Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Prachtige Namibië rondreizen
van Sable Tours

Gemsbok met kalf in Etosha National Park Namibie
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Beste reistijd voor Namibië

Een geslaagde reis naar Namibië is een reis die goed gepland is. Een belangrijke vraag daarbij is wat de beste reistijd is voor Namibië. Maar houd bij het plannen van de reis ook rekening met de vliegtijd en het reisadvies voor Namibië dat door de overheid wordt afgegeven. Namibië is een erg droog en dor land, met enkele grote woestijnen. In de woestijngebieden zoals de Namib Naukluft (Sossusvlei) en de Kalahari kan het zeker in de zomermaanden december, januari en februari heel erg heet worden. Het is niet ongewoon dat het hier overdag meer dan 40 graden wordt. Bovendien valt er in dit jaargetijde de meeste regen, waardoor sommige onverharde wegen veranderen in een modderpoel. De zomer – onze winter – is dan ook niet de beste reistijd om op reis naar Namibië te gaan. De dagtemperaturen in de wintermaanden juni, juli en augustus zijn een stuk aangenamer, hoewel het ook in dit jaargetijde in de woestijn meer dan 30 graden kan zijn. Wel koelen de nachten sterk af, met soms zelfs vorst. Een nadeel van de wintermaanden is dat dit ook de drukste periode is in Namibië. Wil je die vermijden dan is de beste reistijd in Namibië het voor- of het najaar.

Sekretarisvogel in Namibie

Reisadvies Namibië

Er is geen specifiek reisadvies voor Namibië, u kunt met een gerust hart op vakantie gaan naar het land. Namibië is veilig en kent weinig criminaliteit. De meeste inwoners van Namibië leven in en rond de hoofdstad Windhoek en hier is daardoor wel sprake van enige criminaliteit, met name in de townships. Wij raden u dan ook af op eigen gelegenheid een township te bezoeken. Het land is dunbevolkt en u zult onderweg maar weinig dorpjes en stadjes tegenkomen. Dat betekent natuurlijk niet dat u niet alert of voorzichtig moet zijn. Voor uw eigen veiligheid is het altijd verstandig niet te koop te lopen met uw eigendommen en uw bagage en waardevolle spullen altijd goed op te bergen. Berg bijvoorbeeld uw paspoort en andere papieren op in een kluisje als dit aanwezig is in uw hotelkamer. Laat uw spullen nooit ergens onbeheerd achter, gelegenheid maakt de dief!

Onderweg in Namibie

Hoe lang is het vliegen naar Namibië?

Het internationale vliegveld van Namibië ligt bij de hoofdstad Windhoek. Er zijn diverse grote luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Windhoek. Voor COVID-19 was KLM de enige maatschappij die vanuit Amsterdam op dinsdag, vrijdag en zondag rechtstreeks naar Windhoek vloog. Er werd wel een tussenlanding gemaakt in Angola, maar u hoefde niet over te stappen. De totale vliegtijd naar Namibië bedroeg bij deze vlucht ongeveer 12 uur, inclusief de tussenlanding.

Deze vluchten zijn gestopt en kiest u nu voor KLM of een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u vanuit Brussel, dan heeft u altijd een vlucht met een overstap. De totale vliegtijd zal afhangen van uw aansluiting. Wij adviseren u graag over de beste mogelijkheden.

Solitaire onderweg in Namibie
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.