Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

World Lion Day

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

World Lion Day

Vandaag, 10 augustus is ‘World Lion Day’, wereld leeuwendag. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor deze fascinerende ‘koning van the jungle’. De bedenkers van deze dag – Big Cat Rescue – willen hiermee de majestueuze jagers van Afrika eren en mensen tegelijkertijd bewust maken van het feit dat leeuwen ernstig worden bedreigd!

In de afgelopen decennia is het aantal leeuwen in alle Afrikaanse landen gestaag gedaald. De grootste oorzaak hiervoor is de mens, die de leefgebieden van de leeuwen steeds verder beperkt en de ecologische balans steeds meer verstoord.

Het goede nieuws is dat er wereldwijd steeds meer besef is voor de problemen van leeuwen en andere grote katachtige. De gruwelijke dood van Cecil the lion zijn de hele wereld over gegaan en riepen overal veel afschuw op. Het slechte nieuws is dat de jacht op leeuwen door trofeeënjagers niet is gestopt, dit soort praktijken is nog steeds big business waar veel geld aan wordt verdiend.

Wij willen onze klanten ook waarschuwen voor activiteiten waarbij een interactie met leeuwen wordt aangeboden tijdens een safari reis naar Afrika. Het is moeilijk na te gaan of de dieren wel goed worden behandeld en of welpjes niet worden verkocht voor de ‘jacht’ als ze volwassen leeuwen zijn.

Leeuwen horen thuis in het wild en daar kun je dan ook het best van ze genieten. Laten we hopen dat dit zo blijft!

Leeuw met prooi in Etosha National Park in Namibie
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.