Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Huwelijksreis op maat
naar Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Huwelijksreis op maat naar Zuid-Afrika

Reisverslag huwelijksreis op maat naar Zuid-Afrika – 30 april tot en met 23 mei 2010

We zijn 29 april 2010 getrouwd. Het enige wat ik van tevoren wist, was dat we de dag na ons trouwen op huwelijksreis zouden gaan. Waarheen, dat was voor mij niet bekend. Op de avond van ons huwelijksfeest is mij pas verteld dat onze huwelijksreis naar Zuid Afrika zou gaan. Jeffrey had alles van tevoren in het geheim geregeld met Pieter en Marcella van Sable Tours. Ik heb achteraf gehoord dat Jeffrey bij Sable Tours een aantal kernwoorden had opgegeven waar onze huwelijksreis aan zou moeten voldoen. Die woorden waren: romantiek, dieren, natuur en cultuur. Op basis van deze kernwoorden is er samen met Jeffrey een huwelijksreis op maat naar Zuid-Afrika samengesteld die helemaal aan onze wensen voldeed.

Toen ik de avond voor ons vertrek hoorde dat we naar Zuid Afrika zouden gaan, was ik echt heel blij verrast. Ik had nooit verwacht dat we daar naar toe zouden gaan. Omdat ik de avond van tevoren pas wist waar we naar toe zouden gaan, had ik niet echt veel tijd om me te verdiepen in het land. Tijdens de heenvlucht heb ik de reisinformatie die door Sable Tours was samengesteld doorgenomen. Langzaam aan kwam ik steeds meer te weten over Zuid Afrika. Zo was het voor mij nieuw dat de tijd precies hetzelfde is als hier, dat je daar tegen iedereen Engels kunt praten en soms zelfs Nederlands en dat het daar niet altijd bloedheet is, zoals veel mensen denken zodra ze iets horen over Afrika.

We zijn onze reis in Kaapstad begonnen. We hebben met een huurauto van Budget Cars zelf van het ene naar het andere verblijf gereden. Van Sable Tours hadden we de routebeschrijving gekregen en deze was heel makkelijk te volgen. De wegen waren in goede staat en de plaatsnamen stonden prima aangegeven. We zijn vier dagen in Kaapstad geweest en hebben veel gezien en meegemaakt. We zijn naar Cape point, Kaap de goede hoop, chapman’s peak, de botanische tuinen en het robbeneiland geweest. Helaas was het weer te slecht om de Tafelberg op te kunnen. Aan de andere kant hebben we genoeg mooie dingen gezien en wie weet komt die Tafelberg er nog wel een keer van.

Van Kaapstad naar Oudtshoorn

Na Kaapstad zijn we doorgereisd naar Oudtshoorn. Hier hebben we een hele dag rondgereisd met een gids van Colourful Africa die ook gewoon Nederlands sprak. Met deze gids zijn we langs een struisvogelboerderij geweest. Hier heb ik nog op een struisvogel gereden en ik kan je zeggen dat het heel snel gaat!. Hierna gingen we met de gids naar de Cango Caves. Dit zijn hele mooie grotten en zeker de moeite waard. Ook de Swartberg Canyon hebben we die dag gereden en de Meiringspoort Waterfall en Prince Albert hebben we bezocht. Het was een heel geslaagde dag. De volgende ochtend zijn we naar het Cango Wildlife park gegaan. Dit was ook heel speciaal, want hier heb ik voor het eerst in mijn leven witten leeuwen gezien en ook witte tijgers. Jeffrey heeft zelfs 3 jonge witte tijgers mogen aaien en is er ook mee op de foto geweest. Heel bijzonder!

Na Oudtshoorn zijn we doorgereden naar Plettenberg Bay. Toen we over het strand liepen zagen we een hele groep dolfijnen voor ons neus voorbij zwemmen! Wat een uniek ervaring was dat. Even later zagen we de groep wederom voorbij zwemmen, maar toen zagen we ze vanaf het balkon van ons mooie verblijf. We hebben alles met de camera vastgelegd en nog heel vaak nagekeken. De volgende dag zijn we naar Monkeyland en The Birds of Eden geweest. Bij Monkeyland kregen we een rondleiding door een soort bos waar allerlei apen los rondliepen. De Birds of Eden was ook heel bijzonder. Het was het grootste overdekte vogelpark ter wereld. De vogels vlogen daar gewoon los rond met grote netten boven het park. Heel mooi opgezet! Dezelfde dag zijn we ook nog naar The Elephant Sanctuary geweest. Hier hebben we met de slurf van een olifant in ons hand rondgelopen. Verder werd er veel over olifanten verteld en mocht je de huid ook uitgebreid voelen. Ten slotte mocht je de olifanten zelf uit je hand laten eten. Heel uniek.

Bezoek aan het Tsitsikamma National Park

Ons volgende verblijf was in het Nationale Park van Tsitsikamma. Hier zaten we bijna letterlijk aan de oceaan. Wat een geweldig uitzicht! Ik heb in totaal veel uren naar de oceaan en de wilde golven zitten kijken. Ook hebben we hier via een houten brug over een baai van de oceaan gelopen. In Tsitsikamma hebben we ook heerlijk kunnen wandelen. Het was soms nog best spannend, omdat je ook niet weet wat voor beesten je er tegen kunt komen.

Verblijf in de Drakensbergen

Ons volgende verblijf was in Durban. Om hier te komen zijn we met het vliegtuig van Port Elizabeth naar Durban gevlogen. In Durban hebben we 1 nacht geslapen. We hebben niet veel van de stad zelf gezien, maar het is wel een stad waar je in de avond in ieder geval niet naar buiten moet in je eentje. We hebben met een taxi in de stad avondgegeten, maar tijdens de taxirit hebben we veel armoede gezien. De volgende dag zijn we ook weer vroeg vertrokken naar ons volgende verblijf in Drakensbergen. Hier was de omgeving ook echt prachtig. We hebben hier met een gids een wandeling gemaakt en hebben zelf ook nog door de bergen heen paard gereden met begeleiding. We konden allebei niet paardrijden, maar dat maakte niet uit.

Het volgende verblijf was in een zuluhut bij Shakaland. Dit moet je ook echt een keer hebben meegemaakt. Je komt in een dorp waar ze uitbeelden hoe het leven van een zulustam er uit zag. De mensen die daar werken lopen ook echt in de traditionele kledij rond. Verder werd er veel uitleg gegeven over het zuludorp en de opbouw daarvan. Een leuk gegeven is dat de serie Shakazulu is opgenomen bij dit verblijf.

Na Shakaland gingen we wat meer richting de natuur en de dieren. We kwamen aan bij Pongola Game Reserve. Hier hebben we onze eerste begeleide safari meegemaakt. Gelijk de eerste safari was het al raak en hebben we de eerste beesten van de big five gezien: de neushoorns. Het is zo bijzonder om deze beesten in het echt te zien en te beseffen dat dit de omgeving is waar deze beesten ook echt leven. Er staat geen hek om heen zoals in een dierentuin. Als je dit echt hebt meegemaakt weet je pas hoe gaaf het is om zoiets mee te maken. We hebben hier nog veel meer beesten gezien zoals giraffen, impala’s, krokodillen, zwijntjes, zebra’s en nog veel meer mooie beesten. Ook hebben we hier zelf rondgereden in onze eigen huurauto. Dit was ook heel spannend moet ik zeggen. In het begin weet je helemaal nog niet wat je van de beesten kunt verwachten en heb je het idee dat ze je elk moment aan kunnen vallen. In de praktijk is dit niet het geval. Zolang je in de auto blijft en rustig aan doet kan er niet veel gebeuren. Een begeleide wandeling door het safarigebied hebben we ook nog meegemaakt, ook erg spannend!

Het volgende verblijf was in Wit Rivier. Hier hebben we een boottocht gemaakt over het Da Gama meer. Ook zijn we met de auto naar God’s Window geweest met een prachtig mooi uitzicht. Ook Pilgrim’s Rest hebben we bezocht. Leuk om te zien hoe dit dorpje in oude staat is gelaten en er nog in wordt geleefd.

Safari in het Kruger Park

Het hoogtepunt van onze reis moest nog komen; Het Krugerpark. Hier zouden we drie nachten blijven slapen. De eerste dag in dit park zal ik nooit vergeten. Het verblijf zat in de middle of nowhere, anderhalf uur rijden van de bewoonde wereld. Eenmaal aangekomen werden we heel hartelijk ontvangen en kregen we een lunch op het terras bij ons verblijf. We zaten net te eten toen er een olifant aan kwam lopen om te drinken bij het poeltje zo’n 20 meter bij ons vandaan. En er kwam er nog één en nog één. Uiteindelijk stonden er drie olifanten voor onze neus te drinken. Ook dit is een ervaring die je mee moet maken. Ik heb staan juichen van enthousiasme! Om kippenvel van te krijgen. Dezelfde dag gingen we ook op gamedrive. We werden opgehaald door een ranger. We hebben gelijk de eerste dag de big five gezien. Het meeste indruk heeft een leeuwin gemaakt die in het donker aan de kant van de weg lag. Onze ranger stopte er precies naast en op een afstand van zo’n 2 meter begon die leeuwin te brullen. Echt zo’n indrukwekkend moment was dat, dat geluid van zo’n brul is niet te beschrijven. Gelukkig hebben we die brul ook op film, zodat ik hem nog heel vaak kan herhalen. In de loop van de dagen hebben we nog meer beesten gezien zoals de nijlpaard, de buffel, olifanten, neushoorns, giraffen, zebra’s, hyena’s, slangen, gnoes, roofvogels, uil en niet te vergeten de luipaard. Wat een mooi beest is dat ook om te zien. Ziet er echt heel onschuldig uit, maar heb toch maar niet geprobeerd om hem te aaien. Ik heb ongetwijfeld nog meer beesten gezien die ik nu niet heb genoemd.

Helaas komt aan al het mooie een eind. We moesten weer vertrekken en zijn naar Johannesburg gereden. Hier hebben we één nacht geslapen in een hotel. De volgende dag hebben we nog rondgelopen in een groot winkelcentrum in Sandton city. Hierna was echt toch echt tijd om terug te vliegen.

Inmiddels zijn we al weer een tijdje terug in Nederland. Ik denk nog bijna dagelijks aan onze reis. Jeffrey heeft het echt goed geregeld samen met Sable Tours. De hele reis was één groot succes. Ik kijk er voor altijd met een goed gevoel op terug. De verblijven waar we hebben gezeten waren ook erg goed. Heerlijk eten en vriendelijke mensen. Ik kan deze reis zeker aanbevelen aan iedereen die echt een mooie en indrukwekkende reis wil maken. Sable Tours maakt een huwlijksreis op maat maar Zuid-Afrika waarbij ze rekening houden met je eigen voorkeuren. Je hoort vaak negatieve verhalen over de veiligheid en criminaliteit. Deze zal er ongetwijfeld zijn, wij hebben er echt niets van meegekregen. Je kunt daar prima rondreizen en de wegen zijn heel veilig. In de grote steden zou ik minder snel komen, in ieder geval niet in de avonden. De landschappen zijn ook zo ontzettend mooi. Je kunt uren rijden zonder echt een bewoonde wereld tegen te komen. De begroeiing van de landschappen wisselen ook voortdurend. Van heel droog naar juist heel groen. Het is helemaal niet vervelend om daar rond te rijden, je kijkt je ogen uit. Er is nog veel meer te vertellen over onze reis. Maar eigenlijk moet je het zelf meemaken om net zo enthousiast te kunnen zijn zoals wij. Zodra je deze reis hebt meegemaakt weet je precies wat ik bedoel. Tegen iedereen die nog twijfelt zou ik willen zeggen, ga er voor, je zult er geen spijt van krijgen!

Met vriendelijke groet,

Jeffrey en Susan Opdam

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.