Zuid-Afrika reizen Zuid-Afrika reizen Zuid-Afrika reizen
Grote ZA groepsreis
vanaf
€ 3965,00

Contact opnemen Optie nemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 28 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 8, max. 10

Boek deze reis Vraag offerte aan

De Grote Zuid-Afrika groepsreis

Volg de voetstappen van de Voortrekkers bij deze fantastische groepsreis door Zuid-Afrika, die een goede balans is tussen geschiedenis, cultuur en natuur. Ontdek de verschillende aspecten van Zuid-Afrika en zie hoe de mensen op elkaar reageren, leven en werken. De reis begint in Kaapstad en volgt de route van de pioniers die door Zuid-Afrika trokken. We proeven de heerlijke wijnen, komen op de mooiste plekjes, bezoeken een township, verblijven op een boerderij, zien de oceaan, bergen en een semi-woestijn en verblijven tot slot bij een privé wildreservaat. Uw reisgezelschap onderweg bestaat uw maximaal 10 personen en u heeft een Nederlands / Zuid-Afrikaans sprekende gids/chauffeur. U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties. Inclusief 26x ontbijt, 8x lunch en 11x diner, excursies en activiteiten. 

 


Dag 1 t/m 4

Amsterdam - Kaapstad

Dag 1 t/m 4

De komende dagen maken we diverse excursies in Kaapstad. Zo hebben we een stadstour op dag 2 met bezoeken aan o.a. Tafelberg, het Kasteel de Goede Hoop en de kleurrijke wijk Bokaap. Op dag 3 bezoeken we Kirstenbosch tuinen en hebben we een wijnproeverij bij Groot Constantia Wine Estate, waarna u de middag vrij heeft om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Voor de prachtige route via Chapman's Peak naar Kaappunt, waarbij we ook Camps Bay, Houtbaai, Boulder's Beach en Simonstown aandoen, trekken we een hele dag uit. Ons verblijf ligt midden in het oude centrum van Kaapstad, met de Compagnie Tuinen op loopafstand.
Verblijf: Inn on the Square, inclusief ontbijt, welkomstdrankje en 1x wijnproeverij


Dag 5

Kaapstad - Paarl

Dag 5

Deze ochtend rijden we naar de Wijnlanden. De naam Paarl komt van ‘parel’ en verwijst naar de glans van de omringende bergen in het zonlicht. In Stellenbosch maken we een wandeltocht door het historische centrum. We nemen een kijkje in “Oom Samie se Winkel” en het dorpsmuseum. Een wijnexpert laat zien hoe wijnen worden gemaakt en u mag daar vervolgens onder de Afrikaanse zon van genieten! Via de Hellshoogte Pass rijden we vervolgens naar het mooie stadje Franschhoek, waar u tijd heeft om rond te lopen. Dan voert de route ons door de Drakenstein Mountains en langs de Victor Verster gevangenis naar onze accommodatie in Paarl. Daar eindigen we de dag met een olijvenproeverij en aansluitend diner.
Verblijf: Cascade Country Manor, inclusief ontbijt, wijn- en olijvenproeverij en diner


Dag 6 en 7

Paarl - Knysna

Dag 6 en 7

Vandaag vertrekken we naar de mooie Tuinroute. In de ochtend bezoeken we eerst nog het Afrikaanse Taal monument,  en het openlucht museum in Worcester, waarna we verder reizen via route 62, de langste wijnroute ter wereld. Via de Tradouw Pass en Mosselbaai, waar we een kijkje nemen bij het Dias museum, komen we bij ons verblijf in Knysna. De volgende ochtend brengen we door bij bezienswaardigheden in de omgeving, met een lunch bij het Featherbed Nature Reserve, de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.
Verblijf: The Rex Hotel, inclusief ontbijt en 1x lunch


Dag 8

Knysna - Tsitsikamma NP

Dag 8

Onderweg naar het Tsitsikamma National Park rijden we langs het stadje Plettenberg Bay en The Crags, de spectaculaire kust tussen Plettenberg Bay en Natures Valley. Een bezoek aan Monkey Land of Birds of Eden behoort tot de mogelijkheden en indien u voldoende moed heeft kunt u een bungee jump maken vanaf de Bloukrans brug. De middag brengen we door bij het adembenemend mooie Tsitsikamma National Park, waar u prachtig kunt wandelen of gewoon genieten van het fantastische uitzicht.
Verblijf: Tsitsikamma Village Inn, inclusief ontbijt en bezoek aan het Tsitsikamma National Park


Dag 9 en 10

Tsitsikamma NP - Oudtshoorn

Dag 9 en 10

Via de Langkloof vallei rijden we naar Oudtshoorn, stad van de struisvogels. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelboerderij niet ontbreken. Vanuit Oudtshoorn rijden we de volgende dag de Swartbergpas. Deze pas, met zijn top van 1568 meter boven zeeniveau, is landschappelijk gezien zeer bijzonder en wordt als maar sensationeler! Na een picknick lunch rijden we terug via Schoemanspoort waar de weg de rivier ontelbare keren kruist.
Verblijf: Mooiplaas Guest House, inclusief ontbijt, 1x diner en 1x picknick lunch


Dag 11

Oudtshoorn - Graaff-Reinet

Dag 11

Het stadje Graaff-Reinet in de Karoo is een van de oudste nederzettingen in Zuid-Afrika, met de meeste nationale monumenten. Na een wandeling langs de mooie, gerestaureerde huizen en de imposante Nederduits Gereformeerde kerk, bezoeken we de Vallei der Verlatenheid. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit torenhoge rotsen die 100 miljoen jaren geleden door vulkanische activiteiten zijn ontstaan. We verblijven bij een werkende schapenboerderij.
Verblijf: Ganora Guest Farm, inclusief ontbijt en diner


Dag 12 en 13

Graaff-Reinet - Addo

Dag 12 en 13

Het gebied rondom Ganora Guest Farm is rijk aan fossielen. Na het ontbijt bekijken we enkele fraaie exemplaren in het museumpje bij Ganora en hebben een wandeling met de eigenaar waarbij we zelf op zoek gaan naar fossielen. Daarna vertrekken we richting het Addo Elephant National Park, waar we in de loop van de middag zullen aankomen. U kunt eventueel een begeleide safari in een open 4x4 voertuig boeken in de namiddag. De volgende dag brengen we door in het park, met een picknick ontbijt onderweg. Er leven meer dan 450 olifanten in het park, hopelijk zien we een groot aantal van deze zachtaardige reuzen! We eindigen de dag met een Afrikaanse 'braai' onder de sterrenhemel.
Verblijf: Addo National Park, inclusief ontbijt en 1x 'braai'


Dag 14

Addo NP - Grahamstown

Dag 14

We rijden vandaag naar Grahamstown en stoppen onderweg bij een typische 'farm stall' voor ontbijt. In Grahamstown ontmoeten we onze lokale gids, die ons mee zal nemen naar de plaatselijke township. U ziet hoe de mensen hier een bestaan proberen op te bouwen. De lunch wordt bereid door mama n'Doks, een Xhosa mevrouw, in haar eigen huisje. Aan het einde van de middag kunt u nog een kijkje nemen in het stadje, dat enkele prachtige gebouwen en een Observatory Museum heeft.
Verblijf: Colonel Graham Guest House, inclusief ontbijt en lunch


Dag 15

Grahamstown - Mpongo Game Reserve

Dag 15

De route naar ons verblijf bij het Mpongo Game Reserve voert ons naar Port Alfred, waar we een tijdje aan het strand doorbrengen. Dit is het begin van de Wild Coast, een mooi en nog ongerept kustgebied. Het Mpongo Game Reserve is een malariavrij wildreservaat waar o.a. leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns leven, naast diverse antilopensoorten en ander klein wild. Na aankomst heeft u een wandeling met een ranger in het reservaat; een unieke ervaring waarbij u veel zult leren over de dieren en hun leefomgeving.
Verblijf: Mpongo Game Reserve, inclusief ontbijt en diner


Dag 16 en 17

Mpongo Game Reserve - Underberg

Dag 16 en 17

De komende dagen brengen we door in de zuidelijke Drakensbergen. Het gebied waar we doorheen rijden is de geboortegrond van Nelson Mandela en hij ligt hier ook begraven in de omgeving van Qunu. We stoppen hier voor een picknick lunch en rijden dan naar ons verblijf bij Underberg. Op dag 17 maken we een begeleide excursie naar de Sani Pass, Zuid-Afrika's hoogste pas op de grens met Lesotho. We lunchen hier in de hoogste bar van Zuid-Afrika, voor we aan de afdaling beginnen. 
Verblijf: Sani Pass hotel, inclusief ontbijt, 2x lunch en 1x diner


Dag 18

Underberg - St. Lucia

Dag 18

We verlaten de bergen en gaan weer naar de kust. Onderweg stoppen we bij o.a. bij de Howick watervallen en The Nelson Mandela Capture Site en we bezoeken de drukke Indische markt van Durban, waar van alles en nog wat wordt verkocht. Durban is een smeltkroes van culturen en u zult uw ogen dan ook uitkijken. Zo vindt u hier de meest exotische specerijen en lokale lekkernijen. Daarna rijden we door naar St. Lucia waar we de komende nacht zullen verblijven.
Verblijf: Forest Lodge, inclusief ontbijt


Dag 19

St. Lucia - Zululand

Dag 19

Het gebied rondom St. Lucia bestaat uit een meren- en moerasgebied. We maken een boottochtje om de nijlpaarden en krokodillen te bekijken. Ook het vogelleven is enorm divers! Na een korte rit hebben we vervolgens een safari in het Hluhluwe nationale park, dat bekend staat om de vele neushoorns die hier leven. Daarna bezoeken we een traditioneel Zulu dorp, waar u kennis kunt maken met de Zulu cultuur. Wist u bijvoorbeeld dat de verschillende kleurencombinaties en patronen in het kralenwerk van de Zulu's een bepaalde betekenis hebben? Aan het einde van middag wonen we een show met traditionele dansen bij.
Verblijf: Dumazulu Cultural Village, inclusief ontbij en diner


Dag 20

Zululand - Pongola

Dag 20

Na het ontbijt bezoeken we een vogel- en slangenpark en gaan dan naar het Pongola Game Reserve, waar u 's middags een game drive kunt maken of te voet op zoek kunt gaan naar neushoorns. Naast het ‘gewonere’ wild, zoals zebra’s, impala’s, gnoes en buffels kunt u hier ook de bijzonder mooie nyala antilope zien. Maar u kunt er ook voor kiezen om te genieten van een rustige namiddag.
Verblijf: Mvubu Lodge, inclusief ontbijt en diner


Dag 21 en 22

Pongola - Panoramaroute

Dag 21 en 22

Op weg naar Mpumalanga gaan we langs de westelijke grens met Swaziland. Onderweg stoppen we in het stadje Barberton, waar ooit goud is gevonden. Tijdens een korte wandeling door het stadje wordt meer verteld over de 'gold rush' die daarop volgde.  De komende dagen bezoeken wij de bezienswaardigheden van de Panoramaroute, zoals Pilgrims Rest, God's Window, Bourke's Luck Potholes en de Drie Rondavels. Onze gastvrije accommodatie maakt deel uit van een boerderij met 15 ha. aan macadamia notenbomen. Na een dag vol excursies kunt u lekker uitrusten bij het zwembad, terwijl de vogeltjes kwetteren in de bomen.
Verblijf: Country Lane Lodge, inclusief ontbijt


Dag 23 en 24

Panoramaroute - Karongwe Game Reserve

Dag 23 en 24

Onderweg naar ons volgende verblijf bezoeken we Pilgrim's Rest. In dit dorpje, dat is opgericht tijdens de goudkoorts, kunt u verschilende authentieke huisjes en gebouwen uit die tijd bekijken. De komende 2 dagen verblijft u bij een privé wildreservaat waar u meegenomen wordt op safari. Het Karongwe wildreservaat beslaat een gebied van 9000 ha. Afrikaans ‘bushveld’. Uitgestrekte graslanden worden afgewisseld met een dichte begroeiing van bosjes en struiken, ideaal voor olifanten, buffels, neushoorns, giraffen en antilopensoorten en meer dan 365 verschillende vogelsoorten. Tijdens de safari’s in open jeeps kunt u van een ‘kopje’, oftewel een kleine heuvel, de mooie omgeving uitstekend bewonderen terwijl u speurt naar wild. U verblijft in een luxe tent, compleet met badkamer.
Verblijf: Karongwe Game Reserve, inclusief alle maaltijden en game drives


Dag 25

Karongwe Game Reserve - Tzaneen

Dag 25

Nu onze reis bijna ten einde is verlaten we na een laatste ochtendsafari de rust van het park en rijden naar Tzaneen. Deze bloemenstad ligt verscholen in de heuvels van de Magoebaskloof, te midden van bossen en thee plantages. In de omgeving bezoeken we de grootste baobab boom in Zuid-Afrika en de Debengeni Falls, waar we een picknick lunch zullen gebruiken. Onze fantastische accommodatie heeft adembenemende uitzichten over de vallei. De tuinen zijn werkelijk sprookjesachtig mooi en een heerlijke plek om even bij te komen.
Verblijf: Kings Walden Garden Manor, inclusief ontbijt en lunch


Dag 26

Tzaneen - Johannesburg

Dag 26

Wij gaan via Bela Bela en Pretoria naar Johannesburg. In Pretoria bezoeken we het Voortrekkers Monument. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan 'Die Groot Trek' van de boeren uit de Kaaps. Bewonder de handgemaakte wandtapijten die deze legendarische periode in de geschiedenis van Zuid-Afrika verbeelden. Het duurde acht jaar om de tapijten te maken met in totaal 3 353 600 steekjes en 130 verschillende kleuren. 's Avonds genieten we in een bijzonder restaurant van een afscheidsdiner.
Verblijf: Zulu Nyala Country Manor, inclusief ontbijt en afscheidsdiner


Dag 27 en 28

Johannesburg - Amsterdam

Dag 27 en 28

Voor vertrek bezoeken we enkele bezienswaardigheden in Johannesburg. We hebben een rondrit door Soweto met een bezoek aan het huis van Nelson Mandela en gaan na de lunch naar het Apartheid Museum. Dit indrukwekkende museum geeft een goed beeld van de verschrikkingen van de Apartheidsjaren en is een goede afsluiting van uw reis. Dan nemen we definitief afscheid van elkaar, wij hopen dat u genoten heeft van uw reis en hopen dat u gauw terug komt!
Inclusief ontbijt