Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad
3-weekse groepsreis Zuid-Afrika
vanaf
€ 2824,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 22 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 6, max. 10

Boek deze reis Vraag offerte aan

3-weekse groepsreis Zuid-Afrika

Tijdens de 3-weekse groepsreis Zuid-Afrika reist u van Kaapstad naar Johannesburg, waarbij alle hoogtepunten van Zuid-Afrika de revue passeren. De route voert u door de mooie, groene Westkaap, de nog onontdekte Oostkaap, en via KwaZulu Natal en Swaziland naar het Kruger National Park en de Panoramaroute. Geniet van alle natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking tijdens deze complete rondreis. Uw reisgezelschap onderweg bestaat uw maximaal 10 personen en u heeft een Nederlands / Zuid-Afrikaans sprekende gids/chauffeur. U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties. De reis is inclusief 19x ontbijt, 3x lunch, 5x diner, excursies en activiteiten.


Dag 1 en 2

Amsterdam - Kaapstad

Dag 1 en 2

Na aankomst in Kaapstad wordt u opgewacht door uw gids en naar de accommodatie voor de komende nachten gebracht. Voordat u kunt gaan uitrusten van de reis drinken we samen eerst een welkomstdrankje. De volgende dag brengen we door in het centrum van de stad. We bezoeken o.a. Kasteel de Goede Hoop, de wijk Bo-Kaap en de Compagnie Tuinen. Als het weer goed is zullen we ook Tafelberg bezoeken. In de middag bent u vrij om zelf het V&A Waterfront gebied te ontdekken.
Verblijf: Medindi Manor of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en welkomstdrankje.
Dag 1; Afstand: ±20 km   Reistijd: ±0,5 uur
Dag 2; Afstand: ±50 km   Reistijd: ±1 uur


Dag 3

Kaapstad

Dag 3

Onze route naar Kaappunt zal vandaag de hele dag in beslag nemen. We rijden langs de kust naar Simon's Town en Boulder's Beach, waar we de pinguïns bekijken. In het Kaappunt National Park kunt u wandelen of een ritje maken met het kabeltreintje. Via Chapman's Peak gaan we naar Houtbaai, waar u de mogelijkheid hebt om een boottochtje naar Duiker Island te maken. We eindigen de dag met een fantastische zonsondergang.
Verblijf: Medindi Manor of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Afstand: ±200 km   Reistijd: ±3,5 uur


Dag 4

Kaapstad - Wijnlanden; Stellenbosch

Dag 4

We verlaten vandaag Kaapstad en rijden naar Paarl, waar we het Afrikaanse Taalmuseum en monument bezoeken. Onderweg naar Stellenbosch kunt u de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen proeven op een wijnboerderij. We hebben vervolgens een korte stadswandeling door Stellenbosch met bezoek aan Oom Samie se Winkel. U heeft ook nog tijd om zelf op pad te gaan in dit leuke stadje. 
Verblijf: Knorhoek Guesthouse of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en wijnkelder tour met lunch.
Afstand: ±100 km   Reistijd: ±1 uur


Dag 5

Wijnlanden; Stellenbosch - Mosselbaai - Tuinroute; Plettenbergbaai / Knysna

Dag 5

We hebben een mooie route voor de boeg die ons door de Overberg streek voert. U komt langs schilderachtige stadjes, zoals Worcester en Swellendam. Het plaatselijke museumpje is hier zeker een bezoekje waard. Dan rijden we naar het historische stadje Mosselbaai, waar u o.a. de mogelijkheid heeft om het Diaz Museum te bezoeken. Bewonder hier de 'post office tree', waar zeevaarders vroeger boodschappen voor elkaar achterlieten. Aan het einde van de middag arriveren we op onze bestemming in de Tuinroute. 
Verblijf: Redbourne Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Afstand: ±490 km   Reistijd: ±5,5 uur


Dag 6

Tuinroute; Knysna

Dag 6

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Knysna Heads en Knysna Waterfront. Wij rij ook door het bossen bij Knysna voor een korte wandeling en bezoeken van een van de grote bomen in dit gebied. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt eventueel een optionele excursie maken naar het Knysna Featherbed Nature Reserve, waar u mooie wandelingen kunt maken, of een boottochtje maken op de lagune van Knysna.
Verblijf: Redbourne Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Afstand: ±100 km  Reistijd: ±2 uur  


Dag 7

Tuinroute; Plettenbergbaai - Tsitsikamma; Garden Route National Park

Dag 7

Vandaag staat een excursie naar het prachtige Tsitsikamma National Park op het programma, een van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika. In het park aangekomen kunt u diverse wandelingen maken langs de kust, of gewoon lekker tot rust komen en genieten van het fraaie uitzicht en de golven van de Indische oceaan die onophoudelijk op de rotsen beuken. Wij brengen het grootste gedeelte van de dag hier door.
Verblijf: Tsitsikamma Village Inn of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Afstand: ±70 km   Reistijd: ±1 uur


Dag 8

Tsitsikamma NP - Grahamstown

Dag 8

We hebben vandaag een interessant programma. Via Port Elizabeth rijden we naar Grahamstown, waar we onder begeleiding van een lokale gids de township bezoeken. Onze gids vertelt ons over het dagelijkse leven in de township. Daarna maakt een Xhosa weduwe, mama N'Dokweni een traditionele lunch voor ons in haar eigen huisje. Al met al een ervaring die zeker indruk zal maken. Ons verblijf ligt op loopafstand van het centrum, met restaurantjes, de universiteit en museums.
Verblijf: Colonel Graham Guest House, inclusief ontbijt en township tour inclusief lunch.
Afstand: ±380 km   Reistijd: ±4,5 uur


Dag 9

Grahamstown - Oostkaap; Wild Coast, Coffee Bay

Dag 9

Na ontbijt rijden we eerst naar Oost Londen, waar we even gaan uitwaaien op het strand. We vervolgen onze weg naar de Wild Coast. De route voert ons door de oude Transkei. Dit is het thuisland van Nelson Mandela, waar hij opgroeide als schaapherder. Onderweg rijden we langs Qunu, zijn geboorteplaats, en vlak langs zijn huis. Ons verblijf, het Ocean View Hotel, ligt genesteld tussen de steile rotsen aan de kust en langs de sprankelende Indische oceaan bij Coffee Bay. 
Verblijf: Ocean View Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner.
Afstand: ±450 km   Reistijd: ±6 uur


Dag 10

Oostkaap; Wild Coast, Coffee Bay

Dag 10

In de ochtend bezoeken we de grootste bezienswaardigheid in de omgeving, het beroemde 'Hole in the Wall'. De rest van dag kunt u uitrusten en luieren bij het verblijf. Vanaf de veranda heeft u een fantastisch uitzicht over de oceaan, waar - als u geluk heeft - dolfijnen spelen in de golven. U kunt ook optionele activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, quad- of mountainbiken, abseilen, kajakken, zwemmen, surfen of snorkelen.
Verblijf: Ocean View Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner.
Afstand: ±20 km   Reistijd: ±0,5 uur


Dag 11

Oostkaap; Wild Coast, Coffee Bay - Drakensbergen

Dag 11

We hebben vandaag een lange rit voor de boeg. Het verbluffend mooie landschap bestaat uit golvende heuvels, bezaaid met kleine nederzettingen. Tijdens onze rit vandaag stijgen wij meer dan 1500 meter naar het zuidelijke Drakensberg gebied. We rijden verder naar Underberg, waar we laat in de middag zullen aankomen.
Verblijf: Sani Pass Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en 1x diner.
Afstand: ±400 km   Reistijd: ±5,5 uur


Dag 12

Drakensbergen

Dag 12

Vandaag is een rustdag. U kunt even bijkomen bij het hotel of een van de wandelroutes in de omgeving lopen. Heeft u geen last van hoogtevrees, dan kunt u een begeleide excursie maken per 4x4 naar de Sani Pass. Deze pas op de grens met Lesotho is het hoogste punt van Zuid-Afrika. Boven aangekomen kunt u lunchen in de hoogste pub van Afrika!
Verblijf: Sani Pass Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner.


Dag 13

Drakensbergen - St. Lucia

Dag 13

We verlaten de bergen en gaan weer naar de kust. Onderweg stoppen we bij o.a. bij de Howick watervallen en The Nelson Mandela Capture Site en heben we een korte stadsrit door Durban. Durban is een smeltkroes van culturen en was de basis voor Ghandi, waar hij een groot deel van zijn leven heeft doorgebracht. Daarna rijden we door naar St. Lucia waar we de komende nachten zullen verblijven. Tussen het St. Lucia meer en de zee vindt u ‘s werelds grootste beboste zandduinen met een hoogte tot 180 meter. 
Verblijf: Forest Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±460 km   Reistijd: ±6 uur


Dag 14

St. Lucia

Dag 14

Vroeg uit de veren vandaag voor een game drive naar het Hluhluwe reservaat voor de dierenliefhebbers. Het reservaat heeft diverse antilopensoorten, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, giraffes, wilde zwijnen, gnoes, wilde honden, zebra’s, hyena’s en een overvloed aan vogelsoorten. De heuvels en de weelderige vegetatie zijn uniek voor dit gebied. Hluhluwe en Umfolozi zijn opgezet in 1895 om de neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Umfolozi was het eerste park in Zuid-Afrika dat de mogelijkheid bood om op safari te gaan. Vanmiddag heeft u een optie om mee te gaan met een boottocht op het meer van St. Lucia om krokodillen en nijlpaarden te bewonderen. Vogelliefhebbers zullen hier zeker ook genieten van de diverse vogels die hier te zien zijn.
Verblijf: Forest Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Dag 14; Bezoek Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve


Dag 15

St. Lucia - Swaziland

Dag 15

Na een laat ontbijt vertrekken we vervolgens naar Swaziland. In dit unieke koninkrijkje kunt u kennismaken met de vriendelijke Swazi’s, die hun rijke cultuur en tradities en kleurrijke ceremonieën hebben bewaard in hun dagelijkse leven. Ons verblijf ligt in het hart van Swaziland is, niet al te ver van de hoofdstad Mbabane. De omgeving is een paradijs van wilde bloemen, die een grote aantrekkingskracht hebben op talloze vogelsoorten. Uw smaakvolle kamer heeft een mooi uitzicht over het golvende landschap en de kleurrijke tuinen. Het hotel heeft een heerlijk zwembad en een pub, gezellige lounge en een restaurant waar we ’s avonds dineren. 
Verblijf: Foresters Arms Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner.
Afstand: ±370 km   Reistijd: ±5 uur


Dag 16

Swaziland - Privé wildreservaat

Dag 16

We verlaten Swaziland en vervolgen onze weg naar wat ongetwijfeld het hoogtepunt van uw reis zal zijn. De komende nachten verblijven we net ten zuiden van het Kruger National Park. De volgende dagen zullen in het teken staan van wild, wild en nog meer wild. U kunt hier een wandeling maken en misschien ontmoet u de lokale bewoners zoals giraffen of zebra’s. U verblijft in een safari tent midden in de bush
Verblijf: Unyati Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Afstand: ±200 km   Reistijd: ±3,5 uur


Dag 17

Privé wildreservaat; Kruger National Park

Dag 17

We gaan vandaag al zéér vroeg op pad naar het Kruger National Park, waar we een volle dag safari in open voertuigen mee zullen maken. Dit prachtige park is het grootste en bekendste national park van Zuid-Afrika. Natuurlijk kunt u hier de Big 5 zien - leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden/cheeta's - maar ook een grote diversiteit aan andere kleinere zoogdieren, vogels, insecten en reptielen! Uw ranger zal u onderweg van alles vertellen over de dieren en hun leefomgeving. 
Verblijf: Unyati Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en lunch in het Kruger Park.
Dag 17; Bezoek Kruger National Park


Dag 18

Privé wildreservaat - Kruger National Park - Panoramaroute

Dag 18

We rijden vandaag via het Kruger National Park naar onze volgende bestemming in de Panoramaroute, met onderweg een 'braai' in de bush. Na aankomst kunt u uw middag naar eigen inzicht besteden. Chestnut Country ligt verborgen tussen de bossen in de vallei van de Sabie rivier, in het hart van de Panorama Route.
Verblijf: Chesnut Country Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en 1x lunch in het Kruger Park.
Afstand: ±200 km   Reistijd: ±3 uur
Bezoek Kruger National Park voor ongeveer 4 uur


Dag 19

Mpumalanga; Panoramaroute

Dag 19

Vandaag staat in het teken van de Panoramaroute, een fantastisch mooie streek met talloze bezienswaardigheden. We hebben genoeg tijd voor het verkennen van de streek en bekijken o.a. de Drie Rondavels, God's Window, Bourkes Luck Potholes en enkele watervallen in de omgeving.
Verblijf: Chestnut Country Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Dag 19; Bezoek Panoramaroute


Dag 20

Mpumalanga; Panoramaroute - Johannesburg

Dag 20

Na ontbijt vertrekken we richting Johannesburg, onze laatste bestemming van deze reis. De route gaat via Pretoria, waar we stoppen voor een bezoek aan de Uniegebouwen, Church Street en het Voortrekker Monument. Dit monument herdenkt de tocht vol ontberingen die de Boeren van Kaapstad naar het binnenland hebben gemaakt. 
Verblijf: Indaba Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en afscheidsdrankje.
Afstand: ±420 km   Reistijd: ±5,5 uur


Dag 21 en 22

Johannesburg vertrek - Amsterdam

Dag 21 en 22

Helaas is uw reis alweer ten einde gekomen. Vandaag staat nog een bezoek aan het Apartheid Museum op het programma. Daarna heeft u nog wat tijd over om wat laatste souveniers te kopen in een van de winkelcentra in Johannesburg, voordat u naar het vliegveld van Johannesburg wordt gebracht voor uw vlucht terug naar huis. 
Afstand: ±80 km   Reistijd: ±1 uur 

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op
MauritiusMozambiqueZanzibar of Namibië.
Wilt u ook een ander Big 5 safari?
Reis dan naar KeniaTanzania of Botswana.