Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Van Kaapstad tot Johannesburg
vakantie in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Van Kaapstad tot Johannesburg - vakantie in Zuid-Afrika

Reisverslag van Kaapstad tot Johannesburg – vakantie in Zuid-Afrika

Wat kun je toch veel zien in een reis van bijna 5 weken door Zuid-Afrika. Omdat we in de Afrikaanse winter gingen (juli/augustus) waren onze dagen tot ongeveer 18.00 uur (dan is het donker) gevuld met het genieten van het land met al zijn mogelijkheden en natuurschoon. ’s Avonds verbleven we meestal binnen in de accomodaties die erg comfortabel waren en waar we ook met regelmaat zelf konden koken. We hebben gekozen voor Sable Tours omdat we ook vooral veel positieve reacties hoorden m.b.t. de accomodaties en de precisie waarmee de reizen zijn samengesteld. We hadden gekozen voor 3-4 sterren accomodaties, geboekt en er was een goede mix van alles. De accomodaties zelf en hun omgeving waren goed tot zeer goed en maakten de reis comfortabel. De route naar de accomodaties was steeds duidelijk omschreven en daardoor konden we optimaal van onze dagen genieten zonder tijd “kwijt” te zijn aan zoeken. De Afrikaanse winter is qua klimaat heerlijk: prachtig helder weer met temperaturen die rond de 20 graden liggen, met heel veel zon, en met frisse/ koude nachten. We hebben slechts 3 dagen regen gehad! De wegen zijn erg goed en er is ook prima bewegwijzering (geen navigatie extra nodig). Er wordt veel gewaarschuwd om bij het pinnen voorzichtig te zijn, maar ook het gebruik van je creditcard is niet zonder risico! Als men ongemerkt je nummer noteert is het in Zuid-Afrika al mogelijk om geld te scoren. Gelukkig hadden wij een lage limiet waardoor dit misbruik van onze creditcard snel is ontdekt en waarop onze creditcard werd geblokkeerd vanuit Nederland. Ook al ben je er voor verzekerd; het geeft toch ongemak. Het is dus ook zeer aan te raden meer dan 1 creditcard mee te nemen. Bekijk van tevoren goed welke Nationale Parken je wilt bezoeken: een wildcard kan voordeliger zijn. Bewaar bonnen van gekochte goederen: TAX krijg je terug met een officiële bon (de tax kun je terug vorderen op het vliegveld, reken wel op zeker 40 minuten extra tijd).

Misschien een paar tips:

• Tocht naar Kaap de Goede Hoop: ga rechtsom (eerst naar St.James en zo verder naar Simonstown enz.). Dan kom je in de mooie namiddagzon bij de prachtige Chapmans Peak Drive.
Robbeneiland van tevoren reserveren!
• Boek een townshiptour van 4 uur (met een klein gezelschap!).
• Op weg naar Hermanus kun je bv. s’morgens via Stellenbosch rijden en daar een paar uurtjes doorbrengen om vervolgens te genieten van de fraaie kustweg. Wij hebben altijd een thermoskan bij ons; kunnen zo heerlijk onderweg op elk mooi plekje koffie drinken en picknicken (zoal bv. voorbij Gordon’s Bay).
• In Hermanus zijn ook in juli al veel walvissen: boek een boottocht (is het geld waard).
• In omgeving Oudtshoorn: Cango Caves zijn zeker een bezoek waard.
• Vanuit Oudtshoorn: Swartbergpas is erg mooi bij helder weer.
• Vanuit Knysna: de 7 passen route vonden wij minder geslaagd.
Tsitsikama: erg leuke huisjes (wel de deuren dicht houden v.d. bavianen) en een Canopy Tour vanuit Stormsriver is ook een aanrader voor jong en oud.
• Bij de brug voorbij Stormsrivier: achter het restaurant een mooi buitenterras met mooi uitzicht. Ook leuk v.e. eigen picknick.
• Het loont niet echt om op de weg naar Addo via Port Elizabeth te rijden; beter rechtstreeks.
• Addo N.P. is zeker de moeite waard en we hadden in Kirkwood een leuke B&B bij een gezellig Nederlands stel.
• In de buurt van Addo: Daniell’s Cheeta farm is erg leuk.
• Voorbij Graaf-Reinett is het Camdeboo N.P. met de Valley of Desolation schitterend!
• Van Graaff-Reinet naar Bloemfontein is een flinke rit; zeker omdat we ook via de Gariep-dam zijn gereden (aanrader).
• B&B De Oude Kraal is erg sfeervol met een mooi landgoed waar je na de ontvangst met de high tea nog uitgebreid kunt wandelen over het landgoed. Er is v.d. liefhebbers ook een wellness-centrum.
• Bloemfontein de stad kun je laten voor wat het is.
• Beter meer tijd hebben om te genieten van de overweldigende route naar Golden Gate. Zoals vaker in Zuid-Afrika moesten we ook hier weer veel aan de natuurpracht van Amerika denken, maar dan met het mooiste zonlicht van de wereld: hier heb je geen kleurenfilters nodig voor je camera! Ook de wegen zijn hier erg goed en het is heel ontspannen rijden.
• We vonden de route van Golden Gate naar St. Lucia wel een beetje veel voor 1 dag zeker als je eens iets langer wilt genieten van wat je onderweg tegenkomt.
• In St. Lucia een zeer gastvrij en comfortabel B&B met een zwembadje.
• De boottocht om de hippo’s en kroko’s te bewonderen vonden wij niet zo succesvol; een wandeling langs het strand en verder langs het zoetwatergebied bied je net zoveel en onder het genot van een hapje en een drankje bij het cafe met mooie tuin en terras heb je ook het uitzicht op de “gapende” hippo’s.
• In Swaziland hebben we veel kinderen en volwassenen blij gemaakt met kleding die we uit Nederland hadden meegenomen.
• In Mlilwane is het erg leuk om een tocht op paard van 1 ½ uur te doen (paardrij-ervaring is niet nodig).
• Zoals Sable Tours ook schreef in onze reispapieren: Graskop is DE plek om souvenirs te kopen: ga eens kijken bij de kunstenaar uit Zimbabwe die schitterende granieten beelden maakt!
• Blyde River Canyon en de Potholes: je moet het allemaal doen (ook al heb je dit soort natuurpracht al eens in bv. Australië gezien).
• Wij hadden 4 nachten voor Kruger e.o. gepland. Daarvan zaten we 2 dagen in het privepark Thornybush en 2 dagen in het Kruger Park. Thornybush is natuurlijk duurder, maar: het is vele malen prettiger dan in Kruger. Daarnaast zijn de zeer deskundige gidsen inclusief en wordt er heerlijk gekookt. De sfeer met de olielampen, het comfortabele bed (met een lekker kruikje), de game-drives waar je met de jeeps echt de bush inrijdt voor de big five! ’s Morgens een game-drive en een bushwalk en daarna relaxen op de veranda waar dan ondertussen allerlei wild een kijkje komt nemen. Een middag/avond game-drive en terug bij de lodge ontvangen worden door een borreltje … en een fantastisch diner … Dit waren 2 superdagen en we hebben alles gezien wat we maar konden zien en hadden graag nog langer gebleven. En als je alle uitgaves bij Kruger optelt kom je aardig in de buurt bij wat je voor Thornybush (waar alles inclusief is) betaald. Kortom: “het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!”
• Onze laatste dag (we vlogen s’avonds terug naar Nederland) hebben we Pretoria bezocht: het centrum en de trendy buitenwijk Hatfield.

Samengevat:
We hebben een prachtige reis gehad en veel gezien. Alles op een ontspannen manier en met de zekerheid van goede accomodaties. Samen met Sable Tours je eigen reis samenstellen en ter plekke lekker zelf rondreizen (met Sable Tours op de achtergrond als dat nodig is). Een aanrader voor iedereen die van reizen houdt!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.