Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Prachtige Namibië rondreizen
van Sable Tours

Gemsbok met kalf in Etosha National Park Namibie
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Klimaat en weer in Namibië

Namibië bestaat voor een groot deel uit woestijn. Het klimaat en weer in Namibië wordt dan ook beïnvloed door het landschap. Als u naar Namibië op vakantie gaat, is het verstandig om rekening te houden met de weersomstandigheden in Namibië. Het klimaat is erg droog, door de hoge verdamping en minimale neerslag is de luchtvochtigheid over het algemeen erg laag.

Storm in Namibie

Klimaat Namibië - beste reistijd

De seizoenen in Namibië zijn tegenovergesteld aan onze seizoenen, wat betekent dat het zomer is in Namibië als het bij ons winter is. In Namibië is het klimaat het hele jaar door warm, maar in de zomermaanden (december tot en met februari) kunnen de temperaturen hoog oplopen. Gemiddelde dagtemperaturen van boven de 35 graden zijn niet ongewoon, en in woestijngebieden zoals de Namib woestijn kan de temperatuur stijgen tot ver in de 40 graden. Bovendien is dit de periode waarin er de meeste regenval is, wat vaak gepaard gaat met fikse onweersbuien. Een droge rivierbedding kan dan in no time veranderen in een kolkende stroom water, die wel weer gauw opdroogt.

In de wintermaanden van juni tot en met september zijn de temperaturen het laagst en valt er geen regen. Het klimaat en weer in Namibië is dan rustig met veel zon, en aangenamere temperaturen. Dit is dan ook de beste, maar tevens ook drukste reistijd in Namibië. Wilt u deze drukke periode vermijden dan raden wij u aan om te reizen in de maanden april, mei of oktober of november.

Onderweg in Namibie
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.