Rups In Het Natuur Rups In Het Natuur Rups In Het Natuur
Geschreven door: De heer en mevrouw Post

Reisverslag Peter en Corry Post Oktoberreis Zuid-Afrika: wildsafari’s

In januari dit jaar waren Marcella en Pieter bij ons thuis geweest om de reis te bespreken. Wat een service!. Vol goede moed meldden wij ons 3 oktober op Schiphol waar men ons meedeelde dat het vliegtuig vertraging had: elektrische storing. De vertraging duurde 6, 5 uur. Vanaf Schiphol Sable Tours gebeld. Onze aansluiting in Johannesburg liep mis en ook de contactpersoon aldaar zou voor niets op ons wachten. Marcella loste dit adequaat op zodat de contactpersoon om 03.30 's nachts op het vliegtuig stond om ons te verwelkomen en we direct beschikten over de auto. Heel goed geregeld.

We kwamen zo eerder dan verwacht in het eerste kamp aan: Thorny Bush, en konden direct mee op de 1e gamedrive. Fantastisch. Perfecte ontvangst, lieve mensen en een en al service. Dat bleek te gelden voor alle kampen waar we hadden gereserveerd. Topklasse. Begin oktober is de perfecte tijd om wild te zien: begin lente: weinig bladeren aan de bomen, laag gras en droog waardoor de beesten naar de waterplaatsen trekken.

Na Thorny Bush, echt een aanrader, hebben we zelf zes dagen in het Kruger Park gereden en genoten. Het levensritme omgezet naar opstaan om 04.30 en slapen om 20.30. Zo snel mogelijk s-ochtends de kampementen uit om het wild te zien. Vroeg in de ochtend is de grootste kans op katachtige. Big Five gezien?: wel tig keer. Het basiskamp in Rhino Walking Safari was een nieuw hoogtepunt: een “kil” door luipaard meegemaakt. Arme antiloop. Neushoorns aan de waterplaats. Het wandelen was voor de geoefende wandelaar waarbij er veel geleerd wordt over de natuur maar weinig beesten te zien zijn (gevaarlijk). We konden voor ons gelukkig arrangement omzetten van wandelen naar gamedrives in het basiskamp. Naast de Big Five veel meer dieren gezien: jakhalzen, hyena’s, cheeta’s, varanen etc etc. Nachtdrives: genets , bushbaby’s en servals. Daar wij vogelliefhebbers zijn, wilden we ook naar Mkuze. Bekend om de vele vogels. Een eldorado. Door de extreme droogte waren er minder watervogels dan verwacht maar we hebben onder andere 4 ijsvogelsoorten gezien. In totaal 220 vogelsoorten in 3 weken herkend en 15 niet herkende soorten gezien. De gids in Mkuze hield ook rekening met onze vogelwensen. Op de terugweg langs de Drakensbergen geweest om ook wat anders van Zuid- Afrika te zien. Leuk gebied. Niet spectaculair maar wel blauwe kraanvogels gespot. Geschiedkundig voor Zuid-Afrika belangrijk maar dat had onze interesse niet. Bed en breakfat in Johannesburg heel netjes. Van geweld niets gemerkt. Een volgende keer: De Oost Kaap. Dit smaakte naar meer.

Peter en Corry Post