Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad

Kaapstad is een bestemming op zich, waar u zeker enkele dagen voor uit moet trekken om alles te bekijken. Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden in Kaapstad die u niet mag overslaan. Als uw tijd beperkt is, plan dan uw vakantie naar Kaapstad goed en maak keuzes in wat u wel en niet wilt bezoeken.

Kaapstad Centrum


Het weer in Kaapstad

Kaapstad ligt aan de Atlantische Oceaan, waardoor het weer in Kaapstad in bepaalde jaargetijden wisselvallig kan zijn. Maar net als overal in de wereld wordt het klimaat in Kaapstad de laatste jaren beïnvloed door de opwarming van de aarde. Zo heeft de regio de afgelopen jaren gekampt met een droogte, waardoor er een watertekort dreigde. De droogte in Zuid-Afrika is inmiddels voorbij, maar het is nog steeds belangrijk om spaarzaam om te gaan met water. Sommige bezienswaardigheden in Kaapstad kan men alleen bezoeken met goed weer. Check daarom de weersverwachting voor de komende dag(en) voordat u op pad gaat.

Terrasjes In Kaapstad


Auto huren in Kaapstad

De stad is gebouwd rondom Tafelberg en strekt zich uit over het Kaapse schiereiland. Er is geen goed openbaar vervoer in de stad en we raden u dan ook aan om een auto te huren om u in Kaapstad te verplaatsen. U kunt ook gebruik maken van de ‘hop-on-hop off’ bus die de meeste bezienswaardigheden aandoet. U kunt Kaapstad ook gebruiken als uitvalsbasis voor dagtochten naar bijvoorbeeld Hermanus, de Wijnlanden of de Westkust.

Helikoptervlucht Over Kaapstad


Wat is er te doen in Kaapstad

De meeste bezienswaardigheden in Kaapstad zijn te vinden in en rondom het centrum van de stad. Bij The Waterfront is er altijd wel wat te doen en ook de binnenstad van Kaapstad is levendig, met marktjes, restaurantjes en winkeltjes. Hier bevinden zich ook een aantal interessante musea, zoals het slavenmuseum, het District Six museum en het Zeitz Mocaa museum voor moderne kunst. Voor de meeste bezienswaardigheden is het niet nodig om vooraf tickets te kopen. Wilt u Robbeneiland bezoeken, dan kunt u vooraf online een ticket bestellen. Mocht de boot naar Robbeneiland echter niet varen vanwege slecht weer, dan kunt u niet direct een restitutie krijgen van uw ticket. Wilt u Kaapstad eens vanuit een ander perspectief zien, maak dan eens een helikoptervlucht over de stad!

The Waterfront In Kaapstad