Hippo Hippo Hippo

St. Lucia in Zuid-Afrika is een klein dorpje aan de Elephant Coast. Dit kustgebied strekt zich uit van St. Lucia noordwaarts tot bij Kosi Bay, nét onder de grens met Mozambique. De bevolking die hier permanent verblijft telt nog geen 600 zielen, maar in het hoogseizoen wordt het dorp overspoelt door wel 12.000 toeristen. Het klimaat van St. Lucia is zelfs voor Zuid-Afrika heel aangenaam, waardoor deze kuststreek een populaire vakantiebestemming is, ook voor Zuid-Afrikanen. Het weer in St. Lucia is ook in de winter van Zuid-Afrika (onze zomer) lekker, met dagtemperaturen boven de 20 graden. Het is daardoor bijna het hele jaar mogelijk om hier een dagje aan het strand door te brengen. Het dorpje heeft een aantal leuke bars en restaurantjes, waar u een praatje kunt maken met de lokale bevolking. Ga echter ’s avonds in het donker niet te voet terug naar uw verblijf, u heeft namelijk grote kans een nijlpaard tegen het lijf te lopen. De dieren zijn erg territoriaal en kunnen dan ook zeer agressief zijn. Pak dan ook ’s avonds altijd uw huurauto of een taxi, zelfs voor een korte rit. Vanuit St. Lucia kunt u diverse bezienswaardigheden in de omgeving gaan bezoeken. Het gebied waarin St. Lucia ligt is een laag risico malaria gebied, informeer dan ook voor vertrek van uw rondreis naar Zuid-Afrika of u malariamedicatie zou moeten slikken.

Nijlpaarden Bij St Lucia

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park is een natuurgebied bij het dorpje St. Lucia in Zuid-Afrika. Het park beslaat het kustgebied onder Swaziland vanaf St. Lucia tot aan de grens met Mozambique en bestaat uit een stelsel van meren, moerassen, graslanden, duinen, kustbossen en ongerepte stranden. Het hele gebied heeft maar liefst 5 verschillende ecosystemen – een kust- en zeegebied met koraalriffen en zandstranden, een duinsysteem met duinen en subtropische bossen, het merensysteem met 4 zoetwatermeren, een moerassysteem met riet en papyrus en een savanne systeem. Al deze systemen zijn onderling verbonden en vormen zo een groot gebied van meer dan 3200 vierkante kilometer. Het Zulu woord ‘iSimangaliso’ betekent ‘wonder’, wat heel toepasselijk is voor dit wonderbaarlijke natuurparadijs. De afwisselde natuur en de wilde dieren die hier leven heeft UNESCO in 1999 doen besluiten het tot een werelderfgoed gebied uit te roepen. Nijlpaarden en krokodillen vormen al jaren een belangrijke aantrekkingskracht, daarnaast vindt u de Big 4 in het park (er leven geen leeuwen), giraffen, zebra’s en een heel scala aan kleiner wild. Het is een waar paradijs voor (water)vogels en de stranden langs de kusten zijn een broedplaats voor zeeschildpadden. Van november tot februari kunt u een speciale tour boeken om de schildpadden te zien die het strand op komen om hun eieren te leggen en, enkele maanden later, de kleine schildpadjes die hun weg zoeken naar de oceaan. U kunt diverse activiteiten ondernemen in het iSimangaliso Wetland Park, waaronder een begeleide safari, boottochtjes op het meer van St. Lucia, begeleide wandeltochten, kajakken, visexcursies en paardrijden. Met een map die u kunt downloaden op de website van het park kunt u een self-drive maken in het park. Het iSimangaliso Wetland Park is een malariagebied, wij raden u dan ook aan om malariamedicatie te slikken als u het gebied bezoekt.

Kanotocht In Het Isimangaliso Wetland Park

Cape Vidal

Cape Vidal bij St. Lucia maakt deel uit van het iSimangaliso Wetland Park. U kunt dit deel van het nationale park met uw eigen huurauto bezoeken. Bij het binnenrijden van het park betaalt u een klein bedrag aan entreegeld en kunt dan door het natuurgebied tot aan het strand bij Cape Vidal in Zuid-Afrika rijden. Onderweg kunt u wild spotten, van olifanten, buffels, giraffen, zebra’s en misschien wel neushoorns tot de vele vogelsoorten die in het gebied leven. In het juiste seizoen kunt u ook nog eens walvissen in de oceaan voorbij zien zwemmen! Voor de kust van Cape Vidal ligt het wrak van het schip de ‘Dorothea’ dat hier in 1898 tijdens een storm op een rif verging. Dit rif beschermt de baai, waardoor u bij Cape Vidal uitstekend kunt snorkelen. Bij laag water ontstaan er een groot aantal rotspoelen waar u allerlei kleine zeediertjes kunt gaan zoeken. Als u bij Cape Vidal wilt gaan snorkelen, doe dat dan alleen bij laagwater, de stroming kan erg verraderlijk zijn bij hoog water. Raadpleeg voordat u gaat snorkelen een getijdekaart zodat u weet wanneer het hoog en laag water is.

Strand Bij Cape Vidal