Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Ik ga op reis en neem mee ...

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Ik ga op reis en neem mee ...

Een reis naar Afrika is toch even iets anders dan een weekend weg naar de Ardennen of de Veluwe. Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt ervoor dat je ter plekke een onbezorgde vakantie hebt. Hieronder vind je een paar tips over hoe je je koffer kunt pakken en wat je allemaal mee moet nemen voor een vakantie in Zuid-Afrika of omringende landen.

1. Wat moet je inpakken voor een reis naar Afrika?

Het allerbelangrijkste dat je in moet pakken is: geduld en een goed humeur. Realiseer je dat je naar Afrika op vakantie gaat, waar dingen soms niet zo goed geregeld zijn als in Europa en waar het tempo van mensen ook nét even wat lager ligt. Maak je niet druk en neem kleine ongemakken onderweg voor lief, dan is je vakantie altijd geslaagd. Oftewel, zoals men in Zuid-Afrika zeg: “Alles sal reg kom.”

2. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een vakantie naar Afrika?

Controleer voor je vertrekt altijd of je al de reisdocumenten bij je hebt die noodzakelijk zijn. Het is verstandig om belangrijke papieren zoals je paspoort, rijbewijs en vliegticket vooraf te scannen en mee te nemen op bijv. een USB-stick. In geval van diefstal of verlies heb je al je gegevens dan nog bij de hand.

3. Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag je 20 kg bagage meenemen. Maar alles wat je meeneemt moet je zelf sjouwen, dus pak je koffer zorgvuldig in. Bij veel accommodaties bestaat de mogelijkheid om kleding voor een luttel bedrag te laten wassen, waardoor je ook wat minder mee kan nemen. Ben je toch wat vergeten, dan kun je altijd ter plekke nog gaan winkelen.

4. Wat voor kleding is geschikt voor reizen in Afrika?

Neem vooral kleding en schoeisel mee dat lekker zit en draagt. Katoenen kleding is in Afrika altijd heel prettig, maar houd er ook rekening mee dat het in de wintermaanden ook in Afrika koud kan zijn. Nachttemperaturen van onder het vriespunt zijn in woestijngebieden niet ongewoon!

5. Kan ik grote koffers meenemen naar Afrika?

Als je naast je interncontinentale vlucht ook nog een binnenlandse vlucht hebt, kan het zijn dat daar andere bagagerestricties gelden. Informeer daar naar bij je touroperator voor je vertrek. Als je met een chartervlucht naar accommodaties ín de Okavango Delta in Botswana vliegt mag je géén harde koffers meenemen, maar alleen zachte tassen zonder wieltjes.

6. Welke maatregelen moet ik nemen voor mijn medicatie?

Indien je medicatie gebruikt is het verstandig om bij je huisarts of apotheek een in het Engels opgesteld lijstje op te vragen van je medicijnen. Mocht je op je vakantiebestemming (andere) medicijnen nodig hebben, dan kun je bespreken wat je nodig hebt met de arts of apotheker ter plekke.

7. Maak vooraf een lijstje van alles dat je mee wilt en moet nemen.

Heel handig is hierbij de website www.meenemen.nl, waar je je persoonlijke paklijst kunt samenstellen.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.