Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Reistips Zuid-Afrika

Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Reistips Zuid-Afrika

Vluchten en reisdocumenten voor Zuid-Afrika

Alle Nederlanders hebben een paspoort nodig indien men naar het buitenland reist; dit geldt ook voor pasgeboren baby’s. Uw paspoort dient nog 1 maand geldig te zijn na uw terugkeerdatum. Er dienen twee naast elkaar gelegen ongebruikte bladzijden in uw paspoort te zijn.

Valuta van Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Rand heeft dezelfde munteenheden als de Euro. Een creditcard is een ‘must’ tijdens een reis in Zuid-Afrika.

Tijdsverschillen met Zuid-Afrika

Europese winter: + 1 uur
Europese zomer: 0 uur

Malaria en uw gezondheid in Zuid-Afrika

Het beste advies kunt u krijgen bij het LCR Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en de Travel Clinic van het Havenziekenhuis Rotterdam. Websites: www.lcr.nl en www.travelclinic.com. Malariagebieden in Zuid-Afrika zijn het uiterste noorden van het land, het Kruger Park en omgeving, Swaziland en de noordelijke kuststreken van de provincie KwaZulu Natal.

Veiligheid tijdens uw reis in Zuid-Afrika

Criminaliteit komt overal ter wereld voor en dus ook in Zuid-Afrika. Loop niet met uw rijkdommen, zoals opvallende sieraden en dure fotocamera, te koop. Draag uw geld en bankpassen zo dicht mogelijk op uw lichaam.
Ga niet ‘s nachts rijden. Gebruik in grote steden liefst een taxibedrijf dat wordt aanbevolen door uw verblijf.

Auto en verkeer tijdens een rondreis door Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika rijdt men aan de linkerkant van de weg. We adviseren u een internationale rijbewijs te regelen, u kunt dit verkrijgen bij ieder ANWB-kantoor. Wees extra alert op de wegen. Pas alstublieft uw snelheid aan ten opzichte van de weg waarop u rijdt.

Communicatie in Zuid-Afrika

U gaat op reis in Zuid-Afrika. Toegang tot het internet en mobiele bereikbaarheid zijn niet vanzelfsprekend. Hoe verder weg van grote centra, hoe minder u hiervan moet verwachten.

Kleding voor uw reis in Zuid-Afrika

In de wintermaanden – juni, juli en augustus – kunnen koude fronten over het land trekken. In deze periode kan de temperatuur ’s nachts tot onder het vriespunt dalen. Zorg ook voor warme kleding in deze periode, zeker als u op safari gaat in een open voertuig. In de zomermaanden december, januari, februari zijn dagtemperaturen van 30° en meer heel normaal, katoenen kleding draagt in deze periode het prettigst.

Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.