Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

De verborgen juweeltjes
van Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

De verborgen juweeltjes van Zuid-Afrika

De verborgen juweeltjes van Zuid-Afrika, 27 augustus 2013

Zuid-Afrika is een populaire reisbestemming en staat bekend om onder andere de Big Five, Kaapstad, prachtige nationale parken en de verschillende culturen. Wie Zuid-Afrika al eens heeft bezocht, praat graag mee over de prachtige stranden, vriendelijke mensen en het lekkere eten.

Maar Afrika heeft zoveel meer te bieden. Wij als Zuid-Afrika specialist nemen u graag mee op ontdekkingstocht naar wat minder bekende, maar zeker niet minder mooie plaatsen in dit land.

Baviaanskloof

De Baviaanskloof ligt ten noorden van de bekende Garden Route. Dit stukje Zuid-Afrika is nog tamelijk onbekend en omvat een ongeëvenaard natuurgebied in de Gamtoos vallei. Dit verborgen juweeltje zal voor u verborgen blijven zonder kennis van dit gebied en een 4×4 voertuig. Wij kunnen u die unieke ervaring bieden en deze ongerepte natuur laten ontdekken.

Baviaanskloof in Zuid Afrika

Wilde Kust

De Wilde Kust is de streek waar Nelson Mandela is opgegroeid en nu weer woont. Dit ongerepte gebied is nog vrij van massatoerisme. Het is zelfs voor veel Zuid-Afrikanen de mooiste plek om te bezoeken. De naam ‘Wilde Kust’ zegt het al: het is geen gebied met boulevards en gezellige strandtentjes, maar wel één van de mooiste plaatsen langs de kust.

Karoo

In Khoisan betekent Karoo ‘onzekerheid’. Deze onzekerheid ziet u terug in de grote temperatuursverschillen en de moeilijke leefomgeving. De streek is een semiwoestijn wat inhoudt dat het er erg droog en warm is, totdat er een beetje regen valt. Dit betekent letterlijk dat het gebied er als herboren uitziet met prachtige bloemenvelden en veel groen. Daarnaast is de Karoo ook bekend vanwege de vele fossielen die er ooit gevonden zijn. Plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, zijn Springbok en Oudtshoorn.

Landschap in de Karoo een verborgen juweeltje van Zuid-Afrika

Elephant Coast

Eén van de ecologisch meest bijzondere gebieden is de Elephant Coast, ten zuiden van Mozambique. Ga mee op ontdekkingstocht in dit gebied waar zeeschildpadden jaar in jaar uit zorgen voor hun nageslacht. Niet alleen het gebied, maar ook de accommodaties zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Letterlijk in the middle of nowhere en zelfs zonder stroom. Maar natuurlijk behoort een luxe lodge ook tot de mogelijkheden. De Elephant Coast is uitstekend te combineren met de rest van uw indivudele Zuid-Afrika reis.

Kgalagadi Transfrontier National Park

De Kalahari is een savannah landschap van ongeveer 900.000 km2 welke niet alleen gelegen is in Zuid-Afrika, maar ook in Botswana en Namibië. Ondanks het vele zand is het echter geen woestijn, maar juist een waar paradijs voor de wildliefhebbers. Wat u niet mag overslaan? Het Kgalagadi Transfrontier National Park en Augrabies Falls.

Secretarisvogel in de Kgalagadi
Afrikaanse wilde kat in de Kgalagadi verborgen tussen bladeren
Schildpadden in de Kgalagadi
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.