Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

12-Daagse Kenia zuid safari en strand reis

12 dagen vanaf € 2.027,- p.p.
 • Safari's in het Amboseli en Tsavo West National Park
 • Ontspannen afsluiting aan het strand
 • Vervoer per 4x4 safari landcruiser met privé chauffeur
Cheeta's tijdens safari in Kenia
Masai vrouwen met baby in Kenia 1
Olifanten met Mount Kilimanjaro bij Amboseli National Park in Kenia 1
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

De Kenia zuid safari & strand reis brengt u naar de mooiste nationale parken in het zuiden van Kenia. Uw safari begint in het Amboseli National Park, waar de besneeuwde top van de machtige Mount Kilimanjaro het decor vormt tijdens uw safari in Kenia. Naast dit prachtige park, waar u veel olifanten kunt zien, bezoekt u ook Tsavo West. Het opstuivende zand kleurt de olifanten hier rood! De verschillende parken bieden u een afwisselende reis met een overweldigende hoeveelheid wild. Bamburi Beach, aan de zuidkust van Kenia, staat bekend om zijn witte zandstranden en turquoise warme water – een perfecte setting voor de afsluiting van uw vakantie. De reis is inclusief luchthaven transfers, vervoer per 4×4 Landcruiser met een opklapbaar dak, privé gids, treinreis vanaf Tsavo West naar Mombasa, alle maaltijden tijdens uw safari en entreegelden voor de nationale parken. Uw strandverblijf is inclusief ontbijt en diner.

Giraffen in Tsavo West National Park in Kenia
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 12-daagse Kenia zuid safari en strand reis. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Nairobi, de reis eindigt aan het strand ten noorden van Mombasa. U bezoekt de nationale parken met uw Engelstalige privé gids/chauffeur in een comfortabel 4×4 safari landcruiser met opklapbaar dak, zodat u het wild optimaal kunt bekijken. Vanuit Tsavo West reist u per trein naar Mombasa, waar u opgewacht wordt en een transfer heeft naar uw verblijf aan het strand van Kenia.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa - aankomst Nairobi

Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht naar Nairobi (indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u één dag eerder). Na aankomst heeft u een transfer naar uw eerste verblijf dichtbij de luchthaven.

Verblijf:
Hilton Garden Inn hotel – standaard kamer
Luxe hotel niet ver van de internationale luchthaven

Inclusief:
– Transfer na aankomst
– Logies met ontbijt

Gebouw in Nairobi
Dag 2: Nairobi - Amboseli National Park | afstand ± 240 km | reistijd ± 3,5 uur

Na uw ontbijt maakt u kennis met uw chauffeur voor de komende dagen en heeft u een korte uitleg. De rit naar het Amboseli National Park voert u langs een aantal traditionele Masai dorpjes. Na de lunch maakt u uw eerste safari in het park. Amboseli is beroemd vanwege de grote populatie olifanten, maar u vindt hier ook luipaarden en cheeta’s, giraffes, hyena’s en buffels en natuurlijk nijlpaarden. Het smelt- en regenwater dat van de machtige Kilimanjaro afkomt voedt een drietal moerassen in het park, waar de dieren komen drinken. Rondom de moerassen zult u dan ook gegarandeerd véél wild zien. Uw accommodatie ligt direct bij de ingang van het park.

Verblijf:
Kibo Safari Camp – standaard luxe tent
Authentiek safari kamp met uitzicht op Mount Kilimanjaro

Inclusief:
– Safari in het Amboseli National Park
– Logies met alle maaltijden

Luipard in het Amboseli National Park
Dag 3: Amboseli National Park

U bezoekt vandaag het Amboseli National Park. Vanaf Observation Hill heeft u een mooi overzicht over het park. In het moerasachtige gebied leven o.a. olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden, zebra’s, luipaarden, giraffes en antilopensoorten zoals koedoes. Het park heeft ook een groot aantal vogelsoorten, waaronder pelikanen. Hier heeft u een volle dag om te genieten van een safari in een van de bekendste parken in Kenia met Mount Kilimanjaro op de achtergrond.

Verblijf:
Kibo Safari Camp – standaard luxe tent
Authentiek safari kamp met uitzicht op Mount Kilimanjaro

Inclusief:
– Safari in het Amboseli National Park
– Logies met alle maaltijden

Flamingos bij safari in Amboseli National Park
Dag 4: Amboseli National Park - Tsavo West National Park | afstand ± 120 km | reistijd ± 3 uur

Het is maar een korte rit naar het Tsavo West National Park. Onderweg bezoekt u de Shetani Lava Flow en de Mzima warmtewater bronnen. Het Tsavo West National Park staat bekend als het land van ‘lava, bronnen, menseneters’ en de grote zoogdieren die hier leven. Zo kunt u hier zwarte neushoorns, buffels, olifanten, luipaarden, nijlpaarden en leeuwen bewonderen. Tijdens de aanleg van de spoorlijn tussen Tsavo West en East werden meerdere spoorwegarbeiders gedood door 2 leeuwen; een van de toegangspoorten heet daarom nu ‘Man Eaters Gate’. Onderweg naar uw accommodatie en in de middag na uw lunch heeft u een safari in het park.

Verblijf:
Severin Safari Camp – standaard tent
Charmant tentenkamp zonder omheining in het nationale park

Inclusief:
– Safari in het Tsavo West National Park
– Logies met alle maaltijden

Leeuw in het Tsavo West National Park in Kenia
Dag 5: Tsavo West National Park

Tsavo West National Park heeft een oppervlakte van 9.065 vierkante kilometer en is daarmee het op een na grootste park in Kenia. De hoofdweg van Mombasa naar Nairobi en de spoorweg scheidt het van het aangrenzende Tsavo East National Park. Tsavo West is een prachtige, maar ruige wildernis. Het savanne-ecosysteem bestaat uit open weiden, struiklandschappen, acaciabossen en rotsachtige bergkammen. De ‘Big 5’ is ook hier te vinden; olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden. In het park leven meer dan 50 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten. U heeft een volle dag om het park verder te onderzoeken.

Verblijf:
Severin Safari Camp – standaard tent
Charmant tentenkamp zonder omheining in het nationale park

Inclusief:
– Safari in het Tsavo West National Park
– Logies met alle maaltijden

Landschap in hetTsavo West National Park safari reis
Dag 6 t/m 10: Tsavo West National Park - Bamburi Beach | afstand ± 290 km | reistijd ± 6 uur

Na het ontbijt maakt u een laatste safari in het Tsavo West National Park, voordat u vertrekt richting het Mtito Andei treinstation. De reis per trein naar Mombasa duurt iets meer dan 3 uur. Eenmaal aangekomen in Mombasa heeft u een transfer naar uw verblijf aan de kust bij Bamburi Beach, waar u nog enkele dagen kunt genieten van zon, zee en strand. Een zacht briesje brengt het hele jaar door verkoeling, wat een verblijf aan deze kust zelfs in de warmste maanden zeer aangenaam maakt. Dit is dan ook een ideale plek om helemaal tot rust te komen en al uw beslommeringen even te vergeten. Indien u genoeg bent uitgerust, kunt u ook diverse activiteiten ondernemen, zoals diverse watersporten, duikexcursies of een balletje slaan op de nabij gelegen golfbaan. Severin Sea Lodge verzekert u een heerlijk verblijf bij een van de prachtigste stranden die Kenia te bieden heeft. Deze accommodatie, gebouwd in traditionale Afrikaanse stijl, ligt iets ten noorden van Mombasa dicht bij het beroemde Haller Park. De ronde bungalows, het hoofdgebouw en de 2 zwembaden van Severin Sea Lodge zijn gelegen in een prachtige tuin met palmen.

Verblijf:
Severin Sea Lodge – superior kamer
Aangenaam resort pal aan het strand van Bamburi Beach

Inclusief:
– Safari in Tsavo West National Park
– Treinreis naar Mombasa
– Transfer naar Severin Sea Lodge
– Logies met ontbijt en diner

Vissers aan het strand van Kenia bij safari reis
Dag 11: Vertrek

U vertrekt vandaag weer naar huis na een geweldige reis in Kenia. In de loop van de dag heeft u een transfer naar het vliegveld van Mombasa voor vertrek van uw vlucht terug.

Inclusief:
Luchthaven transfer

Kameel op het strand van Kenia
Dag 12: Aankomst Europa

Wij hopen dat u genoten heeft van uw reis en zien u graag weer terug in Afrika!

Olifantje in het Tsavo West National Park
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 12-daagse Kenia zuid safari en strand reis verblijft u bij prima safari accommodaties bij de nationale parken. Uw luxe tent is ruim, met comfortabele bedden en een eigen badkamer met toilet en douche. De verblijven hebben een fijn zwembad, waar u op het heetst van de dag verkoeling kunt vinden. U eindigt de reis bij een accommodatie pal aan het strand van Bamburi Beach. U verblijft in een superior kamer, voorzien van een aangrenzende badkamer, airco, lounge, TV, kluisje, minibar, thee- en koffiestation en balkon of terras. U kunt ook kiezen voor een upgrade naar een luxere kamer tegen een meerprijs.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 12-daagse Kenia zuid safari en strand reis heeft geen vaste vertrekdata. U kunt op iedere gewenste dag vertrekken. De reis kan ook worden verlengd met extra dagen safari of aan het strand.

Vertrekdata

Iedere gewenste dag
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 12-daagse Kenia zuid safari en strand reis bezoekt u de nationale parken in het zuiden van Kenia, zoals het Amboseli National Park en het Tsavo West National Park. U verblijft bij comfortabele safari kampen, en wordt vervoerd in een 4×4 safari Landcruiser met opklapbaar dak voor optimaal wild kijken. U eindigt de reis aan het strand van Bamburi Beach.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 2.027,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf in Nairobi
 • Alle overnachtingen
 • 10x ontbijt
 • 4x lunch
 • 9x diner
 • Vervoer per aangepast luxe 4x4 safari Lancruiser met opklapbaar dak
 • Begeleiding door een ervaren Engels sprekende privé gids / chauffeur
 • Safari's in het Amboseli National Park
 • Safari's in het Tsavo West National Park
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Water in het safarivoertuig (eigen herbruikbare waterfles meenemen - géén plastic fles)
 • Treinreis tussen Tsavo West en Mombasa
 • Transfer van Mombasa naar Severin Sea Lodge
 • Luchthaventransfer op de dag van vertrek
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten, zoals bezoek aan Masai dorp of ballonvlucht
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten voor Kenia (ong. USD 90,- p.p.)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024, vertrek iedere dag.
– Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht vanuit Europa. Indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u een dag eerder.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 25% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 12-daagse Kenia zuid safari en strand reis niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

12-Daagse Kenia zuid safari en strand reis

12 dagen vanaf € 2.027,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.