Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Groepsreis door Botswana en Zimbabwe in 2022

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Groepsreis door Botswana en Zimbabwe in 2022

Reisverslag van een groepsreis door Botswana en Zimbabwe in 2022

Tijdens deze safarireis door Botswana en Zimbabwe maken we een traditionele mokoro-excursie in de Okavango delta, zien we wilde dieren tijdens meerdere game drives in nationale parken, en bezoeken we de Victoriawatervallen. De reis, geboekt bij het Nederlandse reisbureau Sable Tours, wordt uitgevoerd door Jenman African Safaris. Het gezelschap bestaat uit 9 toeristen, een chauffeur en een gids. De meeste dieren zijn vroeg in de ochtend actief, wanneer het nog koel is, of later in de middag, wanneer het wat is afgekoeld. Op het heetst van de dag zoeken zij beschutting tussen de struiken of onder de bomen. We zijn daarom dikwijls vroeg op voor de game drives, één keer al om half vijf.

Dag 1. We vliegen via Parijs naar Johannesburg, waar we de volgende dag zullen arriveren.

Dag 2. We vliegen van Johannesburg naar Maun, de toerismehoofdstad van Botswana. Na aankomst rijden we naar Thamalakane River Lodge, ca 20 km buiten Maun. We zullen hier één nacht verblijven.

Dag 3. We rijden via Maun naar Nguma Island Lodge – de laatste kilometers met een oude legertruck door rul zand – aan de westkant van de Okavangodelta (ca 320 km). We zullen hier twee nachten verblijven. Aan het einde van de middag maken wij een sunset cruise door de delta. De rivier Okavango in het noordwesten van Botswana, mondt uit in een grote binnenlandse delta, die doodloopt in de Kalahariwoestijn. In de delta leven nijlpaarden, krokodillen, olifanten en veel vogels.

Dag 4. We verkennen de delta in mokoros (traditionele kano’s), varen langs het hoge riet en maken een wandeling met een gids over een eiland.

Dag 5. We rijden terug naar Maun (300 km) voor een lunch en daarna met een open 4×4 naar Mogotlho Safari Lodge (120 km) in de Moremi Game Reserve. We zullen hier twee nachten verblijven. De Moremi Game Reserve behoort tot de Okavango Delta. Omdat Moremi omsloten wordt door andere beschermde natuurgebieden, leeft het wild in een ideale omgeving.

Dag 6. We doen twee game drives in een open 4×4 op het eigen terrein van het resort.

Dag 7. We doen een game drive in de Moremi Game Reserve die vrijwel de hele dag duurt. ’s Avonds rijden we een night drive op het eigen terrein.

Dag 8. We rijden terug naar Maun in de open 4×4 (120 km). Daarna rijden we naar Nata Lodge in Nata (300 km). We zullen hier één nacht verblijven. ’s Avonds bezoeken we het Nata Bird Sanctuary, waar 165 vogelsoorten te vinden zijn, en kijken bij zonsondergang uit over het water met een groot aantal flamingo’s. In het hart van Botswana liggen de zoutpannen Makgadikgadi en Nxai, uitgestrekte vlaktes die in de hete droge periode kurkdroog staan. Vanaf de eerste zomerregens barst het leven in de zoutpannen los en trekt het duizenden dieren aan. Het stadje Nata ligt op de kruising tussen de weg van Maun naar Kasane en Francistown. Het bevindt zich in een prachtig uitgestrekt landschap.

Dag 9. We rijden van Nata naar Chobe Safari Lodge in Kasane (320 km). We zullen hier twee nachten verblijven. Het Chobe National Park is een groot wildreservaat. Aan de noordkant stroomt de Chobe. Deze rivier vloeit bij het stadje Kasane samen met de Zambezi, richting Victoria Falls. Het park is vooral bekend om de grote kuddes olifanten. Een geliefde drinkplaats is de Chobe, zeker in drogere tijden. Excursies in het Chobe National Park zijn dikwijls bootsafari’s waarmee de drinkende olifanten bekeken worden. Hier grenzen Zimbabwe, Zambia, Namibië en Botswana aan elkaar.

Dag 10. We doen een game drive in het Chobe National Park.

Dag 11. We rijden van Kasane via Victoria Falls naar Robins Camp in het Hwange National Park in Zimbabwe (195 km). Het duurt anderhalf uur om bij de grens tegen betaling van US$ 30 per persoon de visa in orde te maken. We zullen hier drie nachten verblijven. Het Hwange National Park is het grootste wildpark van Zimbabwe. Vrijwel alle diersoorten van zuidelijk Afrika komen voor in Hwange; de big five – buffel, olifant, neushoorn, luipaard en leeuw – en ook cheeta’s, giraffes, zebra’s en wilde honden. Hwange is tevens rijk aan vogelsoorten.

Dag 12. We nemen deel aan een game drive in het Hwange National Park, die vrijwel de hele dag duurt.

Dag 13. We rijden in de morgen een game drive in het Hwange National Park.

Dag 14. We rijden naar Shearwaters Explorers Village in Victoria Falls (110 km) naar. We zullen hier twee nachten verblijven. Dr. David Livingstone was de eerste Europeaan die de watervallen zag, nadat inheemse Afrikanen hem erop attent hadden gemaakt. Hij noemde de watervallen naar de toenmalige koningin van het Verenigd Koninkrijk. De lokale bevolking noemt deze watervallen de Mosi-oa-Tunya, ‘de rook die dondert’. De watervallen zijn ruim 1700 meter breed, en het water stort vanaf een hoogte tussen de 90 en 107 meter de rivier de Zambezi in.

Dag 15. We wandelen in de morgen met een gids langs Victoria Falls. Later in de middag nemen we deel aan een sunset cruise over de Zambezi.

Dag 16. De reis is bijna afgelopen. We vliegen van Victoria Falls naar Johannesburg en later op de avond van Johannesburg naar Amsterdam, waar we de volgende dag zullen arriveren.

We hebben een heel fijne reis achter de rug waarbij wij veel hebben gezien van Botswana en Zimbabwe, het landschap en de prachtige dieren. De accommodaties, het eten, de game drives en de cruises waren over het algemeen zeer goed, de chauffeur en de gids van Jenman uitstekend. We zijn breed geïnformeerd over de landen, hun geschiedenis, de bevolking etc. en natuurlijk over de dieren die we zagen. De gids gaf iedereen veel aandacht en hield de sfeer er goed in. Kortom, een reis om nooit te vergeten.

Maya en Hans

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.