Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika

Het is erg makkelijk om een auto te huren in Zuid-Afrika en een self-drive reis te maken. Maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo rijdt men links in Zuid-Afrika en zijn de verkeersregels niet helemaal gelijk aan die in Nederland of België. Wilt u zelf een auto huren in Zuid-Afrika, lees de tips over waar u rekening mee moet houden.

Onderweg In Zuid Afrika


Autohuur in Zuid-Afrika

Het wegennet in Zuid-Afrika is uitgebreid en over het algemeen in zeer goede staat. Ook de bewegwijzering is goed en duidelijk. Als u zich houdt aan de verkeersregels en de tips opvolgt over het autorijden in Zuid-Afrika die u van ons ontvangt voor vertrek, kunt u met een gerust hart met uw huurauto op pad in Zuid-Afrika. Wij maken gebruik van een gerenommeerd autoverhuur bedrijf waar wij al jaren lang zaken mee doen en waar wij goede ervaringen mee hebben. U kunt natuurlijk ook zelf uw autohuur in Zuid-Afrika regelen, maar wij adviseren u uw autoverhuur door ons te laten regelen. Misschien kunt u een huurauto in Zuid-Afrika goedkoop huren, maar in veel gevallen wordt u geconfronteerd met extra, onverwachte bijkomende kosten en is de verzekering onvoldoende. Mocht u onderweg pech krijgen of schade hebben aan uw huurauto in Zuid-Afrika, dan kunnen wij ook assisteren bij de afhandeling hiervan.

Verkeersborden In Zuid Afrika


Praktische tips voor het huren van een auto in Zuid-Afrika

Om een huurauto in Zuid-Afrika te mogen besturen dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook heeft u een internationaal rijbewijs nodig. Dit kunt u verkrijgen bij een ANWB-kantoor (ter plekke af te halen). Zorg wel dat u een recente pasfoto heeft. Om een auto te kunnen huren dient u in het bezit te zijn van een creditcard. Voor bestuurders die jonger zijn dan 21 jaar geldt een toeslag op de huurprijs per dag. Het is niet nodig om een 4x4 huurauto in Zuid-Afrika te hebben. De wegen zijn goed, maar er kunnen in bepaalde delen van het land wel gaten in het asfalt – zogenaamde ‘potholes’ – voorkomen. Matig uw snelweg indien u over een weg met potholes rijdt om schade aan de onderkant van uw huurauto te vermijden. Schade veroorzaakt door onverantwoord rijgedrag wordt door geen enkele verzekering gedekt. Het is gevaarlijk om in Zuid-Afrika in het donker te rijden. Niet zozeer vanwege criminaliteit, maar vanwege het feit dat in veel landelijke gebieden vee of zelfs wild op de weg kan lopen. Aangezien er buiten de steden ook geen straatverlichting is, zal het ook moeilijk zijn om in het donker uw weg te vinden. Het verkeer in de grote steden, maar ook rond kleinere steden op het platteland, kan zeer hectisch zijn. Zuid-Afrika heeft geen goed openbaar vervoer en men maakt veel gebruik van taxibusjes om mensen te vervoeren. Deze busjes stoppen vaak onverwacht langs de kant van de weg om mensen af te zetten of op te pikken. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Houd dan ook altijd ruim afstand en overschrijd de maximum snelheid niet.

Straatbeeld In Zuid Afrika


Gebruik van navigatie in Zuid-Afrika

Bij uw autoverhuur is navigatie niet standaard bijgesloten. U kunt navigatie apart huren, maar houd er rekening mee dat de navigatie niet overal goed zal werken. Sommige accommodaties die in afgelegen gebieden zijn gelegen worden niet gevonden door uw navigatie, en u loopt het risico dat u de verkeerde kant op wordt gestuurd of via een langere, of onbegaanbare route. Een navigatie kan wel heel handig zijn in steden zoals Johannesburg of Kaapstad. Er zijn ook goede apps die u kunt downloaden op uw mobieltje en waarmee u zelfs offline kunt navigeren. Boekt u uw reis in Zuid-Afrika bij Sable Tours dan ontvangt u voor vertrek een zeer uitgebreide reisbeschrijving met al uw routes van punt a naar punt b tot in detail beschreven. Tot slot kunt u natuurlijk ook gewoon een ouderwetse kaart gebruiken! U koopt een routekaart bij een benzinestation, een boekhandel of supermarkt onderweg.

Vervoer In Zuid Afrika


Wat te doen bij pech of schade aan uw huurauto in Zuid-Afrika

De auto’s van het autoverhuur bedrijf in Zuid-Afrika waar wij zaken mee doen worden goed onderhouden en zijn in goede staat. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat u pech onderweg krijgt, of schade door een ongeval. Neem in dat geval direct contact op met het autoverhuur bedrijf. Zij zullen u assisteren en maatregelen treffen om uw huurauto te laten repareren of voor vervangend vervoer zorgen. Bij pech of schade zijn administratiekosten en eventuele wegsleepkosten voor uw rekening.

Uw Huurauto In Zuid Afrika


Verkeersregels in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika rijdt men links. Dat houdt in dat men dus réchts inhaalt. De voorrangsregel van rechts kent men niet in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika kent men kruisingen waarbij aan alle 4 de rijrichtingen stopborden staan (4-richting stop). Als u hier met auto’s uit meerdere rijrichtingen tegelijk aankomt, geldt dat de auto die als eerste is gestopt, ook weer als eerste mag gaan rijden. Let op uw snelheid, er kunnen door het hele land controles zijn. In en rondom de grote steden staan camera’s opgesteld, maar u kunt ook een mobiele controle door de politie tegenkomen. Helaas zijn er in bepaalde streken gevallen bekend waarbij toeristen door lokale, corrupte politieagenten worden aangehouden voor een vermeende snelheidsovertreding. De agenten vragen om een contante betaling van de boete, die ze in eigen zak steken. Mocht u in een dergelijke situatie terechtkomen, ga dan niet in discussie over het wel of niet te hard rijden, maar weiger contant te betalen. Indien u een overtreding hebt begaan, dan zal de boete door het autoverhuur bedrijf worden afgehandeld en via uw creditcard worden verrekend. Leg uit aan de agent dat dit de correcte gang van zaken is. Mocht de agent aandringen, stel dan voor mee te gaan naar het dichtstbijzijnde politiebureau om de zaak daar af te handelen. Door boetes contant te betalen houdt u dit soort praktijken in stand.

Uw Vervoer In Zuid Afrika