Buffels Buffels Buffels
Geschreven door: Familie Groenendal

Reisverslag familie Groenendal februari 2012

“Opa“ had 5 jaar geleden, tijdens een familiediner, na een heerlijke fles wijn, het woord genomen en kondigde aan, dat als hij 65 zou worden, we dan met de familie een safari zouden maken. Deze mededeling werd met oorverdovend gejuich ontvangen en “Opa“ werd op het schild gehesen. Kreten als “Opa“ for president, niemand heeft zo’n “Opa“, “Opa“ bij Pauw en Witteman, waren niet van de lucht.

Enfin, naarmate de tijd vorderde werd het hoog tijd om de hoge verwachtingen waar te maken. Zoeken dus naar een reisorganisatie en we belandden uiteindelijk bij Sable Tours. Onze contactpersoon werd Pieter Kerkhof. Ofschoon zijn achternaam anders doet vermoeden, werd het toch nog gezellig met hem. Het is een Zuid Afrikaan, dus dat geeft gelijk vertrouwen, iemand die het land met al haar gewoontes kent.

We maakten onze plannen aan hem kenbaar en we kregen een voorstel wat precies aansloot bij onze ideeën. Pieter kwam ook nog bij ons thuis om nadere uitleg te geven en al onze vragen te beantwoorden.

We vlogen aan op Johannesburg en logeerden voor 4 dagen op de Rhino Lodge in Pilanesberg. In één woord geweldig. Heel inspirerende “game drives “ met goede uitleg van de ranger. Uitstekend eten en zeer voorkomende bediening. Daarna nog drie dagen naar Jacy Lodge in Madikwe. Een heel ander stijl, maar ook weer fantastisch. Net zo lang gezocht, tot we de “Big Five “ hadden gezien, maar de resterende fauna is ook zéér, zéér mooi.

Conclusie: mooie reis, iedereen dik tevreden, Sable Tours goed geregeld !