Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Familiereizen naar Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Familiereizen naar Afrika

Met je gezin een droomreis maken naar Afrika, is een wens van veel families. Maar al gauw rijzen er vragen op. Is een vakantie naar Afrika wel mogelijk met kinderen? Welke risico’s zijn er, en welke bestemmingen zijn geschikt voor kinderen? In deze blog geven wij tips voor familiereizen naar Afrika, zodat een vakantie met kinderen een groot succes wordt.

Welke bestemming in Afrika is geschikt voor een vakantie met kinderen?

KeniaTanzania, NamibiëBotswana, er zijn veel verschillende bestemmingen waaruit je kunt kiezen als je het Afrikaanse continent wilt bezoeken. Eigenlijk kun je al deze landen wel bezoeken met kinderen, maar het is de vraag of al deze landen wel passen bij je gezin. Je keuze hangt af van de leeftijd en interesses van jezelf en de kinderen, je budget, reisduur en periode. Bij vakanties in Afrika zijn safari ’s vaak een belangrijk onderdeel van de reis. Wild laat zich echter niet áltijd makkelijk zien, en geduld is dan een schone zaak. Voor kinderen kan het een hele opgave zijn om dagen lang op safari te gaan. Overweeg daarom een bestemming waar het naast het maken van safari’s ook mogelijk is om andere activiteiten te ondernemen. Een land dat zéér geschikt is voor reizen met kinderen is Zuid-Afrika!

Bezoek aan grotten in Zuid Afrika 1
Bezoek aan meerkat familie tijdens reis naar Zuid Afrika

Wat zijn de voordelen van een vakantie in Zuid-Afrika met kinderen?

Zuid-Afrika is een heel divers land, met zeer gevarieerde landschappen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Namibië, dat voor een groot deel uit woestijn bestaat, vind je er o.a. bergen, stranden, savanne, bossen, heuvellandschappen en (semi-)woestijnen. Daarnaast zijn er levendige steden en interessante culturen. Je kunt in Zuid-Afrika heel makkelijk met je gezin in een huurauto rondreizen en dus zelf het tempo van de reis bepalen. De infrastructuur is goed en er is een ruime keuze uit accommodaties onderweg. Een individuele reis naar Zuid-Afrika biedt volop afwisseling en kan bestaan uit een mix van natuur, cultuur, ontspanning en sportieve activiteiten.

Hoeveel tijd moet je uittrekken voor een rondreis door Zuid-Afrika met kinderen?

De meeste kinderen houden er niet van om urenlang in een auto te zitten. Plan je reis door Zuid-Afrika dan ook zo dat de afstanden niet al te lang zijn. Je kunt ook gebruik maken van binnenlandse vluchten om verschillende delen van het land met elkaar te combineren. Heb je maar 2 weken vakantie, dan raden we je aan om je te beperken tot één gedeelte van het land en dat in een rustig tempo te bekijken. Om een goede indruk van het land te krijgen moet je minimaal 3 weken voor je reis uittrekken.

Kinderen tijdens safari in Afrika
Kinderen met dieren op een boerderij in Zuid Afrika

Is het wel veilig om kinderen mee te nemen op safari in Zuid-Afrika?

Kinderen in Nederland komen meestal niet veel in contact met de natuur of met wild. Een safari waar je de Big 5 kunt zien is zeker voor kinderen een overweldigende ervaring die hen altijd zal bijblijven. Je kunt in Zuid-Afrika in de nationale parken zelf rondrijden in je huurauto, ook met kinderen. Let wel op de gedragsregels die je hierbij in acht moet nemen. Houd afstand tot de dieren en stap NIET uit de auto, ook al is er geen dier in de verste verte te bekennen. Ook raampjes moeten dicht blijven als er wild in de buurt is. In de nationale parken slaap je in kampen waar een hek omheen staat. Je kunt echter ook kiezen voor een verblijf bij een privé wildpark waar je met je kinderen op safari kunt gaan in een open voertuig. Kinderen onder de 6 jaar worden over het algemeen niet toegelaten op zo’n safari. Ook hier gelden gedragsregels en het is zaak dat de kinderen goed luisteren en niet onvoorspelbaar gedrag vertonen. Bij deze reservaten kan het wild vaak door de kampen lopen. Zolang je ’s nachts niet in het donker buiten gaat lopen is dit helemaal niet gevaarlijk, wilde dieren kunnen niet zomaar een kamer binnenkomen. Er zijn reservaten met familiekamers waar je kinderen bij je op de kamer kunnen slapen, of waar kamers met een tussendeur geboekt kunnen worden. Zuid-Afrika heeft een aantal reservaten in malaria vrije gebieden, dus als je geen malaria medicatie wilt slikken dan kun je kiezen voor een van deze parken.

Kind bij sporen van dieren in Zuid Afrika

Zijn er in Zuid-Afrika accommodaties die geschikt zijn voor kinderen?

De meeste accommodaties in Zuid-Afrika zullen kinderen toelaten, en er is een ruime keuze uit verblijven die voorzieningen hebben voor kinderen. Jonge kinderen kunnen vaak bij de ouders op de kamers verblijven, of je kunt kiezen voor een appartement. Wat heel leuk is voor kinderen is het overnachten op een boerderij waar bijvoorbeeld schapen, paarden of struisvogels worden gefokt. Bij sommige verblijven kunnen ze zelfs een handje meehelpen met de verzorging van de dieren. Wel raden we aan te kiezen voor goede verblijven en zéér goedkope accommodaties te mijden. Soms is een iets grotere accommodatie aan te bevelen boven een kleinschalig verblijf. Zo zijn er resorts waar allerlei faciliteiten zijn zoals bijvoorbeeld een speeltuin of trampolines, en waar veel andere kinderen zijn waarmee je kinderen kunnen spelen. Er zijn zelfs verblijven die een oppas service aanbieden, zodat je ook een keer met een gerust hart samen met je partner kunt dineren of zelfs op pad kunt gaan.

Kinderen op waterglijbaan
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.