Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Isalo National Park

zanzibar 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Isalo National Park

Het Isalo National Park is een nationaal park in het zuidwesten van Madagascar en een van de meest spectaculaire bestemming op Madagascar. Stap binnen in een wereld van adembenemende schoonheid, waar dramatische landschappen, kristalheldere wateren en overvloedige flora en fauna samenkomen. De zandstenen rotsen van het Isalo National Park stammen uit het Jura tijdperk, maar wind en water hebben door de jaren heen het plateau van Isalo veranderd in een labyrint van richels en grillige vormen die ook wel ‘runiformes’ worden genoemd. Diep in het ogenschijnlijk droge en dorre landschap liggen heldere meertjes en poelen verborgen in de kloven. Ontdek de majestueuze canyons, torenhoge kliffen en verborgen oases die dit park zo uniek maken. Laat u betoveren door de glinsterende watervallen die neerdalen in kristalheldere poelen, perfect om een verfrissende duik in te nemen na een dag vol ontdekkingen. Trek uw wandelschoenen aan en verken de talloze wandelpaden die door het Isalo National Park slingeren. Van ontspannende wandelingen tot uitdagende trektochten, er is voor elk niveau en elke interesse iets te beleven. Terwijl u over de paden wandelt, wordt u getrakteerd op een overvloed aan exotische planten en bloemen die nergens anders ter wereld te vinden zijn. In het Isalo National Park gaat u samen met een gids op stap om het park te ontdekken.

Wandelpad in het Isalo National Park

Piscine Naturelle

Een prachtige wandeling in het Isalo National Park is die naar de “Piscine Naturelle” of het natuurlijke zwembad. Deze poelen zijn gevormd door de erosie van zandsteenformaties en worden gevuld met kristalhelder water dat afkomstig is van de nabijgelegen rivieren. De zwembaden, omringd door weelderige vegetatie en majestueuze rotsformaties, bieden een verfrissende plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Zwemmen in de piscine naturelle is een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan Isalo National Park. Het water is heerlijk koel, u waant zich in het paradijs als u erin plonst. Een andere populaire tocht is de wandeling naar de Canyon des Singes of Apenkloof, waar u wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omringende rotsformaties. Omdat in deze kloof veel maki’s leven, wordt het ook wel de Canyon des Makis genoemd.

Piscine Naturelle in het Isalo National Park

Bara stam

Het Isalo National Park is het gebied van de Bara stam, die in deze regio woont en een rijke cultuur en tradities heeft. Een ontmoeting met de Bara stam biedt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over hun traditionele levenswijze, ambachten en rituelen. De Bara stam staat bekend om hun vaardigheid in het hoeden van vee en het bouwen van traditionele huizen. Het is een unieke kans om de lokale bevolking te ontmoeten en een glimp op te vangen van hun erfgoed. Zo kan het zijn dat u in het Isalo National Park een begraafplaats van de Bara stam tegenkomt. Naar gebruik werden doden eerst in grotten begraven op de hellingen in het park, en een aantal jaren later weer herbegraven in hogerop gelegen grotten of spelonken. De Bara stam staat bekend om hun diepgewortelde band met de natuur en hun harmonieuze relatie met het omringende ecosysteem. Spiritualiteit speelt ook een belangrijke rol in het leven van de Bara mensen. Ze geloven in de aanwezigheid van geesten in de natuur en eren hun voorouders door middel van rituelen en ceremonies. Deze rituelen zijn bedoeld om harmonie en evenwicht te bevorderen tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Ze hebben een rijke mondelinge traditie, waarin verhalen en legendes van generatie op generatie worden doorgegeven. Deze verhalen vertellen over de geschiedenis van de Bara stam, de relatie met het land en de natuur, en de belangrijke lessen die ze hebben geleerd.

Rotsformaties in Isalo National Park in Madagascar

Sifaka maki

Wat betreft de fauna in Isalo National Park, staat het bekend om zijn diversiteit aan dieren, waaronder de sifaka maki. Met hun zachte, dichte vacht en opvallende kleuren behoren sifaka maki’s tot de meest kleurrijke lemurensoorten. Ze variëren in kleur, variërend van wit, crème en lichtbruin tot grijs en roodbruin, afhankelijk van de soort en het leefgebied. De opvallendste kenmerk van de Sifaka maki is echter de lange en pluizige staart, die dient als een balansorgaan tijdens hun gracieuze sprongen van boom tot boom. Ook vogelliefhebbers zullen genieten van het park, aangezien er meer dan 80 vogelsoorten zijn geïdentificeerd, waaronder de Madagaskar buulbuul, de vorkstaartscharrelaar en de holenkiekendief. Daarnaast zijn er reptielen en amfibieën te vinden in het park, zoals kameleons, gekko’s en kikkers. Een van de meest opvallende bewoners is de beruchte Madagaskar daggekko, met zijn felgekleurde lichaam en grote ogen. Het Isalo National Park herbergt ook een verscheidenheid aan insecten, waaronder vlinders, libellen en kevers, die allemaal bijdragen aan de ecologische diversiteit van het gebied. De diversiteit van het dierenleven in het park zal u verrassen en fascineren, en het is een geweldige plek om enkele van de meest unieke en zeldzame soorten ter wereld te spotten. De flora van het Isalo National Park is opmerkelijk vanwege de aanpassingen die planten hebben ontwikkeld om te overleven in het droge en rotsachtige landschap. Het park herbergt een verscheidenheid aan endemische plantensoorten, wat betekent dat ze nergens anders ter wereld te vinden zijn. Een van de meest iconische planten in het park is de Pachypodium rosulatum, een succulente plant met dikke, stekelige stammen en prachtige bloemen. Andere opvallende plantensoorten zijn de kokerbomen (Aloe dichotoma), baobabs en verschillende soorten varens en orchideeën.

Sifaka Maki in het Isalo National Park

Hoe bereikt u het Isalo National Park?

Het Isalo National Park ligt aan de RN7, die de hoofdstad Antananarivo verbindt met Tuléar in het zuiden. Hierdoor is het Isalo National Park net als het Ranomafana National Park makkelijk te bereiken. U verblijft bij accommodaties in de direct omgeving en bezoekt het park te voet. Kortom, Isalo National Park is een juweeltje in Madagaskar dat een onvergetelijke ervaring biedt aan bezoekers. Van de betoverende natuurlijke zwembaden en de fascinerende Bara stam tot de unieke Sifaka maki en het avontuurlijke terrein, het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en culturele ontdekkingsreizigers. Een bezoek aan Isalo National Park zal zeker een blijvende indruk achterlaten tijdens uw rondreis door Madagascar.

Vogel in het Isalo National Park
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.