Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Safari reis met bezoek aan
Kruger Park in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Safari reis met bezoek aan Kruger Park in Zuid-Afrika

Reisverslag safari reis met bezoek aan Kruger Park in Zuid-Afrika

In januari dit jaar waren Marcella en Pieter bij ons thuis geweest om de reis te bespreken. Wat een service!. Vol goede moed meldden wij ons 3 oktober op Schiphol waar men ons meedeelde dat het vliegtuig vertraging had: elektrische storing. De vertraging duurde 6, 5 uur. Vanaf Schiphol Sable Tours gebeld. Onze aansluiting in Johannesburg liep mis en ook de contactpersoon aldaar zou voor niets op ons wachten. Marcella loste dit adequaat op zodat de contactpersoon om 03.30 ’s nachts op het vliegtuig stond om ons te verwelkomen en we direct beschikten over de auto. Heel goed geregeld.

We kwamen zo eerder dan verwacht in het eerste kamp aan: Thorny Bush, en konden direct mee op de 1e gamedrive. Fantastisch. Perfecte ontvangst, lieve mensen en een en al service. Dat bleek te gelden voor alle kampen waar we hadden gereserveerd. Topklasse. Begin oktober is de perfecte tijd om wild te zien: begin lente: weinig bladeren aan de bomen, laag gras en droog waardoor de beesten naar de waterplaatsen trekken.

Safari in het Kruger Park in Zuid-Afrika

Na Thorny Bush, echt een aanrader, hebben we zelf zes dagen in het Kruger Park gereden en genoten. Het levensritme omgezet naar opstaan om 04.30 en slapen om 20.30. Zo snel mogelijk s-ochtends de kampementen uit om het wild te zien. Vroeg in de ochtend is de grootste kans op katachtige. Big Five gezien?: wel tig keer. Het basiskamp in Rhino Walking Safari was een nieuw hoogtepunt: een “kil” door luipaard meegemaakt. Arme antiloop. Neushoorns aan de waterplaats. Het wandelen was voor de geoefende wandelaar waarbij er veel geleerd wordt over de natuur maar weinig beesten te zien zijn (gevaarlijk). We konden voor ons gelukkig arrangement omzetten van wandelen naar gamedrives in het basiskamp. Naast de Big Five veel meer dieren gezien: jakhalzen, hyena’s, cheeta’s, varanen etc etc. Nachtdrives: genets , bushbaby’s en servals. Daar wij vogelliefhebbers zijn, wilden we ook naar Mkuze. Bekend om de vele vogels. Een eldorado. Door de extreme droogte waren er minder watervogels dan verwacht maar we hebben onder andere 4 ijsvogelsoorten gezien. In totaal 220 vogelsoorten in 3 weken herkend en 15 niet herkende soorten gezien. De gids in Mkuze hield ook rekening met onze vogelwensen. Op de terugweg langs de Drakensbergen geweest om ook wat anders van Zuid- Afrika te zien. Leuk gebied. Niet spectaculair maar wel blauwe kraanvogels gespot. Geschiedkundig voor Zuid-Afrika belangrijk maar dat had onze interesse niet. Bed en breakfat in Johannesburg heel netjes. Van geweld niets gemerkt. Een volgende keer: De Oost Kaap. Dit smaakte naar meer.

Peter en Corry Post

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.