Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Reizen met minderjarige kinderen

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Reizen met minderjarige kinderen

Reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika

Sinds 2015 is er in Zuid-Afrika een nieuwe wet van kracht met nieuwe regels inzake het reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika. Het doel van deze wet is het tegengaan van kindersmokkel, op zich natuurlijk een heel goed doel.

Helaas brengt deze wetgeving nogal wat rompslomp met zich mee indien je met kinderen onder de 18 jaar een individuele of groepsreis naar Zuid-Afrika wilt maken.

Wij raden alle reizigers met minderjarige kinderen aan om contact op te nemen met de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag.

In het kort gelden de volgende regels:

– Indien beide biologische ouders samen reizen met een minderjarig kind, dienen de ouders een originele, in het Engels vertaalde en onverkorte geboorteakte te kunnen overleggen.

– Indien een van beide, niet gescheiden ouders reist met een minderjarig kind, dient de ouder een originele, in het Engels vertaalde en onverkorte geboorteakte te kunnen overleggen, alsmede een verklaring van ouderlijke toestemming van de niet meereizende ouder.

– Indien een minderjarig kind reist met één van de ouders die gescheiden is, dient de ouder een originele, in het Engels vertaalde en onverkorte geboorteakte te kunnen overleggen, alsmede een verklaring van ouderlijke toestemming van de niet meereizende ouder, tenzij de ouder de volledige voogdijschap heeft over het kind (rechterlijk bevel inzake de voogdijschap noodzakelijk).

– Indien een minderjarig kind reist met een ouder die weduwe of weduwnaar is, dient de ouder een originele, in het Engels vertaalde en onverkorte geboorteakte te kunnen overleggen, alsmede een overlijdensakte van de overleden ouder.

– Indien een minderjarig kind reist met een persoon die niet zijn/haar biologische ouder is, dient de begeleider een originele, in het Engels vertaalde en onverkorte geboorteakte te kunnen overleggen, alsmede een verklaring van ouderlijke toestemming van beide biologische ouders en kopieën van de paspoorten van de ouders of wettelijke voogd van het minderjarige kind.

Aanvulling 2023: Inmiddels is deze verplichting voor reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika afgeschaft. Controleer wél de regels voor reizen naar Namibië, Botswana en andere Afrikaanse bestemmingen.

 

Reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.