Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

15-Daagse rondreis door de Westkaap
van Zuid-Afrika

15 dagen vanaf € 1.659,- p.p.
 • Hoogtepunten van de Westkaap
 • Combineert city-trip met cultuur en natuur
 • Veel zien en beleven in korte tijd
Wijnboerderij in de Wijnlanden van Zuid Afrika 2
Zebra tijdens reis in Zuid Afrika
Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

De Westkaap reis is een individuele rondreis door Zuid-Afrika waarbij u overnacht in comfortabele 4- en 5-sterren accommodaties. Deze self-drive reis is een mengeling van geschiedenis en de verschillende culturen en manieren waarop de mensen in deze regio van Zuid-Afrika met elkaar omgaan, leven en werken. Om uw reis niet te uitputtend te maken, zijn de afstanden die u aflegt tussen uw verblijven makkelijk te overbruggen. Geniet van de culturele bezoeken, de museums, de prachtige architectuur, de levenswijze van de mensen in dit nu zo vredige land, met daar bovenop ook nog de geweldig mooie natuur langs de kust, binnenland en vooral het bijzondere De Hoop natuurreservaat. U bezoekt o.a. Kaapstad, de Wijnlanden, de beroemde Tuinroute, Oudtshoorn en Route 62.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.

Kaapse schiereiland in de avond tijdens Westkaap reis scaled
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 15-daagse rondreis door de Westkaap in Zuid-Afrika. Deze reis begint en eindigt in Kaapstad. Geniet van alles dat deze levendig stad allemaal te bieden heeft en ontdek daarna de natuur, cultuur en geschiedenis van de regio rondom Kaapstad.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Wilt u deze reis in omgekeerde richting maken, dan kan dat natuurlijk ook. Het is ook altijd mogelijk om de route aan te passen of de reis te verlengen met enkele dagen. Neem in dat geval contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel.

Alle items openen
Dag 1 t/m 4: Vertrek Europa - Kaapstad

U vliegt met KLM naar Kaapstad, waar u ’s avonds aankomt. Onze vertegenwoordiger wacht u op bij aankomst en zal u naar uw accommodatie in Kaapstad brengen. Al in de 16de eeuw kwamen de eerste westerlingen naar de baai, waar ze Tafelberg konden bewonderen. Het waren de Portugezen die in de 14e eeuw als eerste rond Afrika zeilden. De lokale bevolking raakte gewend aan de schepen die voorbij kwamen op weg naar het Verre Oosten, maar het duurde tot 1652 voordat de eerste ‘blanke’ kolonisten arriveerden toen Jan van Riebeeck hier een handelspost oprichtte. Maak een verkenningstocht in de stad en de mooie omgeving, inclusief Kaap de Goede Hoop, Tafelberg, Robben Island. U verblijft bij een klein boetiek gastenverblijf in het centrum van de stad.

Verblijf:
Tafelberg Guesthouse – luxe kamer
Luxe kamer bij kleinschalig boetiek gastenverblijf in rustige wijk

Inclusief:
– Transfer naar uw verblijf na aankomst
– Logies met ontbijt

Pinguin bij Boulders Beach in Zuid Afrika
Dag 5: Kaapstad - Wijnlanden: Franschhoek | afstand ± 80 km | reistijd ± 1,5 uur

Ashbourne House Guest House is een zorgvuldig gerestaureerde koloniale retraite in het rustige historische centrum van het pittoreske dorpje Franschhoek. Vanuit hier kunt u zo het gezellige dorpje inlopen of uitstapjes maken in de Wijnlanden. Maak een ritje met de Franschhoek Wine Tram of ga dineren bij een van de bekroonde restaurants in het dorp. In de omgeving kunt u ook prachtige wandelingen maken door de wijngaarden of een fiets huren. Onderweg vanuit Kaapstad kunt u ook het charmante plaatsje Stellenbosch bezoeken. Snuffel daar rond in de beroemde Oom Samie se winkel of bezoek het interessante Motor museum dichtbij Franschhoek.

Verblijf:
Ashbourne Guesthouse – pool suite
Kleinschalig gastenverblijf in het hart van Franschhoek

Inclusief:
Logies met ontbijt

Wijngaarden in de Westkaap in Zuid Afrika
Dag 6 en 7: Wijnlanden - Overberg gebied | afstand ± 220 km | reistijd ± 3,5 uur

Via het Tweewaterskloof stuwmeer bereikt u uw verblijf in de omgeving van de meest zuidelijkste punt van Afrika! De Atlantische en Indische Oceaan ontmoeten elkaar hier.
Er zijn maar weinig andere reservaten die een zo complete buitenbelevenis bieden als het De Hoop natuurreservaat – zee, zandduinen, de vlei, een bloemensensatie van zeldzame fynbosplanten, diverse antilopen en het Potberggebergte. Vogelaars observeren waadvogels aan de oevers van de Vlei, terwijl het Potberg gebergte de thuisbasis is van een kolonie met uitsterven bedreigde Kaapse gieren. Wandelaars en fietsers hebben close-up ontmoetingen met bontebokken, Kaapse bergzebra’s, elanden, bavianen en struisvogels. In de wintermaanden van juni t/m november kunt u vanaf de duinen de walvissen langs de kust voorbij zien zwemmen. Uw verblijf, De Hoop Collection, maakt deel uit van een oude boerderij. Het Fig Tree restaurant op het uitgestrekte terrein serveert heerlijke, lokale gerechten.

Verblijf:
The Hope Nature Reserve – Opstal suite
Complex van charmante cottages met restaurant in natuurreservaat

Inclusief:
Logies met ontbijt

Wandeling langs de kust bij De Hoop Nature Reserve in Zuid Afrika
Dag 8 t/ 10: Overberg gebied - Tuinroute: Knysna | afstand ± 400 km | reistijd ± 5 uur

De naam ‘Tuinroute’ verwijst naar het milde klimaat, waardoor deze streek erg groen is. Zo vindt u hier ook de enige overgebleven oerbossen van Zuid-Afrika. U kunt talloze uitstapjes en excursies maken in de mooie omgeving, waaronder een bezoek aan het Tsitsikamma National Park, dat u beslist niet mag overslaan! Maar de stranden zijn ook uitermate geschikt voor een heerlijk dagje relaxen en wilt u liever wat meer actie, dan kunt u diverse sportieve activiteiten beoefenen. Brenton on the Rocks Guesthouse is uniek gelegen op de kliffen van Brenton-on-Sea, met uitzicht op de prachtige Indische Oceaan. Het Brenton Beach is een van Zuid-Afrika’s blauwe vlag stranden en strekt zich uit tot aan Buffels Bay. U kunt hier een prachtige lange strandwandeling naartoe maken. Bezoek het Brenton Blue Butterfly Reserve, waar u niet alleen vlinders kunt bewonderen, maar waar een verbazingwekkende verscheidenheid aan fynbos ook veel vogels en zoogdieren aantrekt.

Verblijf:
Brenton on the Rocks – superior suite
Kleinschalig, gastvrij verblijf aan het strand

Inclusief:
Logies met ontbijt

Dolfijnen in de Tuinroute in Zuid Afrika
Dag 11 en 12: Tuinroute - Oudtshoorn | afstand ± 170 km | reistijd ± 4 uur

Vandaag rijdt u over de Outeniqua bergen naar Oudtshoorn. De naam Karoo (Afrikaans voor ‘dorstland’) beschrijft dit gebied precies. In de omgeving van Oudtshoorn kunt u talloze bezienswaardigheden bezoeken. Een rondleiding bij een struisvogelboerderij, waarbij u alles kunt leren over het fokken van struisvogels of bezoek aan de Cango grotten, is zeker de moeite waard. De route over de Swartbergpas en door Meiringspoort is adembenemend mooi. De geschiedenis van uw accommodatie in Oudtshoorn gaat terug naar 1902, toen de familie Du Toit in Oudtshoorn neerstreek. Sindsdien heeft de familie het fraaie Victoriaanse landhuis getransformeerd tot wat het vandaag de dag is; een verfijnd guesthouse, struisvogel- en wijnboerderij.

Verblijf:
La Plume Guestfarm – superior suite
Grote luxe kamers bij een werkende struisvogelboerderij

Inclusief:
Logies met ontbijt

Swartberg pas bij Oudtshoorn in Zuid-Afrika
Dag 13 : Oudtshoorn - Route 62 - Tulbagh | afstand ± 280 km | reistijd ± 3,5 uur

Uw route naar uw volgende verblijf voert u over de beroemde Route 62, een van de mooiste routes in de Westkaap. Het pittoreske dorpjes langs Route 62 in de Karoo, met statige Kaap-Hollandse en Victoriaanse huizen en leuke vintage winkeltjes, is een lust voor de oog. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken of een wijnboerderij bezoeken. U reist verder naar het minder bekende Tulbagh. Het dorpje werd verwoest door een aardbeving in 1969 en opnieuw in 1970, waarbij slechts één gebouw overeind bleef. Bezoek de historische Kerkstraat, waar alle gebouwen zijn gerestaureerd. Uw boetiekhotel beschikt over een restaurant, een tapas- en wijnbar en een spa.

Verblijf:
Tulbagh Heritage Boetiek Hotel – standaard kamer
Kleinschalig hotel in het historische stadje

Inclusief:
Logies met ontbijt

Onderweg op Route 62 in Zuid-Afrika
Dag 14: Tulbagh - Kaapstad - vertrek | afstand ± 170 km | reistijd ± 3 uur

Uw heeft vandaag ruim de tijd om terug te rijden naar Kaapstad voor uw terugvlucht vanavond die de volgende dag aankomt.

Jan van genten langs de westkust van Zuid Afrika
Dag 15: Aankomst Europa

We hopen dat u genoten heeft van uw reis door de Westkaap van Zuid-Afrika en misschien nog een ander deel van het land wilt ontdekken.

Blaauwe kraanvogels in de Westkust van Zuid-Afrika
Overnachtingen

Overnachtingen

Bewonder de mooie natuur van de Westkaap van Zuid-Afrika bij deze 15-daagse rondreis. U reist langs de ruige kust met verlaten stranden en via het droge binnenland weer terug naar Kaapstad.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven. Het is altijd mogelijk om de reis naar wens aan te passen en te kiezen voor alternatieve verblijven. Neem hiervoor contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel op maat.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 15-daagse rondreis door de Westkaap in Zuid-Afrika heeft geen vaste vertrekdata. U kunt op iedere gewenste dag vertrekken. De reis kan ook worden verlengd met extra dagen.

Vertrekdata

Iedere gewenste dag
Prijsinformatie

Prijsinformatie

De 15-daagse rondreis door de Westkaap in Zuid-Afrika brengt u vanuit Kaapstad via de Wijnlanden naar het mooie De Hoop Nature Reserve. Via de Tuinroute, Oudtshoorn en Tulbagh reist u weer terug richting Kaapstad.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 1.659,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst en transfer na aankomst in Kaapstad
 • Autohuur - Toyota Corolla handgeschakeld of gelijkwaardig, inclusief tweede bestuurder, volledige verzekering*, onbeperkt aantal kilometers, contractkosten (administratie- en wegsleepkosten in verband met ongeval uitgezonderd), *volgens contractvoorwaarden
 • Alle overnachtingen
 • 13x ontbijt
 • 2x diner
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Hagelschade, administratie- en wegsleepkosten, en enige schade veroorzaakt door onverantwoord rijgedrag
 • Upgrade naar grotere auto mogelijk tegen een meerprijs (bv. Toyota Urban Cruiser € 165,00 p.p.)
 • Benzinekosten, optionele afkoop hagelschade en huur GPS
 • Overige maaltijden, tips en drankjes, entreekosten en optionele activiteiten / excursies
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 

Indien u met meer dan 2 personen of alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m 30 september 2024, vertrek iedere dag.
– Deze reis is gebaseerd op het vluchtschema van KLM.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 25% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 15-daagse rondreis door de Westkaap in Zuid-Afrika niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

15-Daagse rondreis Westkaap Zuid-Afrika

15 dagen vanaf € 1.659,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.