Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Weer en klimaat in Zuid-Afrika

Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Weer en klimaat in Zuid-Afrika

Klimaat Zuid-Afrika

Het klimaat van Zuid-Afrika is heerlijk en u kunt het land dan ook het hele jaar door bezoeken. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond is gelegen, zijn de jaargetijden wel precies omgedraaid. Zo is het winter in Zuid-Afrika in juni, juli en augustus en valt de zomer in december, januari en oktober. Door het mildere klimaat in Zuid-Afrika zijn de winters er echter niet te vergelijken met onze winters.

Bloemen in de lente in Zuid-Afrika

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

Over het algemeen is het weer in Zuid-Afrika het hele jaar door prima om te reizen. Toch zijn er wel regionale verschillen en de beste reistijd kan dan ook per gebied verschillen. Afhankelijk van uw doel en je wensen, kunt u bij het uitstippelen van uw route en kiezen van uw reistijd rekening houden met de weersverwachting onderweg.

Zomer in Zuid-Afrika

In het noordoostelijk deel van Zuid-Afrika is het weer in de zomermaand januari en februari over het algemeen erg warm. Zo kunnen de temperaturen in het Kruger Park in deze maanden oplopen tot tegen de 40 graden of zelfs daarboven. In de omgeving van Johannesburg kunnen er op warme dagen in de middag fikse onweersbuien ontstaan die vaak gepaard gaan met hagel en onweer. Gelukkig zijn deze buien vaak maar van korte duur, hoewel soms erg hevig. In het zuidwesten van Zuid-Afrika wordt het klimaat beïnvloed door de Atlantische en Indische oceanen. Dat betekent dat het in de Westkaap en met name bij Kaapstad in de maanden november tot en met februari soms héél erg hard kan waaien.

Zomer in Durban

Winter in Zuid-Afrika

In de wintermaanden juni, juli en augustus trekken regelmatig koude fronten vanuit het westen over het land, die afkomstig zijn van de Zuidpool. Bezoek je Kaapstad en omgeving in deze tijd, houd dan het weerbericht in de gaten als je op pad gaat, en zorg dat je regenkleding bij de hand hebt. Ook hier geldt weer dat depressies nooit lang duren en het weer na een dag of twee snel weer opknapt. Aan de kust ten noorden van Durban tot aan St. Lucia zorgt het warme water van de Indische oceaan ervoor dat de temperaturen het hele jaar door aangenaam zijn, ook in de winter. Als u tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika ook een paar dagen aan het strand door wilt brengen, dan is deze regio daar zeer geschikt voor.

Sneeuw in de winter in Zuid Afrika

Een reistijd waarin gewoonlijk het weer in heel Zuid-Afrika stabiel is, zijn de maanden maart, april en mei. Het is dan herfst en niet meer zo warm als in de zomermaanden, terwijl het in de Westkaap vaak heel stabiel weer is zonder al te veel wind en regen.

Wij adviseren u graag over het weer en klimaat in Zuid-Afrika zodat u kunt beslissen welke reistijd en het beste bij uw plannen past.

Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.