Eland Eland Eland
Hoogtepunten van Tanzania groepsreis
vanaf
€ 1810,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 8 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 2, max. 7 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Hoogtepunten van Tanzania groepsreis

Gnoes, gnoes en nog meer gnoes, zover als het oog reikt en dan nóg verder ....  Onze kleinschalige groepsreis naar Tanzania brengt u van de helling van Mount Meru naar de baobab bomen van het Tarangire National Park en de Ngorongoro Krater. Vandaar gaat de reis verder naar wat misschien wel het mooiste wildreservaat in de wereld is; de Serengeti! Hier verblijft u in een verplaatsbaar mobiel kamp, wat uw kansen vergroot om de grote trek van gnoes en zebra's mee te maken. Het 4x4 safarivoertuig waarin u reist heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten.  Uw internationale groep bestaat uit maximaal 7 deelnemers, en u heeft een gegarandeerde zitplaats aan het raam. 

Het is mogelijk om deze indrukwekkende safari te verlengen aan het strand op Zanzibar, neem hiervoor contact met ons op.

U kunt deze reis ook maken als een privé rondreis tegen een meerprijs.

Ga naar kleinschalige groepsriezen voor nog meer inspiratie.


Dag 1

Vertrek Europa - Aankomst Tanzania; Arusha

Dag 1

Uw avontuur in Tanzania begint zodra u arriveert in Kilimanjaro. Uw gids haalt u op van het vliegveld en brengt u naar uw hotel nabij het Arusha National Park. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht aan het zwembad in de mooie tuin van uw verblijf.
Verblijf: African View Lodge of gelijkwaardig, inclusief diner (tenzij u een late vlucht heeft)
Afstand: ±40 km     Reistijd: ±1 uur


Dag 2

Arusha Forest Reserve

Dag 2

Op de hellingen van Mount Meru wordt de beste Arabica koffie verbouwd - een van de grootste exportproducten van Tanzania. 95% procent van deze aromatische bonen komen van kleinschalige plantages die in handen zijn van lokale boeren. We bezoeken een van deze koffieboeren en u maakt een wandeling over de plantage. Hierbij leert u meer over het dagelijkse leven van de Meru boeren, die u allerlei interessante feitjes kunnen vertellen over het oogsten en de verwerking van de bonen. Onderweg naar de Usa rivier rijden we door een bos, waar u de imposante zwartwitte franjeapen kunt zien spelen in de bomen.
Verblijf: African View Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 3

Arusha - Tarangire National Park

Dag 3

Vandaag vertrekken we naar het Tarangire National Park, waar we voor de lunch zullen aankomen. In het droge seizoen is de Tarangire rivier is de enige bron van water voor de dieren. Het park staat bekend om de grote troepen olifanten die er leven, maar er is ook genoeg ander wild te zien. Zo leven er in park zo'n 25.000 gnoes en 30.000 zebra's! Heel bijzonder zijn de baobab bomen die hier groeien, de grootste heeft een omvang van wel 11 meter. Kijk goed uit onder de bomen in het park, er kunnen pythons in zitten .... We verblijven in een sfeervol tentenkamp in het park zelf. 
Verblijf: Tarangire View Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden 
Afstand: ±200 km     Reistijd: ±7 uur (inclusief game drives)


Dag 4 en 5

Tarangire National Park - Serengeti National Park

Dag 4 en 5

Via het Ngorongoro Conservation gebied rijden we naar wat ongetwijfeld het hoogtepunt van de reis zal zijn, de Serengeti! De route loopt door de bossen langs de rand van de Ngorongoro krater en dan naar beneden naar de open vlakte van de Serengeti. Onderweg kunt u genieten van het panorama van de krater, de machtige vulkanen in de verte en de leegte van de savanne, met slechts her en der een 'kopje' (heuvel). De Serengeti is een paradijs voor grazers. De eindeloze vlaktes strekken zich uit zover het oog reikt, afgewisseld met rivieren waar gigantische krokodillen liggen te wachten. Enorme kuddes gnoes, zebra's en gazelles trekken voorbij in een eeuwig ritme, op de voet gevolgd door leeuwen en hyena's op zoek naar prooi. U heeft een grote kans om olifanten, buffels, giraffen en nog vele andere diersoorten te zien. Met een beetje geluk ziet u zelfs een cheeta of luipaard, rustend in een boom. We brengen hier twee dagen door met safari's in het gebied. 
Verblijf: Serengeti View Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Dag 5; Afstand: ±270 km     Reistijd: ±9 uur (inclusief game drives)


Dag 6

Serengeti National Park - Ngorongoro krater

Dag 6

In de ochtend maken we een laatste safari in de Serengeti en gaan dan op pad naar de Ngorongoro krater, een absoluut uniek gebied! De kansen om wild te zien zijn fenomenaal; de wildstand in de krater is uitstekend en u zult daarnaast genieten van de mooie omgeving. De krater wordt wel eens vergeleken met Noa's ark omdat de diversiteit aan dieren zo groot is. De omgeving bestaat uit grasland, moerassen, zoutpannen en een zoetwater meer. Door het gebrek aan struiken en bossen zijn de dieren uitstekend te spotten. Wees niet verbaasd als u ook koeien ziet, de lokale Masai stammen hebben het recht om hun vee hier te laten grazen. In de middag dalen we af in de krater voor een safari.
Verblijf: Bougainvillea Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden 
Afstand: ±250 km     Reistijd: ±8 uur (inclusief game drives)


Dag 7

Ngorongoro krater - Arusha - vertrek / Zanzibar

Dag 7

U hoeft vandaag niet vroeg uit de veren maar kunt het rustig aan doen. In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Kilimanjaro gebracht voor uw vlucht terug, of, indien u een verlenging heeft geboekt op Zanzibar, van Arusha voor uw binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Daar aangekomen heeft u een transfer naar uw verblijf.
Inclusief: Ontbijt
Afstand: ±190 km     Reistijd: ±4 uur


Dag 8

Aankomst Europa

Dag 8

U kunt ook kiezen voor een verlenging van uw reis op Zanzibar tegen een meerprijs.
Neem hiervoor contact  met ons op.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië, KeniaMadagascar en Botswana.

Wilt u ook een ander Big 5 safari? 
Reis dan naar Zuid-AfrikaBotswana of Kenia.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar