Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

8-Daagse 4 parken safari in Tanzania

8 dagen vanaf € 3.232,- p.p.
 • Bezoek de 4 beroemdste nationale parken van Tanzania
 • Reis met eigen Engelstalige privé chauffeur
 • Verlenging mogelijk aan het strand op Zanzibar
Grote trek van gnoes in de Serengeti
Gnoe in de Serengeti in Tanzania
Luchtballon boven de Serengeti inTanzania
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

De 8-daagse 4 parken safari in Tanzania reis is een rondreis waarbij u in een rustig tempo de mooiste plekjes van Tanzania bezoekt, zoals het Tarangire National Park, Lake Manyara National park, de Serengeti en de Ngorongoro krater. U zult hier een breed scala aan dieren zien en heeft een grote kans om de Big 5 te spotten. Met een beetje geluk komt u tijdens uw safari ook Thomson’s gazelles, wilde honden en Masai giraffen tegen. Uw accommodaties zijn comfortabel; u slaapt vooral in tenten met eigen badkamer midden in de bush. U reist met uw Engels sprekende privé gids/chauffeur per 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak. De reis is inclusief maaltijden, safari’s, mineraal water, retour luchthaven transfers, entreegelden.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.

Zebras in de Ngorongoro krater in Tanzania
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 8-daagse 4 parken safari in Tanzania. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa met een dagvlucht naar Kilimanjaro, waar de reis ook weer eindigt. U kunt deze reis ook verlengen aan het strand op het mooie eiland Zanzibar. In dat geval heeft u aan het einde van de reis een binnenlandse vlucht vanuit Arusha (verlenging mogelijk tegen een meerprijs). U reis met uw Engelstalige privé gids/chauffeur in een comfortabel 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa - aankomst Kilimanjaro

Na aankomst in Tanzania heeft u een transfer naar uw eerste verblijf niet al te ver van de luchthaven. Mount Meru Game Lodge ligt in een prachtige en rustige omgeving, niet ver van Arusha bij de Usa rivier.

Verblijf:
Mount Meru Game Lodge – standaard kamer
Charmant en rustig verblijf, met zorgvuldig onderhouden tuin waar wild rondscharrelt.

Inclusief:
– Transfer na aankomst
– Logies met ontbijt en diner (tenzij u een late aankomst heeft)

Zonsondergang tijdens safari reis inTanzania
Dag 2: Arusha - Tarangire National Park

’s Ochtends na ontbijt begint u uw avontuur met een rit naar het Tarangire National Park. Het park is ongeveer zo groot als Luxemburg en het landschap bestaat uit bush savanne, seizoensgebonden moerassen en gigantische baobab bomen. Het park is waarschijnlijk een van de beste plaatsen in Oost-Afrika om olifanten te zien. Behalve olifanten herbergt het park ook Masai giraffen, verschillende gazellen, buffels, leeuwen, luipaarden, bavianen en meer dan 500 soorten vogels. Na de lunch heeft u een middag vol indrukken tijdens uw safari in het Tarangire national Park. Maramboi Tented Camp biedt eindeloze vergezichten over glooiende gouden graslanden. Een bezoek aan het gebied is essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in de evolutie en de oorsprong van de mensheid en een uitleg van de Rift Valley en het grote geheel van Afrika.

Verblijf:
Maramboi Tented Lodge – standaard tent, compleet met eigen badkamer
Authentiek tentenkamp omgeven door majestueuze palmbomen en mooi zwembad

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari na aankomst in het Tarangire National Park

Gnoes in het Tarangire National Park in Tanzania
Dag 3: Tarangire National Park - Lake Manyara National Park

Vandaag bezoekt u het kleine maar mooie Lake Manyara National Park. Een groot deel van het park wordt in beslag genomen door het alkalische Lake Manyara, waar kolonies flamingo’s en andere watervogels leven. Afgezien van giraffen, nijlpaarden, gnoes en impala’s op de grasvlakten, ziet u hier leeuwen ‘loungen’ in de bomen. Het bos bij het meer is gevuld met lawaaierige troepen blauwapen, terwijl bavianenfamilies rondhangen bij de wegen. Uw verblijf ligt hoog op de rand van de Great Rift Valley en biedt een fantastisch uitzicht.

Verblijf:
Kirurumu Manyara Lodge – standaard tent, compleet met eigen badkamer
Kleinschalig tentenkamp met geweldig uitzicht over de omgeving

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari in het Lake Manyara National Park

Arend bij Lake Manyara tijdens safari in Tanzania
Dag 4: Lake Manyara National Park - Serengeti National Park

Na het ontbijt gaat u verder naar de weelderige hooglanden waar gewassen zoals tarwe, maïs en koffie worden verbouwd. Serengeti betekent “eindeloze vlaktes” in de taal van de Masai en u zult de open savanne zien die zich uitstrekt tot aan de horizon. Een fascinerend landschap waar alles draait om overleven. Enorme kuddes gnoes en zebra’s trekken jaar in, jaar uit rond op zoek naar mals gras. Ze worden constant bespied door roofdieren zoals leeuwen en luipaarden, die wachten op een kans om toe te slaan. Door het hoge en open dak van het safarivoertuig kunt u genieten van de gevarieerde landschappen. U komt aan in de Seronera-vallei, waar u verblijft bij Serengeti Kati Kati Tented Camp.

Verblijf:
Serengeti Kati Kati Tented Camp – standaard tent, compleet met eigen badkamer
Kleinschalig mobiel tentenkamp in de centrale Serengeti

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari’s in het Serengeti National Park

Cheetah in de Serengeti
Dag 5: Serengeti National Park

Deze hele dag staat in het teken van het bekijken van wild in het Serengeti National Park. De gebieden die u zult bezoeken zijn afhankelijk van waar de migrerende kuddes zich bevinden. Tijdens het korte regenseizoen in november en december trekken de kuddes van de heuvels in het noorden naar de vlaktes in het zuiden. Tijdens het langere regenseizoen van april tot juni keren ze terug naar het noorden. Omdat de migratie afhankelijk is van de jaarlijkse regens, kan de locatie van de kuddes van jaar tot jaar variëren, maar uw gids weet waar ze het beste te zien zijn.

Verblijf:
Serengeti Kati Kati Tented Camp – standaard tent, compleet met eigen badkamer
Kleinschalig mobiel tentenkamp in de centrale Serengeti

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari’s in het Serengeti National Park

Olifanten in het Serengeti National Park
Dag 6: Serengeti National Park – Ngorongoro krater

Na het ontbijt maakt u een laatste safari in het Serengeti National Park, waar u misschien dieren ziet die u de afgelopen twee dagen nog niet hebt gezien. Dan rijdt u in de richting van de Ngorongoro krater. Zodra u de rand van de krater hebt bereikt, kijkt u uit over de caldera die is gevormd door een vulkaanuitbarsting. Deze ongeveer 20 kilometer brede krater is de thuisbasis van meer dan 25.000 dieren. Deze middag kunt u volop genieten van het schouwspel in de krater. U treft hier gnoes, zebra’s, buffels, elanden, olifanten, zwarte neushoorns en diverse kleinere antilopen soorten aan. Er leven geen giraffes in de krater; zij kunnen de steile afdaling niet maken. Door de lage begroeiing in de krater zijn de dieren prima te spotten. Na een uitgebreide safari en een picknicklunch rijdt u naar Ang’ata Ngorongoro Camp van waaruit u de zonsondergang boven de krater kunt aanschouwen.

Verblijf:
Ang’ata Ngorongoro Camp – standaard tent, compleet met eigen badkamer
Safari tentenkamp op de rand van de Ngorongoro krater

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Middagsafari in de Ngorongoro krater

Ngorongoro Crater tijdens 4 parken safari Tanzania
Dag 7: Ngorongoro krater – Arusha / Kllimanjaro - vertrek

Na een relaxed ontbijt is het tijd om vaarwel te zeggen en uw reis naar het vliegveld te beginnen. U heeft nog een lunch in Arusha voor uw transfer terug naar Kilimanjaro Airport, waar u aan het begin van de avond aankomt voor uw vlucht terug naar Europa of, indien u een verlenging heeft op Zanzibar, uw vlucht vanuit Arusha.

 

Luipaard in boom tijdens safari in Tanzania 2
Dag 8: Aankomst Europa
Kop van klipspringer bij lake Manyara in Tanzania
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 8-daagse 4 parken safari in Tanzania reis verblijft u in luxe safari tenten, compleet met eigen badkamer in de national parken. Het verblijf bij Arusha na aankomst is gelegen in een mooi aangelegde tuin waar klein wild rondloopt en waar u even kunt bijkomen van uw vlucht.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 8-daagse 4 parken safari in Tanzania reis heeft geen vaste vertrekdata. U kunt op iedere gewenste dag vertrekken. De reis kan ook worden verlengd met extra dagen of met een strandvakantie op Zanzibar.

Neem hiervoor contact met ons op.

Vertrekdata

Iedere gewenste dag
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 8-daagse 4 parken safari in Tanzania reis bezoekt u de 4 bekendste nationale parken van Tanzania zoals het Tarangire National Park, het Lake Manyara National Park, het Seregenti National Park en de Ngorongoro krater.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 3.232,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf bij Arusha
 • Alle overnachtingen
 • 6x ontbijt
 • 6x lunch
 • 6x diner
 • Vervoer in volledig uitgerust 4x4 safarivoertuig met opklapbaar dak
 • Begeleiding door een ervaren Engels sprekende privé gids / chauffeur
 • Safari in het Tarangire National Park
 • Safari in het Lake Manyara National Park
 • Safari's in het Serengeti National Park
 • Safari in de Ngorongoro krater
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • 1,5 Liter drinkwater per persoon per dag
 • Transfer naar Kilimanjaro / Arusha vliegveld voor vertrek van uw vlucht terug / naar Zanzibar
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis op bijv. Zanzibar
 • Eventuele binnenlandse vlucht bij verlenging op Zanzibar
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten, zoals bijv. een ballonvlucht
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Optionele Flying Doctors verzekering ((ong. USD 50.00 p.p.)
 • Visumkosten (ong. USD 50.00 p.p.)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u met meer dan 2 personen of alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024, vertrek iedere dag
– Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht vanuit Europa (indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u 1 dag eerder)
– Maximaal bagagegewicht 20 kg per persoon in zachte tassen
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid
– Aanbetaling van 25% van landarrangement
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 8-daagse 4 parken safari reis in Tanzania niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw individuele rondreis in Tanzania echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

8-Daagse 4 parken safari in Tanzania

8 dagen vanaf € 3.232,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.