Zuid-Afrika reizen Zuid-Afrika reizen Zuid-Afrika reizen
2-weekse groepsreis Westkaap
vanaf
€ 2148,00

Contact opnemen Optie nemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 16 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 6, max. 10

Boek deze reis Vraag offerte aan

2-weekse groepsreis Westkaap

Deze 16-daagse groepsreis in Zuid-Afrika neemt u mee naar de verborgen plaatsen van het Kaapse gebied. Wij brengen uitgebreide bezoeken aan Kaapstad, de Wijnlanden en minder bekende plaatsen zoals Tulbagh, Arniston, Graaff-Reinet en Grahamstown. Ook vergeten wij de prachtige natuur en fascinerende cultuur niet bij bezoeken aan Addo National Park en een township in Grahamstown. Uw reisgezelschap onderweg bestaat uw maximaal 10 personen en u heeft een Nederlands / Zuid-Afrikaans sprekende gids/chauffeur. U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties. Inclusief 13x ontbijt, 2x lunch, excursies en activiteiten.


Dag 1

Amsterdam - Kaapstad

Dag 1

Aankomst in Kaapstad. U wordt opgewacht door uw gids en naar de accommodatie voor de komende nachten gebracht. Voordat u kunt gaan uitrusten van de reis drinken we samen eerst een welkomstdrankje met versnapering.
Verblijf: Mandela Rhodes Place, inclusief ontbijt.


Dag 2

Kaapstad

Dag 2

Vandaag staat o.a. een bezoek aan Kaappunt op het programma. Na ontbijt rijden we eerst naar Houtbaai, waar we een bezoek brengen aan de T-Bag Design Factory. De route naar Kaappunt gaat verder via de mooie Chapman's Peak pas. In het Cape of Good Hope natuurreservaat kunt u wandelen of een ritje maken met het kabeltreintje. Onderweg terug bezoeken we nog de pinguïns bij Boulders Beach en de Kirstenbosch Botanische Tuinen.
Verblijf: Mandela Rhodes Place, inclusief ontbijt, bezoek Kaappunt, Bouders Beach en Kirstenbosch tuinen.


Dag 3

Kaapstad

Dag 3

Vrije dag, naar eigen inzicht te besteden.
Verblijf: Mandela Rhodes Place, inclusief ontbijt.


Dag 4

Kaapstad

Dag 4

Deze dag wordt besteed in het centrum van Kaapstad met o.a. bezoeken aan de Compagnie Tuinen, de Bo Kaap, Signal Hill en het V&A Waterfront. Als het weer goed is heeft u ook de mogelijkheid om Tafelberg te bezoeken.
Verblijf: Mandela Rhodes Place, inclusief ontbijt.


Dag 5

Kaapstad - Tulbagh - Wellington

Dag 5

We bezoeken vandaag Tulbagh, een dorpje dat in 1969 grotendeels werd verwoest door een aardbeving. De typische Kaap Hollandse huisjes zijn weer geheel in oude staat gerestaureerd. Natuurlijk bekijken we hier ook het kerkje, dat is gebouwd van materialen uit Nederland. 
Via de indrukwekkende Bains Kloof pas reizen we verder naar Wellington, waar we zullen overnachten op een wijnboerderij. Voor het diner hebben we eerst een wijnproeverij.
Verblijf: Val du Charron Wine Estate, inclusief ontbijt en wijnproeverij.


Dag 6

Wellington - Franschhoek - Arniston

Dag 6

Onderweg naar onze volgende bestemming rijden we langs de Victor Verster gevangenis, waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. In Franschhoek brengen we een bezoek aan het Hugenoten monument en museum. Dit monument is opgericht ter herinnering aan de Franse bijdrage aan de kolonie. U heeft tijd om dit charmante stadje nog even zelf te bekijken voor we via de Franschhoek pas en Hermanus langs de kust naar Arniston rijden. Ons hotel ligt pal aan de kust, en u heeft dan ook een mooi uitzicht vanuit uw kamer.
Verblijf: Arniston Hotel, inclusief ontbijt.


Dag 7

Arniston - Plettenberg Bay

Dag 7

We stoppen bij Cape L'Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika, en gaan dan naar Mosselbaai. Hier is Bartolomeus Dias als eerste Europeaan aan land gegaan. In het museum kunt u een replica van zijn schip bewonderen en een briefje achterlaten bij de 'postboom'. We verblijven bij een aangename accommodatie in Plettenberg Bay, waar u voortreffelijk kunt dineren! 
Verblijf: Laird's Lodge, inclusief ontbijt en bezoek aan het Diaz museum.


Dag 8

Arniston - Plettenberg Bay

Dag 8

Deze ochtend is er tijd om optionele activiteiten te doen, zoals een boottochtje om dolfijnen te zien of een bezoek aan Birds of Eden en Monkeyland. 's Middags staat het Robberg Nature Reserve op het programma, waar u prachtig kunt wandelen. 
Verblijf: Laird's Lodge, inclusief ontbijt en bezoek aan het Robberg Nature Reserve.


Dag 9

Plettenberg Bay - Knysna - Oudtshoorn

Dag 9

Het gezellige stadje Knysna ligt in het hart van de Tuinroute. Onderweg naar Oudtshoorn bekijken we de Knysna Heads en Knysna Waterfront. We rijden naar Oudtshoorn via de Outeniqua pas, waar we stoppen om te genieten van het fantastische uitzicht. In de middag bezoeken we een struisvogelboerderij, waar u meer leert over deze vreemde vogels. Ons verblijf stamt uit de 18e eeuw en is een gebouwd in typische Klein Karoo stijl.
Verblijf: La Plume, inclusief ontbijt en bezoek aan struisvogelboerderij.


Dag 10

Oudtshoorn - Swartbergpas

Dag 10

In de ochtend heeft u een optie om op bezoek te gaan bij een familie stokstaartjes. Na het ontbijt vertrekken we dan naar de Cango grotten waar we een rondleiding hebben. Dan beginnen we aan het hoogtepunt van deze dag, de route over de Swartberg pas. Deze spectaculaire rit voert ons door de bergen naar Prince Albert. Onderweg terug via Meiringspoort hebben we een picknick 'braai'. 
Verblijf: La Plume, inclusief ontbijt en lunch, bezoek aan Cango grotten.


Dag 11

Oudtshoorn - Graaff-Reinet

Dag 11

Onze bestemming vandaag is Graaff-Reinet, een stadje met de meeste monumenten in heel Zuid-Afrika! 's Middags bezoeken we in de omgeving de Vallei der Verlatenheid, om hier de zonsondergang te bewonderen. In dit ruige gebied leeft verrassend veel klein wild, dat tegen de avond actief wordt. We verblijven in stijl in het voormalige gouveneurshuis, dat is omgebouwd tot een sfeervol verblijf met veel geschiedenis.
Verblijf: The Drostdy Hotel, inclusief ontbijt en bezoek aan Vellei der Verlatenheid.


Dag 12

Graaff-Reinet - Addo

Dag 12

In de ochtend voor vertrek kunt u een begeleide wandeling maken door Graaff-Reinet. Onderweg naar ons verblijf bij het Addo National Park stoppen we in Kirkwood om te genieten van het mooie uitzicht over de Sunday's River vallei. We verblijven bij een charmant guesthouse, met een weelderige tuin. Heerlijk om de rest van de dag even te relaxen en de indrukken van de afgelopen dagen de revue te laten passeren.
Verblijf: Gerald's Gift Guest House, inclusief ontbijt.


Dag 13

Addo - Grahamstown

Dag 13

U kunt vandaag kiezen voor een begeleide safari naar het Addo National Park (halve dag) óf voor de safari die wij zelf met eigen vervoer maken in het park. Daarna vertrekken we  naar Grahamstown, waar we aan het einde van de middag zullen aankomen. Grahamstown is een universiteitsstadje, waar in de vroeg 19e eeuw veel is gevochten tussen de Engelsen en lokale Xhosa bevolking. 
Verblijf: Colonel Graham Guesthouse, inclusief ontbijt en bezoek aan het Addo National Park.


Dag 14

Grahamstown - Port Elizabeth

Dag 14

In de ochtend bezoeken we met een lokale gids de township van Grahamstown. Daarbij gaan we lunchen bij mamma N'Dokweni, een Xhosa weduwe. Zij maakt een tradtionele lunch voor ons in haar eigen huisje. Na de lunch hebben we een korte rit naar Port Elizabeth voor alweer uw laatste nacht in Zuid-Afrika.
Verblijf: The Paxton, inclusief ontbijt en lunch.


Dag 15 en 16

Port Elizabeth - Amsterdam

Dag 15 en 16

Uw laatste dag in Zuid-Afrika is aangebroken. In de middag vliegt u vanuit Port Elizabeth via Johannesburg naar huis.
Inclusief ontbijt