Zuid Afrika Kust Zuid Afrika Kust Zuid Afrika Kust

De Tuinroute in Zuid-Afrika is een schitterende streek in de provincie Westkaap. De Garden Route, zoals het gebied in het Engels wordt genoemd, beslaat de kustlijn vanaf Mosselbaai tot aan de Stormsrivier. De Garden Route in Zuid-Afrika wordt niet alleen bezocht door veel toeristen, het is ook een zeer populaire vakantiebestemming voor de Zuid-Afrikanen zelf. De kust van de Tuinroute is vooral in de zomermaanden een gewilde bestemming. Dat is niet verwonderlijk, gezien de mooie stranden en natuurgebieden die u hier aantreft. Zo kunt u bij Plettenberg Bay een dagje aan het strand combineren met een bezoek aan het Robberg Nature Reserve. In dit kleine reservaat kunt u prachtige wandelingen maken over de rosten en het strand.

Strand bij het Robberg Nature Reserve


Wat is de beste reistijd voor de Tuinroute?

De Garden Route dankt zijn naam niet aan het feit dat er veel tuinen zijn, maar wordt zo genoemd omdat het gebied het hele jaar door mooi groen is. De Garden Route in Zuid-Afrika heeft een mild klimaat en kan dan ook het hele jaar door worden bezocht. Er is dus niet echt een beste reistijd voor de Tuinroute, maar wij raden u wel aan rekening te houden met de schoolvakanties in Zuid-Afrika, wanneer het erg druk kan zijn.

Knysna Heads


Hoeveel dagen moet u doorbrengen in de Garden Route?

De Garden Route heeft een groot aantal bezienswaardigheden. Omdat deze niet al te ver van elkaar vandaan liggen, kunt u makkelijk verschillende uitstapjes maken vanuit een verblijf. Hoeveel dagen u hier moet verblijven hangt af van uw interesses, maar wij raden u aan minimaal 2 dagen door te brengen in het gebied.

Ruige kust bij de Tuinroute


Kan ik op safari gaan in de Tuinroute?

Het is mogelijk om in de Tuinroute bij een game lodge te gaan verblijven, waar wild wordt gehouden op het terrein. Wilt u echter de Big 5 zien dan raden wij u aan om te kiezen voor een bezoek aan een groter wildreservaat, zoals bijvoorbeeld het Addo Elephant National Park of het Kruger Park.

Dassies in de Tuinroute

Indien u een reis bij ons boekt krijgt u voor vertrek tips over leuke activiteiten en attracties in de Tuinroute. Ook bij een groepsreis naar Zuid-Afrika staat een bezoek aan de Tuinroute op het programma.

Tsitsikamma National Park in de Tuinroute