Rups In Het Natuur Rups In Het Natuur Rups In Het Natuur

De Panoramaroute in Zuid-Afrika is niet echt één route, maar de benaming van de streek die langs het Kruger Park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika. Als u de Panorama route op een kaart bekijkt zult u zien dat het gebied ongeveer 130 kilometer lang en 50 kilometer breed is.

Vergezicht bij Blyde River Canyon in de Panoramaroute


Bezienswaardigheden in de Panoramaroute

De streek staat bekend om zijn mooie natuur en de vele bezienswaardigheden die u kunt bekijken, zoals bijvoorbeeld Pilgrims Rest en Graskop. Heel erg mooi is ook de route over de Long Tom Pass, die u al slingerend vanuit Lydenburg naar Sabie voert. Bovenop de pas staat een replica van een kanon dat door de Boeren is gebruikt in de strijd tegen de Engelsen tijdens de Boerenoorlog. Dit kanon, dat Long Tom werd genoemd vanwege de lange loop, heeft de Long Tom pas zijn naam gegeven. Bij God’s Window heeft u een prachtig uitzicht over het lager gelegen ‘laeveld’, dat zich uitstrekt tot aan de grens met Mozambique. Hoogtepunten die u verder niet mag overslaan zijn Bourke’s Luck Potholes en de Blyde River Canyon. In de Panoramaroute zijn ook veel prachtige watervallen te vinden, zoals de Mac Mac Falls, Bridal Veil Falls, Lisbon Falls, Horse Shoe Falls en Berlin Falls. Diverse wandelroutes brengen u naar de verschillende watervallen; als u van wandelen houdt, kunt u hier uw hart ophalen. Het plaatsje Graskop ligt centraal in de Panoramaroute. U kunt hier niet alleen heerlijke pannenkoeken eten, maar ook een bezoek brengen aan de Graskop Gorge Lift. Vanaf een platform bovenop een kloof brengt een lift u 51 meter omlaag naar de bodem van de kloof. Hier kunt u via houten wandelpaden en bruggen een fantastische parcour lopen door het inheemse bos. Onderweg komt u langs een interactieve tentoonstelling over de planten, dieren, insecten en vogels die in het bos leven.

Waterval in de Panoramaroute


Panoramaroute in Zuid-Afrika rijden

U kunt de Panoramaroute tijdens uw reis in Zuid-Afrika rijden met uw eigen huurauto. Bij het boeken van uw reis bij Sable Tours ontvangt u voor vertrek een routebeschrijving van de Panoramaroute met tips over de bezienswaardigheden die u onderweg kunt gaan bekijken. Trek voor het bezichtigen van de Panorama route één tot twee dagen uit, zodat u voldoende tijd heeft om alles op uw gemak te bekijken. U kunt in het gebied ook diverse sportieve activiteiten ondernemen, zoals wandelen, mountainbiken, quad bike rijden, tokkelen door de bomen of bijvoorbeeld paardrijden.

Bourkes Luck Potholes