Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Uitzending RTL-4

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Uitzending RTL-4

Uitzending RTL-4 over Sable Tours

Er zijn zoveel mooie en leuke accommodaties te vinden in zuidelijk Afrika, dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Daarom hebben wij een paar van onze favoriete verblijven op een rijtje gezet, die wij ook hebben laten zien tijdens ons interview in het programma LifestyleExperience+ van RTL4 op 28 december en 4 januari jl.

Kaapstad – The Last Word Constantia

Dit luxe 5-sterren boutique hotel ligt in het hart van een van de oudste wijnregio’s van Zuid-Afrika, de wijk Constantia. Door de ligging – aan de achterkant van Tafelberg – is dit gedeelte van de Kaap beschermd tegen de straffe winden die Kaapstad kunnen teisteren, hetgeen een verblijf hier zeer aangenaam maakt. De vruchtbare grond was daarnaast een tweede reden voor Simon van der Stel, de 1e gouveneur van de Kaap, om hier in 1685 de Constantia boerderij te stichten. Deze boerderij heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld in enkele van ’s werelds beroemdste wijnboerderijen, zoals Constantia Uitsig, Klein- en Groot Constantia en Buitenverwachting. De mooie, groene omgeving en het uitzicht op Tafelberg zorgen voor een ontspannen en rustige atmosfeer. Toch is het bruisende hart van Kaapstad in slechts 20 minuten goed te bereiken. Het hotel is ook zeer gunstig gelegen voor uitstapjes naar de Wijnlanden rondom Stellenbosch, Hermanus, de Westkust of Kaappunt.

The Last Word Constantia suite

Botswana – Pom Pom Camp

De Okavango delta is het gebied waar de Okavango rivier – een van de grootste rivieren in Afrika – uitloopt in de Kalahari woestijn in plaats van de zee. Dit feit maakt deze delta tot het grootste ‘wetlands’ gebied in Afrika. Het waterrijke gebied trekt een enorm grote variëteit aan dieren aan en u zult hier dan ook ongekende, zo niet de beste, safari’s in Afrika van uw leven kunnen meemaken. Het eilandje Pom Pom ligt in het hart van de Okavango Delta aan het Xudum rivierensysteem. Dit gebied ligt aan de westelijke kant van het Moremi Reservaat en biedt u een sublieme wildervaring in het prachtige en unieke landschap van de Delta. U verblijft in een luxe safaritent, met een gedeeltelijk open en-suite badkamer. De tenten zijn gebouwd in de schaduw van de omringende bomen, zodat u geen last heeft van de warmte, en kijken uit op de lagune. Het hoofdgebouw is opgetrokken uit canvas en heeft een rieten dak. Hier vindt u de lounge, waar u kunt relaxen, de bar, het zwembad, een klein souvenir winkeltje en de boma, waar ’s avonds een gezellig kampvuur brandt. Een verblijf hier is inclusief alle maaltijden, lokale drankjes, game drives (op land én water) en bush walks.

Uitzicht bij Pom Pom Camp in Botswana

Kruger National Park – Sabi Sand Game Reserve – Leopard Hills

Het Sabi Sand Game Reserve is opgericht in 1949 door de toenmalige landeigenaren. De geschiedenis van de oorspronkelijke pioniers gaat echter terug tot 1920, toen zij de eerste jachtgronden vastlegden. Sindsdien zijn deze uitgegroeid tot een conservatie-gebied dat beroemd is vanwege de privé lodges met hoogstaande service en accommodatie. Leopard Hills Private Game Reserve opende haar deuren voor het eerst in 1998. Deze unieke lodge was het geesteskind van de Kruger familie, die nog steeds de eigenaren zijn.

De lodge is gebouwd op een heuvel, en kijkt uit op een natuurlijk watergat. Alle 8 luxe suites, elke met hun eigen veranda en plunge pool, hebben een fantastisch uitzicht op de Afrikaanse bush. De suites zijn ruim en aangenaam. De romantische badkamers hebben een dubbele binnen- én een buitendouche, opnieuw met uitzicht op de omgeving. Fijn linnengoed, donzen dekbedden en kussens, muskietennetten en een airco, zorgen ervoor dat u zelfs in de heetste maanden heerlijk zult slapen. Kleine attenties, zoals badzout, weerberichtjes en gedichtjes, dragen bij aan de intieme, persoonlijke sfeer. Ontspan en relax in uw suite, de lounge, bij het zwembad of op de veranda en laat u tot op het bot verwennen door de uiterst vriendelijke staf. Na een dag van game drives en/of wandelingen kunt u nog even napraten over uw belevenissen met de ranger, voordat u kunt genieten van een tongstrelend diner in de eetkamer of de traditionele ‘boma’.

Kamer bij Leopard Hills in Sabi Sand Game Reserve

Badplaas – Nkomazi privé wildreservaat

Nabij Badplaas, tussen het Kruger Park en Swaziland, ligt een bijzonder wildreservaat. Door een combinatie van hoog liggend grasland en lager gelegen ‘bushveld’ herbergt dit malariavrije reservaat een zeer grote diversiteit aan wild en een hoeveelheid aan verschillende planten die zelfs het Kruger Park overtreft. Het reservaat heeft 4 van de Big 5, alleen buffels ontbreken. De Mahkonjwas bergen die de begrenzing van Swaziland aanduiden zorgen voor een dramatisch landschap, waar enkele van ’s werelds best bewaarde vroegste levensvormen te vinden zijn. Deze oeroude bergrug wordt dan ook wel aangeduid als de ‘Genesis van het Leven’. Op de aangrenzende grasvlaktes zijn zeldzame en bedreigde planten- en diersoorten te vinden. Ook vindt u in dit gebied alleen al meer dan 250 soorten vogels! Uw verblijf bij dit mooie reservaat bestaat uit luxe tenten in de stijl van ‘Out of Africa’. Elke tent heeft een king-size bed, een en-suite badkamer met buitenbad, airco/verwarming en een veranda met plunge-pool. Een houten wandelpad verbindt uw tent met de lounge, waar u de maaltijden worden geserveerd. Bij uw verblijf zijn safaritochten onder begeleiding van ervaren rangers inbegrepen. Maar u kunt ook diverse wandelingen maken, of het wild per mountainbike gaan bekijken! En na een dag vol activiteiten kunt u gebruik maken van de spa faciliteiten.

Tent bij Nkomazi prive wildreservaat

Port Alfred – Oceana Beach and Wildlife Reserve

Oceana is een van de weinige plaatsen in Afrika waar men strand, wildernis en wild in een ervaring kan combineren. Dit prachtige hotel ligt in de duinen aan een 7 kilometer lang privé strand in de malariavrije Oost-Kaap. In het natuurreservaat waar de accommodatie is gevestigd kan men een keur aan wild bewonderen, waaronder de witte neushoorn, imposante buffels, gnoes, zebra’s, de bijzondere zwarte impala én onze favouriet, de zéér bedreigde sabelantiloop. Bovendien trekken in de maanden juni tot en met oktober walvissen langs de kust! Tussen de safari’s door, kan men heerlijk relaxen op het ongerepte strand of zelfs een helikoptervlucht maken over het reservaat. Sportieve reizigers kunnen in de nabije omgeving diverse activiteiten beoefenen, van duiken tot paardrijden of een balletje slaan op een van de golfbanen. De accommodatie is zeer luxueus en bestaat uit een suite in het hoofdgebouw of in een apart chalet met uitzicht over de oceaan. Alle gasten kunnen gebruik maken van de faciliteiten die het hotel biedt, zoals een goed uitgeruste gym, een spa, lounge, bibliotheek, bioscoop, en een heerlijk zwembad. Voor wie een safari wil combineren met een relaxte strandvakantie in Zuid-Afrika is dit een unieke accommodatie!

Oceana Beach and Wildlife Reserve zonsopkomst
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.