Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Safari reis in Zuid-Afrika en Botswana

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Safari reis in Zuid-Afrika en Botswana

Dit is onze derde reis georganiseerd door Sable tours.

Gevlogen vanaf Amsterdam naar Johannesburg en overnacht in het City Lodge hotel op de luchthaven omdat we de volgende morgen vroeg weer een vlucht hadden naar Port Elizabeth. Prima hotel omdat je zo in de vertrekhal van de luchthaven zit.

Na aankomst in Port Elizabeth hadden we een transfer naar Shamwari Game Reserve. We verbleven er 2 nachten in Lobengula. Zeer warm welkom, prachtige kamers en heerlijk eten. Game drives met ranger Patrick waren geweldig en we hebben een hoop dieren gezien.

Transfer naar de kust van Port Alfred om een aantal dagen te relaxen. We verbleven in het Oceana Beach and Wildlife Reserve in het privé huis. Het was geweldig, super luxe en alles inclusief ook hier hadden ze 2 keer per dag een game drive. We zijn 2 keer mee geweest met de middag drive en dat was zeer leuk, ze hebben geen big 5 maar wel hele zeldzame dieren. We konden vanaf het huis de giraffen zien en de walvissen zwommen voor de kust. We zijn met de safari jeep naar het strand gereden en hebben daar een heerlijke lunch gekregen, we zijn er in de watten gelegd.

Vlucht terug naar Johannesburg en overnacht in het African Rock hotel. Zeer gezellig en bijzonder hotel op 20 minuten rijden vanaf de luchthaven. De volgende morgen werd onze huurauto gebracht en zijn we naar Madikwe Game Reserve gereden.

We verbleven in Rhulani Safari Lodge en werden verwelkomd met champagne omdat ze weer waren genomineerd voor beste lodge en die ook al eens hadden gewonnen, maar ook de olifanten die bij de waterpoel bij de lodge aan het drinken waren heetten ons welkom. Ook hier waren de game drives erg goed. Elke dag werd het eten ergens anders geserveerd en dat was erg leuk.

Tussenstop in Entabeni omdat de rit naar Botswana anders erg ver was. We verbleven in Ravineside Lodge en zijn weer elke game drive ingestapt, wat een mooie uitzichten heb je hier. We zijn al in veel lodges en hotels geweest in Zuid Afrika maar hier kwamen we een hoop Hollanders tegen wat ook op zijn tijd wel gezellig is.

Eindelijk naar Botswana waar we hoge verwachtingen van hadden. We verbleven in Mashatu Main camp en werden bij de grens opgehaald door onze ranger, onze auto bleef bij de douane staan. Het was een schok om te zien hoe droog het landschap was, ze hadden de laatste regen in april gehad en de rivier stond helemaal droog en de beesten die gras nodig hadden waren weggetrokken. Maar toen we aankwamen bij de lodge waren we dat snel vergeten, heerlijke kamers en een net nieuw geopend zwembad om te verkoelen (40 graden was het zeker wel). De game drives waren geweldig en aan het dorre landschap wen je snel, we hebben hier veel luipaarden, cheeta’s, leeuwen, olifanten en hyena’s gezien.

Dit was het einde van onze reis en hebben weer genoten wat Pieter en Marcella voor ons hadden uitgekozen, onze dank daarvoor. We hebben Zuid Afrika in ons hart gesloten en gaan zeker nog eens terug.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.