Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Safari reizen in Kenia

Olifanten met Mount Kilimanjaro bij Amboseli National Park in Kenia
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Safari reizen in Kenia

’’Oog in oog staan met een olifant tijdens een safari reis in Kenia. Van dichtbij is hij nog véél groter dan ik dacht. Met gemak wordt een complete boom omver geduwd. En hoewel de zachtaardige reus ons slechts uit nieuwsgierigheid besnuffelt, klopt mijn hart toch in mijn keel. Wilt u ook een olifant van dichtbij zien tijdens uw vakantie, maak dan een safari rondreis in Kenia.’’

– Pieter, Sable Tours

Boek uw Kenia safari rondreizen bij Sable Tours

Als u in Kenia op safari gaat kunt u diverse wildparken bezoeken tijdens uw reis. Het bekendst is natuurlijk het Masai Mara reservaat, met de grote open vlaktes en omvangrijke kuddes. Heel erg mooi is ook het Amboseli Nationale Park dat aan de grens met Tanzania ligt. Het wild trekt over de vlakte waar de machtige Mount Kilimanjaro over waakt! De foto’s die u tijdens uw rondreis maakt van olifanten met de besneeuwde top op de achtergrond zullen thuis veel lof oogsten.

Het Samburu Nationale Park ligt in het noorden van Kenia. Hier leven enkele bijzondere diersoorten die u niet in andere parken aantreft, zoals de Grevy zebra en girafgazelle.

Wij raden u aan bij rondreizen in Kenia ook een bezoek te brengen aan Mount Kenya. Hoewel deze hoogste berg van Kenya niet zo spectaculair is als de Kilimanjaro, kunnen wandelaars hier ook hun hart ophalen. U hoeft hiervoor geen doorgewinterde bergbeklimmer te zijn, in het natuurreservaat aan de voet van de berg zijn ook korte en makkelijke wandelingen uitgezet. Even uw benen strekken tijdens de reis is een welkome afwisseling.

Uw rondreis in Kenia van Samburu naar de Masai Mara is pas compleet met een bezoek aan Lake Nakuru, Lake Elementaita en Lake Naivasha. Beide meren liggen in de Rift vallei en zijn een paradijs voor vogelaars. Maakt u een safari bij Lake Nakuru, dan heeft u een goede kans om neushoorns te zien, maar het meer is vooral bekend vanwege de flamingo’s die het water roze kleuren. Maak bij Lake Naivasha een boottochtje op het meer of een fietstocht in het kleine, maar fraaie Hell’s Gate park.

Minder bekend en ook minder toeristisch zijn de Tsavo West en Tsavo East Nationale Parken. Toen hier aan het einde van de 19e eeuw een spoorlijn werd aangelegd werden enkele spoorwegwerkers aangevallen en opgepeuzeld door 2 leeuwen. Gelukkig zullen de Tsavo menseneters, zoals ze sindsdien heten, u tijdens uw safari vakantie in Kenia niet meer lastigvallen!

Een safari in Kenia kunt u afsluiten met een zonvakantie aan de kust bij Mombasa. Er is hier een ruime keuze aan vakantie resorts, waar u een keuze heeft voor een verblijf op basis van ontbijt en diner, of op basis van all inclusive. Bij een individuele reis in Kenia reist u rond met een privé chauffeur, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een groepsreis met een kleine, internationale groep. Wilt u de hoogtepunten van Kenia bezoeken, trek dan zo’n 10 dagen uit voor uw safari rondreis.

Vindt u niet de luxe safari vakantie naar Kenia die u aanspreekt? In dat geval kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen en stellen wij in overleg met u een maatwerkreis naar Kenia voor u samen.

Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.