Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Algemene informatie Zuid-Afrika

Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Algemene informatie Zuid-Afrika

Vlag van Zuid-Afrika

Het hedendaagse Zuid-Afrika is ontstaan na de afschaffing van de Apartheid en de vrijlating van Nelson Mandela. De vorming van een nieuwe, jonge republiek is een proces geweest waarbij de wonden uit het verleden moesten worden geheeld. De vlag van Zuid-Afrika is een mooi symbool van de verzoening tussen alle bevolkingsgroepen, die voor Nelson Mandela zo belangrijk was. De vorm van een Y die op zijn kant ligt en waarbij de lijnen in de vlag uiteindelijke samen komen, staat voor de eenwording van de natie. De kleuren geel, zwart en groen zijn de kleuren van het ANC, de partij van Nelson Mandela. Voor velen staan de kleuren zwart en wit voor de bevolkingsgroepen, het groen voor het land, blauw voor de lucht, geel voor het goud en rood voor het bloed dat is vergoten. Maar de kleuren hebben geen officiële betekenis. Wat wel vaststaat dat de vlag van Zuid-Afrika een van de mooiste vlaggen ter wereld is die door iedereen direct wordt herkent.

Kinderen met vlag Zuid-Afrika

Kaart van Zuid-Afrika

Iedereen die de kaart van Zuid-Afrika bekijkt zal beseffen dat Zuid-Afrika een enorm groot land is. Het land is zelfs ongeveer 28 keer groter dan Nederland! Wat verder opvalt als u de kaart van Zuid-Afrika goed bekijkt, zijn de landen Lesotho en Swaziland. Beide staatjes zijn totaal onafhankelijke koninkrijkjes, waarbij Lesotho geheel omsloten wordt door Zuid-Afrika. Swaziland deelt ook een grens met buurland Mozambique. Als u op vakantie naar Zuid-Afrika gaat, raden we u aan ter plekke een goede landkaart van Zuid-Afrika te kopen. Een GPS is een handig hulpmiddel, maar niet onfeilbaar in Zuid-Afrika. Sommige plaatsen worden niet gevonden of de GPS stuurt u over een route die niet goed begaanbaar is. Het ouderwets rondreizen met een map maakt uw vakantie in Zuid-Afrika nét weer even spannender!

Kaart van Zuid Afrika

Ambassade van Zuid-Afrika

Wilt u meer informatie over een vakantie naar Zuid-Afrika, dan kunt u ook altijd contact opnemen van de ambassade van Zuid-Afrika. Op de website van de ambassade vindt u tips over Zuid-Afrika betreffende transport, gezondheid en veiligheid, visum aanvragen, klimaat, geldzaken en andere belangrijke feiten, zoals de data van feestdagen. Zuid-Afrika kent een groot aantal nationale feestdagen, waarbij veel bedrijven, banken en kantoren gesloten zijn. Het is goed om hier rekening mee te houden tijdens het plannen van een vakantie naar Zuid-Afrika. De ambassade van Zuid-Afrika is gevestigd in Den Haag en kan op afspraak worden bezocht van maandag tot vrijdag.

Olifant in natuurpark in Zuid-Afrika

Cultuur Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is niet alleen een erg groot land, maar ook een land met veel verschillende culturen. Zuid-Afrika kent ongeveer dertien bevolkingsgroepen en elf officiële talen, maar gelukkig is Engels de algemene voertaal waar u overal mee terecht kunt. De cultuur van Zuid-Afrika is enorm divers, en komt tot uitdrukking in muziek, dans, handwerk, kleding, tradities, kunst en sport. Er zijn talloze manieren waarop u de cultuur van Zuid-Afrika beter kunt leren kennen. Zo kunnen we een bezoek aan een township aanraden, of aan een van de vele lokale markten. Er zijn verscheidene musea die u kunt bezoeken en die verschillende aspecten van de Zuid-Afrikaanse cultuur benadrukken. In de grote steden kunt u concerten en theatervoorstellingen bijwonen, maar ook gewoon op straat kunt u genieten van optredens van bijvoorbeeld straatmuzikanten.

Zoeloe cultuur in Zuid Afrika

Natuur in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bekend om de prachtige natuur van het land. Nergens anders ter wereld vindt u zoveel afwisseling in natuurschoon; van ruige kusten tot imposante bergketens, van glooiende vruchtbare heuvels tot droge woestijn, van weelderige bossen tot weidse savanne. Maar niet alleen de natuur zal u kunnen bekoren tijdens een vakantie in Zuid-Afrika, ook de dieren spreken tot de verbeelding. Een safari waar u oog in oog komt te staan met de Big 5 – leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard of cheeta – is een onvergetelijke ervaring. Als u Zuid-Afrika in het juiste seizoen bezoekt kunt u niet alleen de Big 5, maar zelfs de Big 6 bekijken. Vanaf juli tot en met oktober is er langs de Zuid-Afrikaanse kust een hele goede kans om walvissen te zien. Daarvoor hoeft men vaak niet eens de zee op, onder andere bij Hermanus komen de dieren zo dichtbij de kust dat men ze vanaf het land heel goed kan zien.

Natuur en wildleven in Zuid Afrika
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.