Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

Een veelgestelde vraag is wat de beste reistijd voor Zuid-Afrika is. Deze vraag is niet zo een-twee-drie te beantwoorden. Het hangt namelijk van een aantal factoren af wat in uw geval de beste reistijd is. Zuid-Afrika is een groot land, waar het klimaat in de verschillende regio’s heel verschillende kan zijn. U kunt Zuid-Afrika het hele jaar door bezoeken, maar misschien is niet ieder seizoen geschikt voor uw reiswensen. Wilt u vooral op safari gaan om veel wild te bekijken, dan zijn de wintermaanden juni, juli, augustus en september een goede reistijd om naar Zuid-Afrika te gaan. Dit is de droge periode, waardoor er minder begroeiing is en minder water, zodat de dieren beter te zien zijn en naar drinkplaatsen komen om te drinken. In deze maanden kunt u langs de kust van Zuid-Afrika bij de Tuinroute ook walvissen spotten! Wilt u een bezoek aan Zuid-Afrika combineren met een strandvakantie, dan zijn de zomermaanden december, januari en februari ideaal. Het nadeel is dan wel dat dit ook de periode is dat veel Zuid-Afrikanen zelf hun zomervakantie vieren, en het dan erg druk en vol kan zijn én erg warm. Voor een actieve vakantie in Zuid-Afrika is de beste reistijd het voor- en najaar. De temperaturen zijn dan aangenaam en het is minder druk dan in de zomermaanden.

Herfst in Zuid-Afrika

Reisadvies Zuid-Afrika

Hoewel er natuurlijk ook in Zuid-Afrika criminaliteit voorkomt, is het een land waar men gerust zelf kan rondreizen. Een goed reisadvies voor Zuid-Afrika is daarbij wel belangrijk. Voor vertrek kunt u altijd het reisadvies Zuid-Afrika op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lezen. Daar is up-to-date informatie te vinden over de situatie in Zuid-Afrika en worden allerlei algemene tips gegevens. Er bestaat ook een 24/7 BZ reis app die u kunt downloaden op uw telefoon, zodat u onderweg altijd het laatste reisadvies voor Zuid-Afrika bij de hand hebt. Als u uw gegevens achterlaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, ontvangt u een email bij wijzigingen in het reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Ook bent u dan beter vindbaar in geval van nood. Het beste advies is altijd dat u uw gezond verstand moet gebruiken, risico’s niet op moet zoeken en alert moet blijven. Natuurlijk moet u zich houden aan de lokale wetten en regels. Als u uw reis goed voorbereid kunt u met een gerust hart op vakantie naar Zuid-Afrika.

Tijdsverschil Zuid-Afrika

Er is geen tijdsverschil in Zuid-Afrika met Nederland, wel ligt het land op het zuidelijk halfrond. Alleen als bij ons de wintertijd ingaat, is er een tijdsverschil met Zuid-Afrika van één uur. Omdat het land zo verschrikkelijk groot is, heeft dat wel als gevolg dat er een verschil is in het tijdstip hoe laat de zon aan de ene kant van het land en aan de andere kant ondergaat. Natuurlijk zijn er ook qua klimaat grote verschillen tussen de regio’s in Zuid-Afrika. Het grote voordeel van het feit dat er geen tijdsverschil is met Zuid-Afrika, is dat men geen last heeft van een jetlag na aankomst.

Bloeiende agapanthus in Zuid Afrika

Vliegtijd Zuid-Afrika

Er zijn veel maatschappijen die vliegen op Zuid-Afrika. De vliegtijd naar Zuid-Afrika hangt daarom af van de maatschappij waarmee u vliegt en of u een overstap heeft. KLM vliegt rechtstreeks naar Zuid-Afrika en de vliegtijd vanaf Amsterdam naar Kaapstad is ongeveer 11½ uur en vanaf Amsterdam naar Johannesburg ongeveer 11 uur. Vluchten met een overstap in Europa zijn soms beter geprijsd, maar het nadeel is wel dat de totale vliegtijd naar Zuid-Afrika daardoor langer is. Wij adviseren u graag over de beste mogelijkheden voor uw vluchten naar Zuid-Afrika.

Vliegtijd naar Zuid Afrika
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.