Zebras Zebras Zebras

Welke inentingen zijn er nodig voor Zuid-Afrika?

Voordat u op reis gaat doet u er verstandig aan om te informeren welke inentingen voor Zuid-Afrika u nodig hebt. De vaccinaties voor Zuid-Afrika die worden aanbevolen zijn DTP, hepatitus A en eventueel BMR (bof, mazelen en rode hond). Of u al deze vaccinaties voor Zuid-Afrika nodig hebt, hangt af van uw persoonlijke situatie en uw gezondheid.

Malaria in Zuid-Afrika

Er is een risico voor malaria in Zuid-Afrika. Het malariagebied is beperkt tot het oosten van het land en strekt zich uit vanaf het noorden van het Kruger Park tot aan de kust bij St. Lucia. Ook in Swaziland  komt malaria voor. Het malaria seizoen loopt van september tot en met mei, als het zomer is in Zuid-Afrika. De malariamuggen zijn alleen ’s nachts actief als het warm en vochtig genoeg is. Als u gebieden bezoekt waar malaria voorkomt, dan is het raadzaam om malariatabletten te slikken. De GGD kan u adviseren welke malariapillen u het beste kunt nemen en hoe lang van te voren u moet beginnen met slikken.

Malaria Mug

Ziektes in Zuid-Afrika

Naast malaria komen er in Zuid-Afrika nog een aantal andere ziektes voor. Zo is verstandig contact met verwilderde honden en katten en wilde dieren te vermijden om het risico op hondsdolheid te beperken. U kunt zich ook laten vaccineren tegen hondsdolheid. Tot slot kan in Zuid-Afrika bilharzia voorkomen. Deze ziekte wordt veroorzaakt door wormen. De larven van deze worm leven in stilstaand zoet water. Het advies is daarom alleen in zoet water te zwemmen indien u er zeker van bent dat het niet besmet is met de bilharzia worm.

Inentingen Voor Zuid Afrika

Voor meer informatie over inentingen voor Zuid-Afrika verwijzen wij u naar de website van de GGD: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/zuid-afrika

Wilde Honden In Zuid Afrika