Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Duurzaam toerisme; een reis
naar een groenere toekomst.

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Duurzaam toerisme; een reis naar een groenere toekomst

Bij Sable Tours staat duurzaam toerisme hoog in het vaandel. Duurzaamheid is een centraal thema geworden in de hedendaagse wereld, en de reisindustrie vormt hierop geen uitzondering. Reizigers zoeken steeds vaker naar verantwoorde manieren om de wereld te verkennen en hun voetafdruk te minimaliseren. Wij streven er dan ook naar om duurzaam toerisme zo veel mogelijk te bevorderen.

Wat houdt duurzaam toerisme in?

Duurzaam toerisme, ook wel ecotoerisme genoemd, houdt in dat reizen naar Afrika op een milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde manier gebeurt, waarbij rekening wordt gehouden met de lokale cultuur, economie en ecologie van de bezochte bestemmingen.

Hoe bevordert Sable Tours duurzaam toerisme naar Afrika?

Een van de essentiële pijlers van duurzaam toerisme is het minimaliseren van de ecologische impact. Bij aangeboden activiteiten vinden we het belangrijk dat de natuurlijke omgeving wordt gerespecteerd. Zo letten we erop dat er tijdens safari’s in Afrika strikte gedragsregels worden gehandhaafd om wilde dieren niet te verstoren. Sable Tours biedt ook géén activiteiten aan waarbij er onnatuurlijk of direct contact is tussen mensen en wilde dieren, zoals het aaien van cheeta’s, of het rijden op olifanten.

Een ander aspect waarop Sable Tours zich richt, is het bevorderen van de economische ontwikkeling van de bezochte gemeenschappen. We werken samen met lokale gidsen, accommodaties, en ondernemers om een positieve impact te creëren op de lokale economie. Hierdoor kunt u tijdens uw rondreis in Afrika niet alleen genieten van authentieke ervaringen, maar ook bijdragen aan het welzijn van de lokale bevolking.

Bij duurzaam toerisme gaat het niet alleen om de ecologische en economische aspecten, maar ook om het respecteren en waarderen van de culturele diversiteit. We bieden activiteiten en excursies aan die u in staat stelt om in contact te komen met de lokale bevolking, tradities te ervaren en respect te tonen voor de cultuur van het gastland. Zo kunt u bijvoorbeeld een township bezoeken tijdens een reis door Zuid-Afrika, of een lokale stam bezoeken in Namibië of Tanzania.

Bij het samenstellen van onze reizen naar Afrika kiezen we bij voorkeur voor eco-vriendelijke verblijven die bijvoorbeeld gebruik maken van zonne-energie of op andere manieren een kleinere impact hebben op het milieu.

Bezoek Himba stam tijdens reis naar Namibie 5
Plant een boom

Welke keuzes kunt u zelf maken om duurzamer te reizen naar Afrika?

Het succes van duurzaam toerisme is niet alleen afhankelijk van reisorganisaties zoals Sable Tours, maar ook van bewuste reizigers. Door te kiezen voor duurzame reisopties en bewust te zijn van uw gedrag op reis in Afrika, kunt u een positieve impact hebben op de bestemmingen die u bezoekt. We hebben een aantal tips voor u, zodat u bij een volgende reis bewuster kunt reizen.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor rechtstreekse vluchten naar uw bestemming in Afrika, als dit mogelijk is. Kies ook bewust liever voor minder korte vakanties per jaar, maar voor één langere reis. Pak uw koffer slim in, want hoe lichter uw koffer, hoe minder uw uitstoot.

U kunt de CO2-uitstoot van uw reis naar Afrika compenseren door bomen te planten. Sable Tours werkt samen met de organisatie Trees for All, die wereldwijd bomen plant en bestaande bossen beschermt. Voor slechts € 5,00 per reiziger kunt u uw steentje bijdragen. U draagt niet alleen bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar biedt u ook een toekomstperspectief. De bosprojecten bieden werk en een inkomen aan de lokale bevolking.

Wees zuinig met water tijdens uw reizen naar Afrika. Veel van onze bestemmingen kampen met periodes van grote droogte. Door minder lang te douchen, géén bad te nemen en een waterkraan niet onnodig te laten lopen, kunt u een hoop water besparen.

Wilt u een bijdrage geven aan de mensen die u ontmoet, geef dan geen geld. Heeft kleding in uw kast thuis hangen die nog goed is, maar die u niet meer draagt? Neem deze kleding dan mee op reis en laat deze onderweg weg achter voor het personeel van de accommodaties, of voor de lokale bevolking. Bezoekt u een lokaal dorpje of schooltje, dan kunt u ook spulletjes zoal pennen of schriftjes uitdelen.

Op safari in Zuid Afrika 4

Plastic afval is een groot probleem in veel Afrikaanse landen. Neem zelf geen wegwerkplastic mee op reis en probeer uw afval tijdens de reis in Afrika zoveel mogelijk te beperken. Hebt u toch afval, laat het dan niet in de natuur achter, maar gooi het op daarvoor bestemde plekken weg.

Veel werknemers in de toerisme sector in onze bestemmingen zijn voor hun inkomen deels afhankelijk van tips. Het is gebruikelijk om niet alleen in horeca gelegenheden die u bezoekt een tip achter de laten, maar ook voor het personeel van de accommodaties waar u verblijft. Vergeet in dat geval niet de mensen ‘achter de schermen’ zoals schoonmakers en keukenpersoneel, waar u niet direct mee in contact komt, maar die u wel een aangenaam verblijf bezorgen.

In een wereld waar reizen steeds toegankelijker wordt, is het van cruciaal belang dat we onze verantwoordelijkheid nemen om de schoonheid van onze planeet te behouden voor toekomstige generaties. Gaat u met ons mee op reis naar een groenere toekomst?

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.