Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Huwelijksreis naar Afrika voor Harry en Meghan?

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Huwelijksreis naar Afrika voor Harry en Meghan?

Vandaag is dé grote dag voor prins Harry en zijn Amerikaanse verloofde Meghan Markle. Het verliefde paar gaf elkaar het jawoord in Windsor in het bijzijn van vrienden en familie. Het beloofd een gewéldig feest te worden, en we wensen het paar alle geluk van de hele wereld!

Bij een bruiloftsfeest in stijl hoort natuurlijk ook een luxe huwelijksreis. Wij hebben horen fluisteren dat het paar heeft gekozen voor een huwelijksreis naar …….. Namibië! Een geweldige keuze naar onze mening, en we hebben zo’n vermoeden waar het stel zal gaan verblijven. Er zijn enkele fantastische accommodaties in Namibië die zéér geschikt zijn voor een romantische huwelijksreis waarbij je even helemaal af wilt zonderen van alles en iedereen. Hieronder geven wij Harry en Meghan enkele suggesties voor verblijven die absoluut geschikt zijn voor een ultieme romantische en luxe huwelijksreis in Afrika.

Giraffen bij Hoanib Skeleton Coast Camp

1. Onze keuze voor een huwelijksreis in Namibië: Hoanib Skeleton Coast Camp

Het Skeleton Coast National Park beslaat een gebied van 5 miljoen ha ongerepte wildernis in het noordwesten van Namibië. Portugese ontdekkingsreizigers noemden deze kuststrook ‘de zandvlakten van de hel’, uit ontzag voor dit extreme gebied. In een landschap van onherbergzame bergen, eindeloze vlaktes en droge rivierbeddingen leeft wild dat zich op wonderbaarlijke wijze heeft aangepast aan de harde omstandigheden. Een grote concentratie woestijnolifanten, gemsbokken, giraffen, springbokken en zelfs leeuwen en zwarte neushoorns zijn hier te vinden. Aan de ruige kust verzamelen zich duizenden Kaapse pelsrobben die worden bespied door jakhalzen, bruine hyena’s en roofvogels zoals jagers, wachtend op een kans om toe te slaan. Naast pelsrobben is de kust ook bezaaid met geraamtes van schepen die door de woeste oceaan op het strand zijn uitgespuugd. Hoanib Camp ligt ingeklemd tussen twee heuvelruggen en kijkt uit over het adembenemend mooie landschap. Naast natuurritten in de wildernis, kunnen wandelingen worden gemaakt vanuit het kamp waarbij je fascinerende kleine diertjes en de bijzondere woestijnflora kunt bewonderen. Een 4×4 trip naar de kust voert je door de duinen tot bij de pelsrobbenkolonie en enkele scheepswrakken. Als het weer goed is, biedt een vlucht terug een fraai perspectief vanuit de lucht. Tijdens een bezoek aan de Klein Oase en Auses Spring oases zul je je verwonderen over het uitbundige vogelleven in de woestijn. En als de zon langzaam wegzakt komt het wild hier drinken. De Skeleton Coast is zeer ontoegankelijk en je bereikt Hoanib Camp alleen per vliegtuigje. Dit kleine en intieme kamp bestaat uit stijlvolle luxe tenten met een ruime slaapkamer, complete badkamer en een grote veranda waar je in alle privacy kunt genieten van de magnifieke natuur om je heen tijdens je huwelijksreis in Namibië.

Slaapkamer bij Hoanib Camp
Tent bij Hoanib Skeleton Coast
Omgeving bij Hoanib Skeleton Coast Camp

2. Onze keuze voor een huwelijksreis in Botswana: Gomoti Plains Camp in de Okavango Delta

Gomoti is vernoemd naar de Gomoti boom, die langs de waterwegen in de Okavango Delta groeit. Het is een kleine boom, die vaak niet hoger wordt dan een forse struik, maar die beschutting biedt aan nestelende watervogels. Gomoti Plains Camp is gelegen op een eiland tussen twee vertakkingen van de Gomoti rivier, midden in een privé concessie in de Okavango Delta. Dit waterrijk gebied is perfect voor vogelliefhebbers maar ook groter wild is in overvloed aanwezig. Zo leeft er bijvoorbeeld een familie wilde honden in het gebied en zijn er veel buffels te vinden die een grote aantrekkingskracht hebben op de leeuwen in de omgeving. De dagen worden gevuld met tochten per mokoro (kano’s) of per motorboot op het water, wandelsafari’s en game drives in open 4×4 voertuigen. Tijdens deze safari’s zie je allerlei dieren, van kleurrijke ijsvogels en kleine kikkers tot imposante olifanten. Het kamp waar je verblijft is kleinschalig, en bestaat uit slechts 10 luxe safari tenten. De ruime tenten zijn smaakvol ingericht en hebben een en-suite badkamer met binnen- en buitendouche. De maaltijden worden geserveerd in de grote centrale tent, waar ook een lounge en kleine bibliotheek te vinden zijn. Het kamp heeft daarnaast een zwembad en souvenirwinkeltje. Het avontuurlijke Gomoti Plains is een is een uitstekende keuze voor een ‘ver weg van alles’ luxe huwelijksreis in Botswana.

Gomoti Plains Camp in de Okavango Delta
Welpjes bij Gomoti Plains Camp
Verblijven in luxe tent tijdens huwelijksreis in Botswana

3. Onze keuze voor een huwelijksreis in Zuid-Afrika: Leopard Hills in het Sabi Sand Game Reserve

Het Sabi Sand Game Reserve is opgericht in 1949 door de toenmalige landeigenaren. De geschiedenis van de oorspronkelijke pioniers gaat echter terug tot 1920, toen zij de eerste jachtgronden vastlegden. Sindsdien zijn deze uitgegroeid tot een conservatie-gebied dat beroemd is vanwege de privé lodges met hoogstaande service en accommodatie. Leopard Hills Private Game Reserve opende haar deuren voor het eerst in 1998. Deze unieke lodge was het geesteskind van de Kruger familie, die nog steeds de eigenaren zijn. Leopard Hills doet zijn naam eer aan, de kans om hier luipaarden te zien is aanzienlijk! De lodge is gebouwd op een heuvel, en kijkt uit op een natuurlijk watergat. Alle 8 luxe suites, elke met hun eigen veranda en plunge pool, hebben een fantastisch uitzicht op de Afrikaanse bush. De suites zijn ruim en aangenaam. De romantische badkamers hebben een dubbele binnen- én een buitendouche, opnieuw met uitzicht op de omgeving. Fijn linnengoed, donzen dekbedden en kussens, muskietennetten en een airco, zorgen ervoor dat je zelfs in de heetste maanden heerlijk zult slapen. Kleine attenties, zoals badzout, weerberichtjes en gedichtjes, dragen bij aan de intieme, persoonlijke sfeer. Ontspan en relax in je suite, de lounge, bij het zwembad of op de veranda en laat je tot op het bot verwennen door de uiterst vriendelijke staf. Na een dag van game drives en/of wandelingen kun je nog even napraten over de belevenissen met je ranger, voordat je gaat genieten van een tongstrelend diner in de eetkamer of de traditionele ‘boma’. Zoek je een ‘puur verwennerij’ luxe huwelijksreis naar Zuid-Afrika, kies dan voor Leopard Hills.

Luipaard bij Leopard Hills
Suite bij Leopard Hills tijdens luxe huwelijksreis in Zuid-Afrika

4. Onze keuze voor een huwelijksreis in Mozambique: White Pearl Resort

White Pearl Resort is een exclusief verblijf genesteld in de duinen van Ponta Mamoli beach in zuid Mozambique. De lodge ligt tussen ijzerhoutbomen aan een oneindig ongerept strand, 25 km boven de grens met Zuid-Afrika. En dat is het grote pluspunt van White Pearl Resorts, je kunt via een transfer vanaf de grenspost met Zuid-Afrika naar het verblijf worden gebracht en hoeft geen vlucht te nemen vanuit Zuid-Afrika naar Mozambique. Behalve zwemmen en snorkelen kun je hier tijdens je huwelijksreis ook uitstekend duiken, waar bij je o.a. tijgerhaaien en walvishaaien tegen kunt komen. Naast het prachtige strand heeft White Pearl ook een bijzonder binnenland met diverse ecosystemen. Droge savanne wordt afgewisseld met moerasbossen, meren en verdronken stukken land met riet- en papyrusvelden. Net ten noorden van het resort ligt het Maputo Special Reserve, een wildreservaat waar je naast talloze vogelsoorten o.a. olifanten, giraffen, zebra’s en nijlpaarden kunt verwachten. Je kunt een begeleide excursie maken naar het reservaat. Het resort heeft een activiteiten centrum waar diverse excursies en activiteiten worden georganiseerd. Zo worden er oceaan safari’s aangeboden waarbij je kunt zwemmen met dolfijnen, kunt gaan surfen, kajakken, snorkelen, fietsen langs het strand, gaan paardrijden of begeleide wandelingen maken. Vanaf november tot februari komen zeeschildpadden naar de stranden om eieren te leggen, en een paar weken later maken de kleine schildpadjes hun eerste tocht naar de zee! Je fris en modern ingerichte suite kijkt uit over de oceaan en heeft een grote veranda met plunge pool, een buitendouche, lounge, luxe badkamer minibar, thee- en koffiezet faciliteiten, airco en wifi. Je kunt heerlijk relaxen bij het zwembad, of een spa behandeling ondergaan. In het restaurant worden de heerlijkste gerechten geserveerd, maar je kunt ook gaan picknicken op het strand of dineren op je privé dek bij je suite. White Pearl Resort is ideaal voor een relaxte huwelijksreis naar Mozambique.

Zwembad bij White Pearl

5. Onze keuze voor een huwelijksreis naar Kenia: Olare Mara Kempinski Masai Mara

Olare Mara Kempinski ligt in het Olare Orok reservaat, dat grenst aan de Masai Mara. Je vindt hier een overvloed aan wild, waaronder grote aantallen olifanten, gnoes en zebra’s. ’s Nachts kun je de machtige brul van de leeuwen horen naast je tent, en de in de omgeving levende cheeta Acacia en het luipaard Narasha laten zich regelmatig zien in de buurt van het kamp. Het Olare Orok reservaat biedt een authentieke en exclusieve safari ervaring; minibusjes worden niet toegelaten in het gebied en slechts 3 voertuigen zijn toegestaan in nabijheid van de dieren. In het gebied leven verschillende troepen leeuwen en een aantal cheeta’s en luipaarden. Naast de traditionele safari in een open voertuig worden bij Olare Mara Kempinski ook begeleide wandelsafari’s en safari’s te paard aangeboden. Het is een hele bijzondere ervaring om langs kuddes zebra’s, buffels of giraffen te rijden terwijl ze rustig aan het grazen zijn. Te paard kun je het wild van zeer dichtbij benaderen en zelfs één zijn met het grote theater van de wilde natuur. Een ultieme ‘eens-in-je-leven’ ervaring is een ballonvlucht over de eindeloze vlaktes van de Masai Mara; een ballonvlucht is drama, avontuur, euforie en fascinatie ineen! Na je game drive kun je de zon onder zien gaan over de vlaktes en de nijlpaarden bekijken terwijl je een glaasje champagne drinkt. Je verblijft in een luxe tent midden in de wildernis, waar je niets zult horen behalve het gekwetter van de vogels in de bomen en de geluiden van de wilde dieren. Je elegante tent is gebouwd op een houten dek, waar je heerlijk kunt relaxen met een goed boek. Het decor is warm en uitnodigend met subtiele Afrikaanse accenten. Je hebt een comfortabel bed, en-suite badkamer met luxe bad en een lounge gedeelte. Als afsluiting van een dag vol avontuur kun je een drankje nuttigen in de bar of bij het kampvuur, voordat een heerlijk diner wordt opgediend. Ben je op zoek naar een klassieke safari huwelijksreis in Kenia, dan raden wij je een verblijf bij Olare Mara Kempinski aan.

Tent bij Olare Mara
Plunge pool bij Olare Mara
Ballonvlucht bij huwelijksreis in Kenia
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.