Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Self-drive rondreis door Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Self-drive rondreis door Zuid-Afrika

Reisverslag van een self-drive rondreis door Zuid-Afrika

Wij hebben zelf rondgereden in zuid-afrika en zijn in johannesburg begonnen, vanuit daar zijn we naar hoedspruit gereden (met tussenstop in hazyview) daar ligt een private game reserve genaamd thornybush met als lodge Tangala, echt super knus en gezellig (geen electriciteit, olielampjes en 2 keer per dag warm water). Hier hebben wij 3 fantastische dagen met gamedrives gehad en echt alles wat je maar kunt zien ook gezien en meestal op een afstand van een paar meter.

Bezoek aan de Drakensbergen in Zuid-Afrika

Vanuit Tangala zijn wij 5 dagen in de drakensbergen geweest en hele mooie (soms zware) wandelingen gemaakt in en rond het amphitheater (werelderfgoed). Daarna zijn we 5 dagen naar Durban geweest om te duiken met tijgerhaaien (zonder kooi), helaas was dit niet mogelijk vanwege het weer. Wanneer je niet gaat om te duiken heb je in Durban eigenlijk niets te zoeken. Vanuit Durban zijn wij naar Kaapstad gevlogen. Daar zijn we de laatste 9 dagen gebleven in Fishhoek aan Falsebay waar wij iedere ochtend vanaf onze veranda walvissen en dolfijnen voorbij zagen zwemmen. Vanuit die lokatie hebben wij allerlei dingen ondernomen zoals Hermanus (walvissentour), en Gansbaai (kooiduiken met witte haaien). Ook hebben we bij een wrak gedoken en hebben we gedoken bij de zeeleeuwen. Bungeejumpen van de bloukransbridge. Gevechtsmissie met een Huey helikopter gemaakt (superstoer) en verder alle bekende dingen in en rondom kaapstad (Kaapstad centrum, Robbeneiland, Tafelberg, Waterfront, Kaap de goede hoop en Kaap punt).

Als we aankomende Zuid Afrika gangers een aantal tips mogen geven:

Zolang je je gezonde verstand gebruikt en luisterd naar wat de hotel en lodgeeigenaren zeggen m.b.t. gevaarlijkere gebieden kun je prima reizen in zuid afrika, wij hebben helemaal geen problemen gehad/ gezien!

Luister naar Pieter en Marcella, ze hebben altijd gelijk en hebben vaak hele goede tips en ideeen m.b.t . de reis! – Zuid-Afrika heeft voor ieder wat wils, wij houden van de avontuurlijkere reizen, maar ook als je meer gaat voor de natuur, de cultuur of de mensen kun je je prima vermaken, er is zo verschrikkelijk veel te doen dat dit niet in 1 vakantie te bevatten is!

Neem voldoende tijd voor de vakantie, de afstanden zijn vaak wat langer en op deze manier heb je de gelegenheid meerdere dagen op een plek te blijven om de omgeving/ bezienswaardigheden in je op te nemen.

Via deze weg willen we Pieter en Marcella nogmaals bedanken voor een heerlijke self-drive rondreis door Zuid-Afrika die we nooit meer zullen vergeten!

Groetjes Marloes en Alex

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.