Schoolgaande Kinderen Schoolgaande Kinderen Schoolgaande Kinderen
3-weekse groepsreis Zuid-Afrika
vanaf
€ 2863,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur, Strand
Duur van de reis: 22 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 6, max. 12

Boek deze reis Vraag offerte aan

3-weekse groepsreis Zuid-Afrika

Tijdens de 3-weekse groepsreis Zuid-Afrika reist u van Johannesburg naar Kaapstad, waarbij alle hoogtepunten van Zuid-Afrika de revue passeren. De route voert u naar het wereldberoemde Kruger Park, de prachtige Panoramaroute, Swaziland, Zululand en via Lesotho naar de mooie, groene Tuinroute, Oudtshoorn, de Wijnlanden en Kaapstad. Geniet van alle natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking tijdens deze complete rondreis. Uw internationale reisgezelschap onderweg bestaat uw maximaal 14 personen en u heeft een Engels sprekende gids/chauffeur. U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties en reist in een minibusje. De reis is inclusief 19x ontbijt, 3x lunch, 2x diner, excursies en activiteiten.

Ga naar kleinschalige groepsreizen voor nog meer inspiratie.
U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MozambiqueMauritius en veel andere bestemmingen.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

Vertrek Europa.


Dag 2

Aankomst Johannesburg

Dag 2

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw verblijf gebracht, dat dicht bij de luchthaven ligt. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht of een optionele excursie maken. Aan het begin van de avond maakt u kennis met uw gids en de overige leden van uw reisgezelschap.
Verblijf:
The Safari Club of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±10 km   
Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3

Johannesburg - Panoramaroute; Graskop

Dag 3

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de Panoramaroute, een van de mooiste streken in Zuid-Afrika. Het landschap bestaat uit bergen, valleien, riviertjes, watervallen en bossen. We brengen de nacht door in Graskop, een klein dorpje in het hart van de Panoramaroute. De rest van de dag heeft u gelegenheid om het dorpje te ontdekken, waar zich een mooie souvenierwinkel bevindt én een pannenkoekenrestaurant.
Verblijf:
Graskop hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±390 km  
Reistijd: ±5-6 uur
Vertrek: ±06h30


Dag 4 en 5

Panoramaroute; Graskop - Kruger Park

Dag 4 en 5

In de ochtend maken we een rondrit door de Panoramaroute. We stoppen onderweg bij bezienswaardigheden zoals de Blyde River Canyon, de derde grootste canyon ter wereld, en Bourke's Luck Potholes, waar door eeuwenlange erosie bijzondere rotsformaties zijn ontstaan. Na de lunch vertrekken we naar het Kruger Park voor onze eerste safari. Dit wildpark is met recht een van de meest populaire reservaten ter wereld. De afwisselende natuur en het vele wild dat u kunt zien maken een verblijf in het park tot een gegarandeerd succes. Of we de Big 5 zullen zien valt niet te voorspellen, maar geniet u vooral van de mooie natuur en de verrassingen van het Kruger Park. Op dag 5 maken we een ochtend- en middagsafari in ons eigen voertuig door het park, maar u kunt ook een optionele volle dag safari in een open 4x4 safarivoertuig met ranger boeken.
Verblijf:
Kampen in het park, inclusief ontbijt
Afstand op dag 4: ±250 km   
Reistijd: 6-8 uur
Vertrek: ±07h00


Dag 6 en 7

Kruger Park - Eswatini

Dag 6 en 7

We verlaten vandaag Zuid-Afrika en reizen naar Eswatini. In het unieke koninkrijkje Eswatini (Swaziland) kunt kennismaken met de hartelijke Swazi's en hun cultuur. We verblijven bij een prachtig wildreservaat van meer dan 4560 hectaren grasland, bergen en valleien, waar zich een overvloed aan wild bevindt. Het reservaat heeft geen roofdieren, maar wel nijlpaarden, zebra's, giraffen en diverse antilopensoorten. Na aankomst maken we een wandelsafari om de dieren van dichtbij te bekijken! De volgende dag bezoeken we de Umphakatsi Chief's nederzetting. Bij deze interactieve excursie kunt u meehelpen met het vermalen van de mais, en meezingen en dansen met de kinderen. Bij ons verblijf, dat geen omheining heeft, kunt u klein wild tegenkomen, zoals impala’s, nyala’s, struisvogels of wrattenzwijnen. U slaapt in een traditionele Zuluhut.
Verblijf:
Mlilwane Wildlife Sancturay of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en 1x lunch
Afstand op dag 6: ±190 km   
Reistijd: ±3-4 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 8 en 9

Eswatini - Zululand

Dag 8 en 9

Onderweg naar onze volgende bestemming stoppen we bij een lokale markt in Swaziland. We gaan Zuid-Afrika weer binnen en arriveren in de middag bij ons verblijf in Zululand. De volgende ochtend maken we een safari in het Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve. Dit reservaat is het oudste wildreservaat in Afrika en staat bekend om de vele neushoorns die er leven. In de middag rijden we naar het iSimangaliso Wetland Park, een Werelderfgoedgebied. Tussen het St. Lucia meer en de zee liggen ‘s werelds grootste beboste zandduinen met een hoogte tot 180 meter. De streek hier omheen wordt met water gevoed uit de duinen en dit fenomeen zorgt voor vele moerasachtige gebieden. We maken een boottocht op het meer, om de lokale nijlpaarden en krokodillen te bewonderen. Het gebied is ook een trekpleister voor vogels.
Verblijf:
Ezulwini Game Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand op dag 8: ±440 km   
Reistijd: ±5-6 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 10 en 11

Zululand - Drakensbergen

Dag 10 en 11

De komende dagen brengen we door in de imposante Drakensbergen. Dit berggebied heeft magnifieke landschappen met hoog oprijzende bergkammen, dichte bossen en kristalheldere stroompjes. Het gebied wordt door de lokale bevolking de 'barriere van speren' genoemd, en is Zuid-Afrika's hoogste bergketen. U kunt begeleide wandelingen maken in deze adembenemend mooie streek, of een dag relaxen en uitrusten bij het zwembad van ons verblijf, dat genesteld ligt in een beboste vallei. Onze tip, boek een massage bij de spa, waar een kabbelend bergstroompje voor achtergrondmuziek zorgt. 
Verblijf:
The Cavern Berg Resort of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, 1x lunch, en 2x diner
Afstand op dag 10: ±540 km   
Reistijd: ±6 uur
Vertrek op dag 10: ±08h00


Dag 12 en 13

Drakensbergen - Lesotho

Dag 12 en 13

De reis gaat vandaag verder naar het koninkrijk van Lesotho, dat volledig omsloten is door Zuid-Afrika. Het landje is rijk aan natuurschoon, flora, fauna en cultuur. Ons verblijf ligt in een afgelegen gebied in het westen van het land, midden in de bergen. Hier hoort u geen verkeer, alleen gezang van de vogels die vroeg op zijn en van de krekels die laat naar bed gaan. U maakt kennis met de traditionele manier van leven van het Basotho volk. Geen bezoek aan Lesotho is compleet zonder een pony trektocht! Op dag 13 kunt u een ritje maken op een stevige pony, het vervoer bij voorkeur voor de Basotho's, aangezien deze dieren veel handiger zijn op de kleine bergpaden dan de beste 4x4 auto.
Verblijf:
Malealea Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en
1x picknick lunch onderweg op dag 12
Afstand op dag 12: ±420 km   
Reistijd: ±6 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 14

Lesotho - Cradock

Dag 14

We laten de bergen van Lesotho achter ons en reizen verder naar het historische stadje Cradock in de Grote Karoo. De Karoo is vooral bekend vanwege de ongelooflijke sterrenhemels die u 's nachts kunt zien en de gastvrijheid van de bewoners. Cradock is de plek waar in de 19e eeuw de Voortrekkers aan hun grote trek door het binnenland begonnen. Vandaag de dag is Cradock een agrarisch centrum. Het stadje heeft een aantal prachtige oude gebouwen en u verblijft in een van de 30 gerestaureerde originele Karoo huisjes.
Verblijf:
Die Tuihuise of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±415 km   
Reistijd: ±5-6 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 15

Cradock - Addo Elephant National Park

Dag 15

Het Addo Elephant National Park is opgericht ter bescherming van de populatie olifanten in de Oostkaap én de mestkevers, die leven van de olifantenmest. Dit bijzondere park heeft naast een grote populatie olifanten nog veel meer te bieden. In de middag maken we een safari in ons voertuig in het park, op zoek naar olifanten, neushoorns, leeuwen en buffels. U kunt ook een optionele sundowner safari in een open voertuig boeken. Vanuit uw huisje in het park kunt u als de avond valt de nachtdieren zien die het watergat komen bezoeken.
Verblijf:
Addo Rest Camp of vergelijkbaar, inclusief ontbijt
Afstand: ±300 km   
Reistijd: ±4 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 16 en 17

Addo - Tsitsikamma National Park

Dag 16 en 17

Tsitsikamma betekent 'plaats van veel water'. Dit prachtige natuurgebied strekt zicht vanaf de kust tot in de oceaan uit. Het constante ritme van de golven die op de rotsen slaan blijft een fascinerend schouwspel. Op deze plek kunt u heerlijk tot rust komen en mooie wandelroutes lopen. Misschien ziet u onderweg de zeldzame Knsyna Loerie!
Verblijf:
Tsitsikamma Village Inn, inclusief ontbijt
Afstand op dag 16: ±240 km   
Reistijd: ±4 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 18

Tsitsikamma - Knysna - Oudtshoorn

Dag 18

In de ochtend gaan we naar de 'Knysna Heads', bij de monding van de Knysna lagune. Knysna ligt in het hart van de Tuinroute, waar overal langs de kust oesters worden geteeld. Tijdens een interactieve excursie kunt u deze delicatesse proeven. Dan voert de route ons over de spectaculaire Outeniqua pas naar Oudtshoorn, stad van de struisvogels. Hier staat een bezoek aan de Cango grotten op het programma om de indrukwekkende stalagmieten en stalagtieten te bewonderen. We overnachten bij een heuse struisvogelboerderij. Voor het diner raden wij u het heerlijke struisvogel of lamsvlees te proeven, waar deze streek bekend om staat.
Verblijf: Mooiplaas Guesthouse of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±280 km   
Reistijd: ±3-4 uur
Vertrek: ±08h00 


Dag 19 en 20

Oudsthoorn - Wijnlanden - Kaapstad

Dag 19 en 20

De route naar Kaapstad gaat via het stadjes Montagu en Robertson in de beroemde wijngebieden. We bezoeken een wijnboerderij waar we een rondleiding krijgen en een wijnproeverij. In de middag komen we aan in Kaapstad, waarna u vrij bent om uw eigen plan te trekken. Kaapstad herbergt een enorme hoeveelheid schatten die u kunt ontdekken, zoals Tafelberg, het oude VOC Kasteel en de Compagnie Tuinen. Op dag 20 gaan we naar Kaap de Goede Hoop, een tocht die ons over het hele Kaapse schiereiland voert. Hier kunt u ook enkele bijzondere inwoners van Kaapstad ontmoeten, de zwartvoetpinguïns bij Boulders Beach (entreeprijs niet ingesloten).
Verblijf: 
Radisson Blu Hotel & Residence of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand op dag 19: ±450 km   
Reistijd: ±6-7 uur
Vertrek: ±08h00


Dag 21

Kaapstad - vertrek

Dag 21

U kunt deze laatste dag in Kaapstad naar eigen inzicht doorbrengen, met bijvoorbeeld een bezoek aan Tafelberg. Afhankelijk van uw vlucht terug heeft u in de middag of vroege avond een transfer naar de luchthaven van Kaapstad. Het is ook mogelijk om deze reis met één of meerdere nachten te verlengen, neem hiervoor contact met ons op.


Dag 22

Aankomst Europa

Dag 22

Helaas is uw mooie reis alweer voorbij, vandaag komt u aan in Europa. Wij hopen dat u hebt genoten en snel weer terug gaat naar Afrika!

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar NamibiëBotswanaMadagascar en Oost-Afrika.

Wilt u ook een ander Big 5 safari?
Reis dan naar BotswanaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar