Zuid-Afrika reizen Zuid-Afrika reizen Zuid-Afrika reizen
3-weekse groepsreis Zuid-Afrika
vanaf
€ 2658,00

Contact opnemen Optie nemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 21 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 8, max. 10

Boek deze reis Vraag offerte aan

Informatie Middag Antwerpen

3-weekse groepsreis Zuid-Afrika

Tijdens de 3-weekse groepsreis Zuid-Afrika reist u van Kaapstad naar Johannesburg, waarbij alle hoogtepunten van Zuid-Afrika de revue passeren. De route voert u door de mooie, groene Westkaap, de nog ontontdekte Oostkaap, en via KwaZulu Natal en Swaziland naar het Kruger National Park en de Panoramaroute. Geniet van alle natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking tijdens deze complete rondreis.  Uw reisgezelschap onderweg bestaat uw maximaal 10 personen en u heeft een Nederlands / Zuid-Afrikaans sprekende gids/chauffeur. U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties. De reis is inclusief 19x ontbijt, 1x lunch, 3x diner, excursies en activiteiten.


Dag 1 en 2

Amsterdam - Kaapstad

Dag 1 en 2

Na aankomst in Kaapstad wordt u opgewacht door uw gids en naar de accommodatie voor de komende nachten gebracht. Voordat u kunt gaan uitrusten van de reis drinken we samen eerst een welkomstdrankje met versnapering. De volgende dag brengen we door in het centrum van de stad. We bezoeken o.a. Kasteel de Goede Hoop, de wijk Bo-Kaap en de Compagnie Tuinen. U kunt ook Tafelberg bezoeken. In de middag bent u vrij om zelf het V&A Waterfront gebied te ontdekken.
Verblijf: Inn on the Square, inclusief ontbijt en welkomstdrankje.


Dag 3

Kaapstad

Dag 3

Onze route naar Kaappunt zal vandaag de hele dag in beslag nemen. We rijden langs de kust naar Simon's Town en Boulder's Beach, waar we de penguïns bekijken. In het Kaappunt National Park kunt u wandelen of een ritje maken met het kabeltreintje. Via Chapman's Peak gaan we naar Houtbaai, waar u de mogelijkheid hebt om een boottochtje naar Duiker Island te maken. We eindigen de dag in Camps Bay met een fantastische zonsondergang.
Verblijf: Inn on the Square, inclusief ontbijt.


Dag 4

Kaapstad - Paarl

Dag 4

Onderweg naar Stellenbosch bezoeken we een wijnboerderij. We hebben vervolgens een korte stadswandeling door Stellenbosch met bezoek aan Oom Samie se Winkel. U heeft ook nog tijd om zelf op pad te gaan in dit leuke stadje. In de middag staat het Afrikaanse Taal Museum in Paarl op het programma. Na aankomst bij onze accommodatie worden we onthaald op een olijvenproeverij voor diner.
Verblijf: Cascade Country Manor, inclusief ontbijt en olijvenproeverij.


Dag 5

Paarl - Mosselbaai - Knysna

Dag 5

We hebben een mooie route voor de boeg. Na een bezoek aan het Afrikaanse Taalmonument gaan we verder richting de Tuinroute. In Montagu maken we korte stop bij een typisch Zuid-Afrikaanse 'farmstall'. Dan rijden we naar het historische stadje Mosselbaai, waar u o.a. de mogelijkheid heeft om het Diaz Museum te bezoeken. Onze accommodatie in Knysna is mooi gelegen aan de lagune met uitzicht op Thesen Island.
Verblijf: Premier Hotel Knysna of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.


Dag 6

Knysna

Dag 6

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Knysna Heads en Knysna Waterfront. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt ook een optionele excursie maken naar het Knysna Featherbed Nature Reserve, waar u mooie wandelingen kunt maken.
Verblijf: Premier Hotel Knysna of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.


Dag 7

Knysna - Tsitsikamma NP

Dag 7

De route naar Tsitsikamma is niet al te ver vandaag. Onderweg stoppen we nog even voor een kop koffie in Plettenberg Bay; een gewild vakantieoord voor Zuid-Afrikanen. In de middag kunt u diverse optionele activiteiten ondernemen in de omgeving, van wandelen in het nationale park tot het maken van een Tree-Top Canopy tour door de boomtoppen!
Verblijf: Tsitsikamma Village Inn, inclusief ontbijt.


Dag 8

Tsitsikamma NP - Grahamstown

Dag 8

We hebben vandaag een interessant programma. Via Port Elizabeth rijden we naar Grahamstown, waar we onder begeleiding van een lokale gids de township bezoeken. Onze gids vertelt ons over het dagelijkse leven in de township. Daarna maakt een Xhosa weduwe, mama N'Dokweni een traditionele lunch voor ons in haar eigen huisje. Al met al een ervaring die zeker indruk zal maken.
Verblijf: Colonel Graham Guest House, inclusief ontbijt en lunch.


Dag 9

Grahamstown - Mpongo Game Reserve

Dag 9

Na ontbijt rijden we eerst naar Port Alfred, waar we even gaan uitwaaien op het strand. We vervolgen onze weg langs de Wild Coast naar het Mpongo Game Reserve. Na aankomst heeft u in de namiddag uw eerste safari in een open voertuig onder begeleiding van een ranger. Geniet van de prachtige, golvende landschappen en het wild dat u onderweg zult zien!
Verblijf: Mpongo Game Reserve, inclusief ontbijt en diner.


Dag 10

Mpongo Game Reserve - Underberg

Dag 10

We hebben vandaag een lange rit voor de boeg. De route voert ons door de Transkei, de provincie waar Nelson Mandela is opgegroeid. Onderweg stoppen we voor een picknick lunch en bezoeken we een klein museumpje over Nelson Mandela in Qunu, zijn geboorteplaats. We rijden verder naar Underbeg, waar we laat in de middag zullen aankomen.
Verblijf: Sani Pass Hotel, inclusief ontbijt en picknick lunch.


Dag 11

Sani Pass

Dag 11

Vandaag is een rustdag. U kunt even bijkomen bij het hotel of een van de wandelroutes in de omgeving lopen. Heeft u geen last van hoogtevrees, dan kunt u een begeleide excursie maken per 4x4 naar de Sani Pass. Deze pas op de grens met Lesotho is het hoogste punt van Zuid-Afrika. Boven aangekomen kunt u lunchen in de hoogste pub van Afrika!
Verblijf: Sani Pass Hotel, inclusief ontbijt.


Dag 12

Underberg - St. Lucia

Dag 12

We verlaten de bergen en gaan weer naar de kust. Onderweg stoppen we bij o.a. bij de Howick watervallen en The Nelson Mandela Capture Site en we bezoeken de drukke Indische markt van Durban, waar van alles en nog wat wordt verkocht. Durban is een smeltkroes van culturen en u zult uw ogen dan ook uitkijken. Zo vindt u hier de meest exotische specerijen en lokale lekkernijen. Daarna rijden we door naar St. Lucia waar we de komende nacht zullen verblijven.
Verblijf: Forest Lodge, inclusief ontbijt


Dag 13

St. Lucia - Swaziland

Dag 13

Vroeg uit de veren vandaag voor een 3-uur durende boottocht op het meer van St. Lucia om krokodillen en nijlpaarden te bewonderen. Vogelliefhebbers zullen hier zeker ook genieten van de diverse vogels die hier te zien zijn. Na een laat ontbijt vertrekken we vervolgens naar Swaziland. Na een optionele stop bij een lokale kunstmarkt gaan we verder naar ons verblijf, een klein wildreservaat in de heuvels van Swaziland. 
Verblijf: Mlilwane Wildlife Sanctuary of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.


Dag 14

Swaziland

Dag 14

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden aan diverse activiteiten in het reservaat, zoals paardrijden, mountainbiken, of begeleide safari's. Natuurlijk kunt ook heerlijk uitrusten bij het zwembad met een goed boek.
Verblijf: Mlilwane Wildlife Sanctuary of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.


Dag 15

Swaziland - Marloth Park

Dag 15

We verlaten Swaziland en vervolgen onze weg naar wat ongetwijfeld het hoogtepunt van uw reis zal zijn. De komende dagen verblijven we in Marloth Park, een klein reservaat ten zuiden van het Kruger National Park. De komende dagen zullen in het teken staan van wild, wild en nog meer wild. Na aankomst heeft u in de middag een 2 uur durende begeleiding wandeling in het Marloth reservaat.
Verblijf: Maqueda Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner.


Dag 16

Marloth Park - Kruger National Park

Dag 16

We gaan vandaag al zéér vroeg op pad naar het Kruger National Park, waar we een volle dag safari in open voertuigen mee zullen maken. Dit prachtige park is het grootste en bekendste national park van Zuid-Afrika. Natuurlijk kunt u hier de Big 5 zien - leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden/cheeta's - maar ook een grote diversiteit aan ander kleinere zoogdieren, vogels, insecten en reptielen! Uw ranger zal u onderweg van alles vertellen over de dieren en hun leefomgeving. 
Verblijf: Maqueda Lodge of gelijkwaardig, inclusief picknick ontbijt onderweg en diner.


Dag 17

Marloth Park - Panoramaroute

Dag 17

We rijden vandaag via het Kruger National Park naar onze volgende bestemming in de Panoramaroute. Na aankomst kunt u uw middag naar eigen inzicht besteden. 
Verblijf: Gecko Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.


Dag 18

Panoramaroute

Dag 18

Vandaag staat in het teken van de Panoramaroute, een fantastisch mooie streek met talloze bezienswaardigheden. We bekijken o.a. de Drie Rondavels, God's Window, Bourkes Luck Potholes en enkele watervallen in de omgeving.
Verblijf: Gecko Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.


Dag 19

Panoramaroute - Johannesburg

Dag 19

Na ontbijt vertrekken we richting Johannesburg, onze laatste bestemming van deze reis. De route gaat via Pretoria, waar we stoppen voor een bezoek aan de Uniegebouwen, Church Street en het Voortrekker Monument. Dit monument herdenkt de tocht vol ontberingen die de Boeren van Kaapstad naar het binnenland hebben gemaakt. 
Verblijf: Zulu Nyala Country Manor, inclusief ontbijt.


Dag 20 en 21

Johannesburg vertrek - Amsterdam

Dag 20 en 21

Helaas is uw reis alweer ten einde gekomen. Vandaag staat nog een bezoek aan het Apartheid Museum op het programma. Daarna heeft u nog wat tijd over om wat laatste souveniers te kopen in een van de winkelcentra in Johannesburg, voordat u naar het vliegveld van Johannesburg wordt gebracht voor uw vlucht terug naar huis.