Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Safari vakantie op maat
in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Safari vakantie op maat in Zuid-Afrika

Safari vakantie op maat in Zuid-Afrika in augustus/ september 2011

Voor de derde keer in vier jaar tijd, met dezelfde reisorganisatie op vakantie. Zoiets doe je alleen wanneer je de vorige twee reizen helemaal tevreden was! Dit keer wilden wij graag, op ons gemak, van noord naar zuid door het Kruger Park trekken. Wij genieten ervan om te overnachten in de ”rest-camps”, waar het Sable Tours steeds lukt een “huisje” op een prachtig plekje voor ons te reserveren.

Bijna een jaar van te voren zijn Marcella en Pieter bij ons thuis geweest om onze safari vakantie op maat in Zuid-Afrika te bespreken. Die tijd was nodig omdat wij heel graag een aantal dagen in Lower Sabie wilden verblijven, op een plekje aan de rivier. Omdat deze huisjes erg geliefd zijn moet er zo snel mogelijk, elf maanden van te voren, gereserveerd worden. En het is gelukt!! Ook wilden wij graag Johannesburg en Pretoria beter leren kennen. Met een privé gids hebben wij de voornaamste bezienswaardigheden bezocht, en de uiterst behulpzame gids is zelfs met ons mee gegaan om boodschappen te doen voor de komende drie weken.

Na twee nachtjes in Thatchfoord Lodge ( gunstig gelegen vlakbij de snelweg) vertrokken wij naar de Soutpansbergen. Een afstand van ongeveer 500km. over de snelweg. Ook de Mashovhela Lodge was, gelukkig, gemakkelijk te vinden. Het is een lodge waar gebruik wordt gemaakt van zonne-energie en het water wordt verwarmd door een houtkachel. De lodge ligt in een gebied met veel vogels. Wij zijn absoluut geen vogelaars maar wat hebben wij genoten van de prachtige kleurrijke vogeltjes en de Black Eagles die hun nest vlakbij de lodge hebben. Het gebied van de Venda is bekend om zijn mysterieuze meertjes, watervallen en zelfs een secret forest. Een excursie in dit gebied is zeker de moeite waard, al vonden wij een hele dag van 9.00 tot 17.00 uur rijden, rijden, rijden, een beetje te veel van het goede.

Na drie dagen vertrokken wij naar Punda-Maria, het noordelijkste restcamp van het Kruger Park. Heel bijzonder !! het kamp is klein en oud en heeft de sfeer van hoe het geweest moet zijn toen er nog niet zo veel toeristen waren. Ook Bateleur bushcamp is zeker een bezoek waard. Er zijn daar zeven huisjes. Geen winkel en geen restaurant, maar ieder huisje heeft wel een volledig ingerichte keuken met zelfs een magnetron en natuurlijk een braai voor het terras. Rust, rust en nog eens rust en genieten van al het moois wat er voorbij komt. Onderweg naar onze volgende stop, Letaba, zijn wij heel grote kuddes olifanten tegengekomen. Letaba ligt prachtig en ook daar voor ons een huisje aan de buitenrand met uitzicht over de, nu drooggevallen rivier. Wat een prachtige zonsopgang hebben wij daar gezien!

Een aantal dagen in Tangala kamp in Thornybush Game Reserve is een onvergetelijke ervaring. Het is een kamp zonder elektriciteit en zonder hekken en tijdens ons verblijf kwam er een olifant op bezoek. Iedereen in Tangala doet zijn uiterste best om je te verwennen. Ranger Hendrik en tracker Bennet zijn geweldig en hebben voor ons prachtige safari ritten en een bushwalk verzorgd. Bij thuiskomst stond Louise ons met een drankje op te wachten. De eerste avond waren wij de enige gasten. Toch brandde alle 140 paraffine lampen toen wij van de avond safari terug kwamen. Het was een sprookjesachtige sfeer. Voor ons huisje was de tafel voor twee personen prachtig gedekt. Stel je eens voor….. middenin de donkere Afrikaanse nacht samen heerlijk dineren bij het licht van paraffine lampen!

Terug in het midden- en later het zuidelijke deel van het Kruger Park waren wij weer op ons zelf aangewezen. Eerst naar Talamatie, met vijftien huisjes zonder winkel en restaurant, maar wel met een grote boom achter ons huisje die ´s avonds bevolkt werd door een ontelbaar aantal bavianen. Later naar Lower Sabie, een groot en druk restcamp, met allerlei faciliteiten. Voor ons was er weer een huisje op een prachtige plek. Het leek haast of de olifanten en nijlpaarden in onze voortuin liepen. Overal waar wij kwamen was het verschillend, maar overal hadden wij een prachtig plekje en hebben wij genoten van de omgeving, de planten en dieren,en de vriendelijke mensen om ons heen.

Als afsluiting van onze tijd in het Kruger Park nog drie dagen super de luxe. Jock Safari Lodge. Deze Lodge ligt in het park zelf en dat betekent dat de safari voertuigen, in tegenstelling tot de auto´s in Thornybush, niet off road mogen rijden. Soms is dat wel jammer want de rangers kunnen zo de dieren minder goed volgen. Toch hebben wij ook in Jock de Big Five kunnen zien. Ook hier wordt alles in het werk gesteld om de gasten te verwennen en de rangers doen hun best zo veel mogelijk dieren te vinden en er over te vertellen. Tijdens ons verblijf in Jock kon er niet gewandeld worden. Omdat er rond het kamp een luipaard gezien was dat zich, volgens de kenners, vreemd gedroeg. Er was ook extra bewaking in het kamp en wij werden door bewapende rangers naar ons huisje gebracht. Vooral als het donker was gaf dit alles wel wat spanning en dat was ook te merken aan de staff die voortdurend de hekken goed bewaakten. Voor ons gasten was het voordeel dat wij dat luipaard een aantal keren heel goed en heel dichtbij konden zien.

Marcella en Pieter, ook dit keer hebben wij een heerlijke safari vakantie in het mooie Zuid-Afrika gehad. Heel veel dank voor jullie goede zorgen en wie weet komt er ook nog een vierde keer.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.