Zuid Afrika Kust Zuid Afrika Kust Zuid Afrika Kust

Het Tsitsikamma National Park is een van de mooiste nationale parken in Zuid-Afrika. Het schitterende Tsitsikamma National Park ligt in de Oost-Kaap provincie aan de route tussen de Tuinroute en Port Elizabeth. Hoewel het park in de volksmond bekend staat als het Tsitsikamma National Park is dit niet geheel juist, de officiële benaming is het Garden Route National Park. Dit park heeft verschillende secties, waarvan Tsitsikamma er een is. Het Wilderness gebied en de lagune van Knysna maken ook deel uit van het Garden Route National Park. De naam Tsitsikamma komt uit het Khoisan, de taal van de eerste bewoners van het gebied, en betekent ‘plaats van veel water’. Dat er veel water is in het Tsitsikamma National Park staat buiten kijf, het park beslaat een gebied van 80 km ruige kustlijn met spectaculaire kliffen, oeroude bossen, met fynbos begroeide bergen en diepe kloven. Heel bijzonder is het feit dat het park zich ook tot enkele kilometers in de oceaan uitstrekt, en daarmee ook een marine nationaal park is dat het zeeleven voor de kust van Zuid-Afrika beschermt.

Uitzicht Over Het Tsitsikamma Np

 

Wandelen in het Tsitsikamma National Park

Het Tsitsikamma National Park is een park waar je kunt genieten van geweldig mooie natuur. Een plek waar je ziel tot rust kan komen, terwijl je kijkt hoe de machtige oceaan op de rotsen beukt. De golven spatten metershoog uiteen en de zon tovert een kaleidoscoop aan kleuren in de neerdalende waterdruppels. Met een beetje geluk zie je dolfijnen spelen in de branding en in het juiste seizoen zwemmen walvissen pal voor de kust voorbij. Ben je genoeg uitgerust dan zijn er diverse sportieve activiteiten die je kunt doen.

Tsitsikamma National Park

Vanaf het startpunt bij het Storms River Mouth kamp beginnen diverse wandelroutes, die verschillen in zwaarte. Er zijn korte, makkelijke routes, pittige routes en zwaardere, meerdaagse wandelroutes die u kunt lopen. Koop bij het informatiecentrum in het park een map waarop de wandelroutes staan aangegeven. Een leuke en korte wandeling is het pad naar de hangbrug over de monding van de Storms River. Als u na de hangbrug het pad omhoog volgt bereikt u de top van de kliffen, en heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. U kunt de Storms River Mouth trail verder volgen over de klif, of het pad terug lopen naar het beginpunt. Voor de Waterfall trail moet u een paar uur uittrekken. Deze pittige wandeling voert u in westelijke richting langs de kust tot aan een mooie waterval. Het eerste deel van de wandeling is goed begaanbaar, maar het laatste stuk van de route is een geklim en geklauter over rotspartijen. Zorg dus voor goed schoeisel als u de Waterfall trail wilt lopen.

Tsitsikamma Waterfall Trail


Otter Trail

Er zijn verschillende meerdaagse wandelroutes die in het Garden Route National Park kunt lopen, waarvan de Otter trail de bekendste is. De 5-daagse Otter trail wandelroute begint bij het kamp bij Storms River Mouth en eindigt bij Vasselot kamp in Natures Valley. De totale route is 42 kilometer en u overnacht in boshutten onderweg. Het pad kronkelt zich pal langs de kust met de beukende branding aan de ene kant en 200 meter hoge bergwanden aan de andere kant. De Otter trail is goed aangegeven en voert u over rotsen, langs weelderige bossen met verborgen watervallen, door bergstroompjes en boven over dramatische kliffen. Omdat er onderweg geen restaurants aanwezig zijn, zult u al uw eten en drinken zelf mee moeten nemen. U kunt water drinken uit sommige stroompjes (niet allemaal!) en er is water bij de hutten. Bij de hutten is ook brandhout aanwezig wat u kunt gebruiken om de braai aan te maken (het hout kan nat zijn!). Het spreekt voor zich dat u al uw afval ook met u meeneemt en niet in de natuur achterlaat. Als u de Otter trail wilt lopen dan zult u vooraf een reservering moeten maken. Doe dit ruim voor uw geplande datum, aangezien dit een van de meest populaire trektochten van Zuid-Afrika is zijn de beschikbare plaatsen vaak al meer dan een jaar vooraf volgeboekt. Omdat de Otter trail een pittige trektocht is zijn er leeftijdsrestricties; alleen wandelaars tussen de 12 en 65 jaar worden toegelaten.

Otter Trail


Overige activiteiten Tsitsikamma National Park

Naast wandelen kunt u bij het Tsitsikamma National Park ook een aantal watersporten ondernemen. Deze vinden allemaal plaats op de Storms River die uitmondt in het park. Tijdens een 30 minuten durende boottocht op de rivier wordt u meegenomen de kloof in, waar de rotswanden stijl om hoog rijzen. Meer avontuurlijke activiteiten bestaan uit blackwater tubing (het afvaren van de rivier in een grote zwemband), kanoën op de rivier, kajakken en snorkelen of duiken in de monding van de rivier. In de nabije omgeving van het park kunt u ook gaan ziplinen of een bungee jump maken vanaf de Bloukransbrug, die u met een val van 216 meter gegarandeerd een adrenaline kick zal geven!

Storms River Mouth

Wilt u het Tsitsikamma National Park bezoeken tijdens uw reis door Zuid-Afrika, kijk dan eens bij ons aanbod aan individuele reizen. Ook bij onze groepsreis door Zuid-Afrika wordt het Tsitsikamma National Park aangedaan. Neem voor meer informatie of een offerte vrijblijvend contact met ons op.

Wandeltocht Otter Trail