwemmen met dolfijnen of een zeiltochtje maken met lokale vissers in een traditionele dhow. Geniet van de rust, zon, zee en de mooie stranden! Zanzibar is een heerlijke afsluiter van uw safari reis in Tanzania.
Verblijf: Bahari View Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
(Upgrade naar luxer verblijf mogelijk tegen een meerprijs)


Dag 15

Zanzibar - vertrek

Dag 15

Helaas is uw reis alweer ten einde en is het tijd om afscheid te nemen. Maar hopelijk niet voorgoed! In de loop van de dag heeft u een transfer terug naar de luchthaven van Zanzibar voor vertrek van uw vlucht terug naar Europa.
Inclusief ontbijt
Afstand: ±60 km     Reistijd: ±1 uur


Dag 16

Aankomst Europa

Dag 16

U kunt ook kiezen voor een 'upgrade' voor uw verblijf op Zamzibar tegen een meerprijs.
Neem hiervoor contact  met ons op.
U kunt deze reis ook verlengen met een verblijf op
Mauritius of Mozambique.
Wilt u ook een ander Big 5 safari? Reis dan naar KeniaBotswana of Zuid-Afrika.